Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

De voor- en nadelen van een deelscooter

De voor- en nadelen van een deelscooter

Je hebt ze vast weleens in de stad zien staan: de deelscooters van Felyx, Go Sharing en Check. Deze scooters staan kriskras door de stad geparkeerd en kunnen gebruikt worden met behulp van een bijbehorende app. Super handig als je zelf geen scooter hebt en je geen zin hebt om te lopen of om de fiets te pakken. Inmiddels zijn de verhuurders van deelscooters in bijna alle grote Nederlandse steden actief. Maar wat is nou beter, een deelscooter huren of zelf een scooter kopen? Wij zochten het voor je uit.

Hoe gebruik je een deelscooter?

Om een deelscooter te kunnen gebruiken moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Daarnaast moet je bij de meeste aanbieders ouder dan 18 jaar zijn, maar is het soms ook mogelijk om een deelscooter te huren als je 16 bent. De leeftijdsgrens wordt namelijk bepaald door de verhuurder. Voldoe je aan de eisen en heb je de applicatie geïnstalleerd en je account geactiveerd? Dan ben je klaar om op de deelscooter te gaan rijden. Je activeert de scooter met behulp van de app en daarna betaal je een vooraf vastgesteld tarief per minuut.

Voordelen van een deelscooter

Een van de grote voordelen van een deelscooter, is dat je deze kunt gebruiken wanneer je hem nodig hebt, zonder dat je eerst zelf een scooter hoeft te kopen en deze hoeft te verzekeren. Als je slechts incidenteel scooter rijdt, dan kan een deelscooter hierdoor goedkoper uitvallen dan een eigen scooter. Daarnaast hoef je de scooter niet terug te brengen naar het beginpunt. Zo kun je dus gemakkelijk een ritje met een deelscooter maken en op een andere manier terug naar huis gaan. Bijkomend voordeel, is dat je thuis dus ook geen stallingsmogelijkheid voor de scooter hoeft te hebben.

Nadelen van een deelscooter

Maar deelscooters hebben natuurlijk niet alleen maar voordelen. Zo zijn de deelscooters lang niet overal beschikbaar en zal je eerst op een andere manier bij de scooter moeten zien te komen. Daarnaast kan je de scooters vaak alleen binnen een bepaald servicegebied parkeren, waardoor het niet mogelijk is om een ritje te maken naar een andere stad. Verder hebben deelscooters een twijfelachtige reputatie opgebouwd, omdat ze nogal eens bestuurd worden door mensen met weinig ervaring en doordat ze soms op onhandige plekken geparkeerd worden. Andere weggebruikers kunnen hierdoor negatief op je reageren wanneer je met de deelscooter op pad bent.

Deelscooters minder goed voor het milieu dan gedacht

Tot slot is uit onderzoek gebleken dat deelscooters helemaal niet zo goed voor het milieu zijn als dat door veel mensen wordt gedacht. Zo valt de levensduur van deze scooters vaak tegen, omdat ze bijvoorbeeld snel beschadigen en daardoor regelmatig gerepareerd of vervangen moeten worden. Daarnaast worden de scooters ‘opgeladen’ door de accu te vervangen door een opgeladen exemplaar. Doordat de accu’s met een ander voertuig worden rondgereden, is de uitstoot van de scooters uiteindelijk een stuk hoger dan wanneer dit niet het geval zou zijn.

Een elektrische scooter kopen bij Voordeelscooters

Ben jij op zoek naar een eigen elektrische scooter? Dan hebben we bij Voordeelscooters een flink aantal modellen voor je klaarstaan. Binnen dit aanbod hebben we elektrische scooters voor ieder budget beschikbaar. Het maakt dus niet uit als je alleen incidenteel een tochtje gaat maken of dat je de scooter iedere dag voor woon-werkverkeer gaat gebruiken, wij hebben altijd een geschikt model voor je klaarstaan. Kijk eens rustig rond in onze webshop of kom langs in onze showroom in Dordrecht. We helpen je graag verder.

Elektrische scooters
Bekijk elektrische scooters

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl