Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Wat zijn de voordelen van elektrische fatbikes?

Wat zijn elektrische fatbikes en wat zijn de voordelen? Deze e-bike is voorzien van dikke banden en een stoer design. Je bedwingt moeiteloos elk terrein. Ook als deze zwaar is. Bijvoorbeeld door modder, mul zand of sneeuw. Daarom zijn ze dé ideale off-road e-bikes tijdens alle seizoenen. Denk je na over de aanschaf van een e-fatbike? Dit zijn de voordelen.

Dit is waarom je kiest voor een fatbike: 5 voordelen

Fatbikes hebben een fantastisch retro uiterlijk. Het design is dan ook een echte eyecatcher. Maar, je kiest niet alleen voor een elektrische fat e-bike om op te vallen. Ook de onderstaande voordelen zijn een goede reden om te kiezen voor deze allround fietsen.

1. Je hebt géén rijbewijs, verzekering of helm nodig voor een fatbike

Eén van de voordelen van fatbikes met een maximumvermogen van 250 watt is dat je geen rekening hoeft te houden met een helmplicht of een leeftijdsbeperking. Iedereen mag een e-fatbike besturen, zonder dat je een helm hoeft te dragen. Ook een rijbewijs is dus niet nodig om de voordelen van fatbikes te kunnen ervaren. Daarnaast hebben deze fietsen géén kentekenplaat nodig. Het afsluiten van een verzekering is dus niet verplicht als je van plan bent om een elektrische fatbike te kopen die maximaal 25 km/u kan rijden.

2. Fietsen waar jij dat wilt

Met een fat e-bike ben je niet beperkt tot bepaalde wegen. Je mag met een elektrische fatbike op alle fietspaden in Nederland rijden. Je kunt deze fietsen natuurlijk ook gebruiken in de stad of als vervoermiddel voor woon- en werkverkeer. Wil je liever off-road fietsen of rijden? Ook dan bieden deze stoere fietsen voordelen. De brede banden bieden een optimale grip, veel balans en werken schokdempend. Hobbelige bospaden, ruig terrein of klimmetjes zijn geen probleem. Met een e-fatbike geniet je dus optimaal van je vrijheid.

3. Dikke banden voor stabiliteit en grip

Een fatbike kenmerkt zich ook door de brede noppenbanden van 4 inch. Dit profiel zorgt ervoor dat je altijd zeker bent van veel grip, een goede schokdemping en comfort. Ook als je op natte, ruige of gladde wegen wilt rijden. Zowel de banden als het frame van een fatbike voorzien je van de stabiliteit die je nodig hebt. Waarheen jouw fietsavontuur ook gaat.

4. Comfortabel zadel voor lange ritten

Elektrische fatbikes zijn ook voorzien van een comfortabel zadel. In vergelijking met normale fietszadels, zijn ze breder, langer en zachter. Daarnaast is het zadel ook voorzien van een verende zadelpen. Dit zorgt ervoor dat schokken worden geabsorbeerd. Bijvoorbeeld als je over een onverharde weg met boomwortels, een slecht wegdek of andere oneffenheden wilt rijden. Door het brede zadel kun je tevens altijd een fijne zithouding aannemen.

5. Elektrische starthulp helpt je direct op weg

Vrijwel de meeste fatbikes zijn voorzien van een starthulp. Dat betekent dat je kunt profiteren van een directe en snelle ondersteuning bij het wegfietsen. Door de startbooster bereik je meteen een snelheid van 6 km/h. Je hoeft dus geen moeite te doen om op gang te komen. De starthulp voorziet je van extra comfort. Dat is een voordeel, want door het imposante frame, de onderdelen en de brede banden, zijn elektrische fatbikes zwaarder van gewicht.

Verschillende soorten fatbikes met motorondersteuning

Ben jij overtuigd van de voordelen van fatbikes? Dan heb je de keuze uit verschillende soorten en uitvoeringen. Zoals bijvoorbeeld beachcruisers of sportieve fatbikes. Deze tonen veel overeenkomsten met een mountainbike. Wil je genieten van nog meer vrijheid of wil je jouw fiets ook meenemen op vakantie of naar je werk? Dan kun je ook kiezen voor een opvouwbare elektrische fatbike. Welk model je ook kiest, de voordelen zijn eindeloos! Toch wel heel vet zo'n e-fatbike.

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl