Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Elektrische scooter

Genieten van de voordelen van een scooter en tegelijkertijd een milieubewuste keuze maken? Dit is nu mogelijk met een elektrische scooter. Deze duurzame oplossing is de perfecte manier om stijlvol van A naar B te reizen zonder afbreuk te doen aan het milieu. Elektrische scooters worden aangedreven door een elektromotor en produceren geen uitlaatgassen, waardoor ze beter voor het milieu zijn en stiller. Ook zijn de onderhoudskosten lager dan bij traditionele scooters. Er is een ruime keuze aan merken en modellen, zoals IVA en Senzo, die u kunt bekijken in onze webshop. Kies voor een elektrische scooter voor een milieubewuste en stijlvolle verplaatsing.

Lees meer

Artikelen 1-24 van 74

Page
per pagina

Artikelen 1-24 van 74

Page
per pagina

E scooters of benzine scooters?

De scooter is een brom- of snorfiets waarbij de voeten van de bestuurder zich tijdens het rijden op een bodemplaat tussen de zitplaats en het stuur bevinden. Traditioneel zijn scooters voorzien van een benzinemotor, maar de laatste tijd wint de elektrische scooter (of ook wel e-scooter genoemd) aan terrein. Het verschil tussen deze twee soorten scooters, is de aandrijving. Een elektrische scooter is namelijk niet uitgerust met een benzinemotor, maar is uitgerust met een elektromotor die van stroom wordt voorzien door een accu. Bij een elektrische scooter is het dan ook niet nodig om te tanken bij een benzinestation, maar plug je de accu gewoon in het stopcontact.

Voordelen van elektrische scooters

De elektrische scooter is het moderne alternatief van de traditionele scooter met benzinemotor. Dankzij de toegepaste moderne technieken heeft de elektrische scooter een flink aantal voordelen waardoor ze snel aan populariteit winnen. Zo zijn e-scooters bijvoorbeeld stil en stoten ze geen uitlaatgassen uit. Hierdoor zijn ze een milieuvriendelijker optie dan scooters met een benzinemotor.

Daarnaast hebben elektrische scooters minder slijtagegevoelige onderdelen aan boord. Dit komt doordat ze geen uitlaatgassen uitstoten en geen benzine gebruiken, waardoor de onderdelen minder snel slijten. Dit scheelt een hoop onderhoudskosten.

Een ander groot voordeel van elektrische scooters is dat de kosten per kilometer een stuk lager liggen. Dit komt omdat stroom goedkoper is dan benzine. Bovendien zijn elektrische scooters welkom in milieuzones zoals in Amsterdam, waar oudere scooters met een benzinemotor tegenwoordig geweerd worden.

Nadelen van een elektrische scooter

De elektrische scooter is steeds populairder aan het worden als alternatief voor de traditionele scooter op benzine. Echter, zoals bij elk product zijn er ook nadelen. Een van de nadelen van een e-scooter is dat het opladen van de accu langer duurt dan het tanken van een benzine scooter. Daarnaast verliest de accu over de tijd steeds een stuk van zijn laadcapaciteit. Bovendien is de aanschafprijs van een elektrische scooter op dit moment nog hoger dan die van een vergelijkbare benzine scooter.

Als je overweegt om een nieuwe scooter aan te schaffen, is het belangrijk om zowel de voordelen als de nadelen van een elektrische scooter te overwegen en te kiezen voor het type scooter dat het best past bij jouw persoonlijke situatie. Bovendien is het verstandig om de verschillende elektrische scooter modellen onderling goed te vergelijken, omdat de laadtijd, actieradius en vermogen van de elektromotor kunnen onderling flink verschillen.

De actieradius van elektrische scooters

Vroeger stonden elektrische scooters bekend om hun geringe actieradius. Dit hield in dat je slechts relatief korte afstanden met een e-scooter kon afleggen voordat de accu weer leeg was. Dat is verleden tijd. Tegenwoordig heeft een elektrische scooter op volle accu wel een actieradius van zo'n 80 kilometer.

Extra accu voor meer flexibiliteit

Soms kunnen er zelfs meerdere accu's in een scooter geplaatst worden om de actieradius te vergroten. Plaats je bijvoorbeeld een dubbele accu in de IVA E-GO S5, dan wordt de actieradius vergroot tot zo'n 160 kilometer. De exacte actieradius blijft in de praktijk echter wel afhankelijk van jouw rijstijl, gemiddelde snelheid en andere omstandigheden zoals de temperatuur en of je een passagier achterop hebt.

Wat kost een elektrische scooter?

Voor veel mensen is de prijs van een elektrische scooter een belangrijk obstakel om de overstap te maken. Het is echter wel belangrijk om naar het totaalplaatje van alle bijbehorende kosten te kijken en niet alleen naar de aanschafprijs. Een goedkope elektrische scooter koop je namelijk al vanaf 1.500 euro, terwijl de prijzen gemakkelijk op kunnen lopen tot 5.000 euro als je voor een goede elektrische scooter van een populair merk als Vespa gaat. Gemiddeld genomen zijn elektrische scooters iets duurder in aanschaf dan benzine scooters. Je bespaart echter ook kosten ten opzichte van een benzine scooter, aangezien stroom goedkoper is dan benzine en elektrische scooters veel minder onderhoud nodig hebben.

Hoe lang gaat een elektrische scooter mee?

Qua milieubelasting is de e- scooter erg duurzaam, maar hoe lang gaat een e-scooter mee? Een nieuwe elektrische scooter die particulier gebruikt wordt, gaat ongeveer 3 tot 5 jaar probleemloos mee. Daarna zal je rekening moeten houden met het vervangen van bepaalde onderdelen. Of jouw e-scooter dit haalt, hangt onder andere af van:

  • de manier waarop je omgaat met je accu;
  • hoe intensief je de scooter gebruikt;
  • het tijdig laten onderhouden van banden, remmen en verlichting.

Om lang plezier te hebben van jouw nieuwe elektrische scooter, verdient vooral de accu aandacht. Het is namelijk een kwetsbaar onderdeel en kan bijvoorbeeld beschadigen als je hem laat vallen. Daarbij is het niet goed om hem volledig leeg te laten lopen voor je hem oplaadt en kan je beter de accu tijdig opladen. Door zuinig met de accu om te gaan, heb je langer plezier van je scooter.

De accu van een elektrische scooter

Zoals je al las, rijdt een elektrische scooter door middel van een accu. Deze laad je thuis op met een normaal stopcontact. Veel mensen doen dit 's avonds of als ze op hun werk zijn. Er zijn twee soorten accu's die in elektrische scooters worden gebruikt: uitneembare en niet-uitneembare accu's. Een niet-uitneembare accu betekent dat je een stopcontact nodig hebt in de buurt waar je de scooter parkeert, terwijl een uitneembare accu gemakkelijk uitgenomen en opgeladen kan worden waar je maar wilt. Steeds meer elektrische scooters zijn uitgerust met een uitneembare accu, wat het opladen op verschillende locaties mogelijk maakt. Er zijn ook verschillende soorten accu's, zoals loodaccu's en lithiumaccu's, die elk hun eigen kwaliteitsverschillen hebben. Hieronder lees je in het kort hoe dit zit.

Loodaccu's

Een veelvoorkomende accu bij de elektrische scooter is de loodaccu. Deze accu's hebben een laadtijd van ongeveer 4 tot 5 uur en gaan gemiddeld 200 laadbeurten mee. Dit maakt deze accu een betaalbare en praktische optie voor mensen die op zoek zijn naar een elektrische scooter.

In het algemeen is deze accu een veelvoorkomende en betaalbare optie voor mensen die op zoek zijn naar een elektrische scooter. Hoewel het gewicht van de accu een nadeel kan zijn, biedt de lage prijs en de praktische levensduur van de loodaccu een aantrekkelijke oplossing.

Lithium accu's

Lithium accu's zijn de beste accu's voor elektrische scooters. Deze accu's zijn licht van gewicht en laden snel op, ongeveer 2 uur. Dit is twee keer sneller dan loodaccu's. Bovendien zijn lithium accu's veel duurzamer, ze kunnen maar liefst 2000 keer worden opgeladen. Dit maakt het gebruik van een elektrische scooter met een lithium accu een stuk efficiënter en praktischer.

Elektrische scooters van hoge kwaliteit zijn vaak standaard voorzien van een lithium accu, de prijs van deze scooters ligt dan vaak wel hoger dan als de scooter een loodaccu heeft. Toch is het investering waard, aangezien deze accu's veel minder onderhoud nodig hebben en meermalen opgeladen kunnen worden. Sommige e-scooters hebben zelfs tweede accu, zodat de rit ononderbroken kan worden.

Al met al, lithium accu's zijn de beste keuze voor elektrische scooters. Dus als je op zoek bent naar een elektrische scooter, overweeg dan zeker om te kiezen voor een scooter met een lithium accu.

E scooter met krachtige motor

De motor is een belangrijk onderdeel bij de keuze voor een elektrische scooter. Goede elektrische scooters zijn bekend om hun snelle acceleratie en doen hiermee zeker niet onder voor benzine scooters. Veel e-scooters zijn uitgerust met een zogeheten 'koolborstelloze' motor, die krachtig is zonder wrijving te veroorzaken. Hierdoor slijt de motor nauwelijks, wat een groot pluspunt is omdat dit een hoop onderhoudskosten bespaart. Dit maakt een elektrische scooter niet alleen beter voor het milieu, maar ook financieel aantrekkelijker dan een benzine scooter. Bij de aanschaf van een e-scooter is het daarom een voordeel om te kiezen voor een scooter met een krachtige elektrische motor.

Elektrische scooter kopen bij Voordeelscooters

Ben jij op zoek naar een betrouwbaar adres om een elektrische scooter te kopen, zonder dat je hiervoor te veel betaalt? Dan ben je bij Voordeelscooters aan het juiste adres. Onze showroom heeft een ruime keuze aan verschillende modellen elektrische scooters voor je klaarstaan, die je vrijblijvend kunt bekijken en proberen. Hierdoor kun je een goed beeld krijgen van welke elektrische scooter het beste bij je past. Zo hebben we altijd meerdere kleuren op voorraad, wat denk je van een blauwe elektrische scooter, groene elektrische scooter , of toch gewoon een zwarte elektrische scooter?

Onze medewerkers geven je graag professioneel en betrouwbaar advies over de verschillende modellen, zodat je de beste keuze kunt maken. Bestel je een elektrische scooter via onze webshop, dan wordt deze bovendien rijklaar bij je voor de deur afgeleverd. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het ophalen of transporteren van je nieuwe aankoop.

Is je scooter eenmaal toe aan onderhoud, dan kunnen we dat indien gewenst bij je voor de deur uitvoeren in onze mobiele werkplaats. Dit maakt het onderhouden van je elektrische scooter nog gemakkelijker.

Kom langs bij Voordeelscooters en laat ons je helpen bij de aanschaf van de beste elektrische scooter voor jou!

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl