Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Helmen

Heeft u een scooter gekocht en bent u op zoek naar een helm? Voordeelscooters biedt ook een ruim aanbod aan scooterhelmen in allerlei soorten en maten. Niet alleen koopt u scooters van de beste kwaliteit tegen de laagste prijs, ook voor helmen bent u aan het goede adres.

Lees meer

24 Items

per pagina

24 Items

per pagina

Scooterhelm

Waar moet ik op letten bij het kopen van een helm? Het is belangrijk om een scooterhelm te kopen die goed zit. Te veel of te weinig ruimte tussen het hoofd en de binnenschaal van de helm kan irriteren. Om een helmmaat te bepalen, kan je gebruikmaken van onze matentabel. Daarmee kan je eenvoudig zelf uitzoeken wat je maat is. Het enige wat je nodig hebt, is een meetlint. Ook is ons advies om geen tweedehands helm te kopen om zeker te weten dat de helm nooit eerder is gevallen of schade heeft opgelopen.

Als je graag een ruim aanbod tot je beschikking hebt, ben je bij voordeelscooters.nl aan het goede adres.

  • Uitgebreid assortiment in modellen
  • Keuze uit verschillende soorten en maten
  • Scherpste prijs
  • Beste kwaliteit en veiligheid (elke helm is voorzien van het ECE keurmerk!)

Scooterhelm in allerlei soorten en maten
Op basis van jouw voorkeur vind je op onze website de perfecte helm. Zoek je een scooterhelm met een afbeelding erop, of hou je het liever simpel? En zoek je een degelijk model, of juist een sportief of stijlvol model? Er is van alles mogelijk. Je kunt filteren op merk, kleur (en/of afbeelding) en soort helm. Ons assortiment bestaat onder andere uit:

  • Integraalhelmen (omsluit het hele hoofd voor een optimale bescherming)
  • Jethelmen (eigentijds model; perfect tijdens een stadsrit)
  • Crosshelmen
  • Systeemhelmen

Merken die wij verkopen zijn onder andere Vito helmen, Awax helmen,LEM helmen, MT helmen en BKR Helmen.

Helmplicht

Momenteel wordt er onderzoek gedaan naar een wetswijziging die het dragen van een helm op de snorscooter verplicht maakt. De verwachting is dat er in de loop van 2020 meer duidelijk gaat worden omtrent dit onderwerp. Zo moet er onderzoek worden gedaan naar de neveneffecten van een helmplicht. Gaan mensen kiezen voor een andere vorm van vervoer en zo ja, welke? Ook moet goed onderbouwd worden waarom de helmplicht wel voor snorfietsers zou moeten gaan gelden, terwijl je op een (elektrische) fiets die net zo snel gaat geen helm op hoeft. De minister wil ook weten of de maatregel wel te handhaven is.

Overgangsperiode

Mocht er een wetswijziging uiteindelijk komen dan zal de helmplicht niet direct ingaan. De minister voorziet dat er een redelijke overgangsperiode nodig is, omdat de bestuurders van de ongeveer 700.000 snorfietsen in Nederland wel de gelegenheid moeten hebben om een geschikte helm te kopen. En die moet dan wel beschikbaar zijn.

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl