Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Elektrische scooter

Een elektrische scooter is het antwoord op al jouw vragen. Makkelijk op te laden, grote actieradius en natuurlijk ook gewoon heel stijlvol. Wat wil je nog meer? Bekijk ons assortiment elektrische scooters direct online!

Lees meer

Artikelen 1-24 van 83

Page
per pagina

Artikelen 1-24 van 83

Page
per pagina

Wat zijn elektrische scooters?

Elektrische scooters, of e-scooters, zijn het groene alternatief voor de traditionele scooter. Je rijd er geruisloos mee door de straten op elektrische energie, zonder een druppel benzine. Ideaal voor wie zijn steentje bij wil dragen aan een schonere wereld, zonder in te leveren op gemak en stijl. De scooters zijn ontworpen voor korte tot middellange afstanden. Perfect voor woon-werkverkeer, bijvoorbeeld. Of een ritje naar de supermarkt.

Traditioneel zijn scooters voorzien van een benzinemotor, maar de laatste tijd wint de elektrische scooter (of ook wel e-scooter genoemd) het vaak. Het verschil tussen deze twee soorten scooters is de aandrijving. Met een elektrische scooter ben je niet alleen vriendelijk voor het milieu, maar je bespaart ook flink op de kosten. Een elektrische scooter is namelijk niet uitgerust met een benzinemotor, maar met een elektromotor die van stroom wordt voorzien door een accu. Geen dure benzine meer. En met minder onderdelen onder de motorkap, zeg je gedag tegen hoge onderhoudskosten. Plus, elektrische scooters zijn fluisterstil en super makkelijk op te laden, gewoon thuis! Bij een elektrische scooter is het dan ook niet nodig om te tanken bij een benzinestation, maar plug je de accu gewoon in het stopcontact.

De voordelen van een elektrische scooter

Elektrische scooters bieden verschillende voordelen, waardoor ze een topkeuze zijn voor wie zich vlot en slim door de stad wil bewegen. We zetten de voordelen van een elektrische scooter graag voor je op een rijtje:

 1. Milieuvriendelijk: elektrische scooters produceren geen vervuilende uitlaatgassen, wat bijdraagt aan een schoner milieu en de vermindering van de stedelijke luchtvervuiling.

 2. Voordelig rijden: elektrisch rijden kost je minder per kilometer vergeleken met een benzine scooter, dankzij voordeligere stroomprijzen en minder onderhoud door het simpelere ontwerp.

 3. Fluisterstil: zeg gedag tegen lawaai. E-scooters glijden bijna geruisloos door de straten, wat zorgt voor een aangenamere omgeving, zeker in drukke stedelijke zones.

 4. Eenvoudig opladen: vergeet de ritjes naar het tankstation. Je elektrische scooter laad je gewoon thuis of op het werk op, simpelweg door hem in het stopcontact te steken.

 5. Duurzaamheid: e-scooters zijn niet alleen beter voor de planeet omdat ze geen benzine slurpen, maar ze gaan ook langer mee door hun robuuste ontwerp met minder slijtagegevoelige onderdelen.

 6. Comfortabel en handig: voor dagelijkse ritjes bieden e-scooters comfort en gemak. Ze zijn vaak lichter en wendbaarder dan benzine scooters, ideaal voor de stadsjungle.

Al deze voordelen maken de elektrische scooter niet alleen een slimme en economische keuze voor dagelijks vervoer, maar dragen ook bij aan een groenere en stillere leefomgeving. Een win-win, wat ons betreft! Voor jou toch ook?!

Het opladen van een e-scooter

Vroeger stonden elektrische scooters bekend om hun geringe actieradius. Dit hield in dat je slechts relatief korte afstanden met een e-scooter kon afleggen voordat de accu weer leeg was. Dat is verleden tijd. Tegenwoordig heeft een elektrische scooter op volle accu een actieradius tot maar liefst 80 kilometer.

Soms kunnen er zelfs meerdere accu's in een elektrische scooter geplaatst worden om de actieradius te vergroten. Plaats je bijvoorbeeld een dubbele accu in de IVA E-GO S5, dan wordt de actieradius vergroot tot zo'n 160 kilometer. De exacte actieradius blijft in de praktijk echter wel afhankelijk van jouw rijstijl, gemiddelde snelheid en andere omstandigheden zoals de temperatuur en of je een passagier achterop hebt.

Wat kost een elektrische scooter voor mij?

Of je nu een budget-bewuste shopper bent of op zoek bent naar luxe, er is altijd een elektrische scooter die bij je past. Een goedkope elektrische scooter koop je namelijk al vanaf 1.500 euro, terwijl de prijzen gemakkelijk op kunnen lopen tot 5.000 euro als je voor een elektrische scooter van een populair merk als Vespa gaat.

Gemiddeld genomen zijn elektrische scooters iets duurder in aanschaf dan benzine scooters. Je bespaart echter ook kosten ten opzichte van een benzine scooter, aangezien stroom goedkoper is dan benzine en elektrische scooters veel minder onderhoud nodig hebben. Elke kilometer op je e-scooter is een besparing op je portemonnee!

Hoe lang gaat een elektrische scooter mee?

Een e-scooter gaat lang mee, als je je elektrische scooter periodiek goed laat onderhouden. Met de juiste zorg voor je accu geniet je jarenlang van je scooter. Leg 'm niet direct en urenlang aan de lader als de accu pas voor de helft leeg is, bijvoorbeeld. Zo maak je je technologie "lui", waardoor de accu van je elektrische scooter niet optimaal kan presteren. Met verschillende accu-opties, van uitneembaar tot supersnelle laadtijden, is er altijd een perfecte match voor jouw levensstijl. Zorg dat je rekening houdt met het volgende zodat je scooter zo lang mogelijk mee gaat:

 • de manier waarop je omgaat met je accu;

 • hoe intensief je de scooter gebruikt;

 • het tijdig laten onderhouden van banden, remmen en verlichting.

Om lang plezier te hebben van jouw nieuwe elektrische scooter, verdient vooral de accu aandacht. Het is namelijk een kwetsbaar onderdeel en kan bijvoorbeeld beschadigen als je hem laat vallen. Door zuinig met de accu om te gaan, heb je langer plezier van je scooter.

De soorten accu's van een elektrische scooter

Zoals je al las, rijdt een elektrische scooter door middel van een accu. Deze laad je thuis op met een normaal stopcontact. Veel mensen doen dit 's avonds of als ze op hun werk zijn. Er zijn twee soorten accu's die in elektrische scooters worden gebruikt: uitneembare en niet-uitneembare accu's.

Een niet-uitneembare accu betekent dat je een stopcontact nodig hebt in de buurt waar je de scooter parkeert, terwijl een uitneembare accu gemakkelijk uitgenomen en opgeladen kan worden waar je maar wilt. Steeds meer elektrische scooters zijn uitgerust met een uitneembare accu, wat het opladen op verschillende locaties mogelijk maakt.

Er zijn ook verschillende soorten accu's, zoals loodaccu's en lithiumaccu's, die elk hun eigen kwaliteitsverschillen hebben. Hieronder lees je in het kort hoe dit zit.

Elektrische scooter met loodaccu

Loodaccu's zijn een populaire keuze voor elektrische scooters, met een oplaadtijd van zo'n 4 tot 5 uur en een levensduur van ongeveer 200 laadcycli. Dit maakt ze een budgetvriendelijke en handige keuze voor wie een elektrische scooter overweegt.

Deze accu's zijn geliefd vanwege hun toegankelijkheid en kostenbesparende eigenschappen. Hoewel ze wat zwaarder kunnen zijn, compenseren hun voordelige prijskaartje en degelijke levensduur ruimschoots, waardoor ze een aantrekkelijke optie vormen voor toekomstige e-scooterrijders.

Elektrische scooter met lithium accu

Lithium accu's zijn overigens de beste accu's voor elektrische scooters. De accu's zijn licht van gewicht en laden snel op, in ongeveer 2 uur. Dit is twee keer sneller dan loodaccu's. Bovendien zijn lithium batterijen veel duurzamer, ze kunnen maar liefst 2000 keer worden opgeladen. Dit maakt het gebruik van een elektrische scooter met een lithium accu een stuk efficiënter en praktischer.

Premium elektrische scooters zijn vaak uitgerust met deze accu's, wat de prijs iets kan opdrijven in vergelijking met modellen met loodaccu's. Toch is het de investering waard, aangezien deze accu's veel minder onderhoud nodig hebben en meermalen opgeladen kunnen worden. Sommige e-scooters hebben zelfs een tweede accu, om de actieradius te verdubbelen. 

Al met al zijn lithium accu's de beste keuze voor elektrische scooters. Dus als je op zoek bent naar een elektrische scooter, overweeg dan zeker om te kiezen voor een scooter met een lithium batterij.

Zijn er ook nadelen van een elektrische scooter?

De elektrische scooter is steeds populairder aan het worden als alternatief voor de traditionele scooter op benzine. Echter, zoals bij elk product zijn er ook nadelen. Een van de nadelen van een e-scooter is dat het opladen van de batterij langer duurt dan het tanken van een benzine scooter. Daarnaast verliest de accu over de tijd steeds een stuk van zijn laadcapaciteit. Bovendien is de aanschafprijs van een elektrische scooter op dit moment nog hoger dan die van een vergelijkbare benzine scooter.

Als je overweegt om een nieuwe scooter aan te schaffen, is het belangrijk om zowel de voordelen als de nadelen van een elektrische scooter te overwegen en te kiezen voor het type scooter dat het best past bij jouw persoonlijke situatie. Bovendien is het verstandig om de verschillende elektrische scooter modellen onderling goed te vergelijken, omdat de laadtijd, actieradius en vermogen van de elektromotor onderling flink kunnen verschillen.

Kiezen voor e-scooters of benzine scooters?

Het kiezen tussen e-scooters en benzine scooters draait helemaal om wat jij belangrijk vindt, hoe ver je moet rijden, en hoe groen je wilt zijn. E-scooters staan klaar om je groene hart sneller te laten kloppen, zonder dat je op snelheid hoeft in te boeten.

Ben je een fan van groen, zuinig en stil? Dan is de e-scooter jouw maatje. Zoek je echter meer bereik voor langere ritten en maak je je minder druk om de ecologische voetafdruk, dan voelt een benzine scooter zich meer thuis in jouw straatje.

Vergeet ook niet de kosten over de lange termijn mee te wegen, zoals onderhoud en het tanken of laden, en kijk ook even naar de regels rond het laden van je e-scooter of waar je met een benzinemotor wel en niet mag komen.

Wat moet ik weten voor ik een elektrische scooter koop?

Klaar om de stap te maken en je eigen elektrische scooter te kopen? Super! Er verschillende belangrijke punten om te overwegen die je zullen helpen bij het maken van de juiste keuze die aansluit bij jouw behoeften. Hier is een lijst met overwegingen:

 1. Bereik is alles: hoe ver brengt die scooter jou op een volle lading? Ideaal voor je dagelijkse avonturen in de stad of die gezellige ritjes naar vrienden. Denk eraan, jouw rijstijl, het gewicht van je rugzak en zelfs het weer spelen mee in hoe ver je komt.

 2. Oplaadtijd: Kijk hoe lang het duurt om de accu volledig op te laden. Dit is vooral belangrijk als je de scooter dagelijks of voor langere afstanden wilt gebruiken.

 3. Maximumsnelheid: Controleer de maximale snelheid van de scooter om zeker te zijn dat deze voldoet aan je vereisten, vooral als je de scooter op snellere wegen wilt gebruiken. Je kan op onze website kiezen tussen modellen die 25 km/h of 45 km/h gaan.

 4. Accessoires: Bekijk de beschikbare accessoires en aanpassingsopties, zoals extra ruimte voor je boodschappen, een zadel zo zacht als een kussen, of die must-have schijnwerpers voor nachtelijke avonturen. Maak hem uniek!

 5. Veiligheid voorop: goede remmen, stevige banden en verlichting die je niet over het hoofd ziet, zorgen ervoor dat jij veilig en zeker op pad kunt.

 6. Regels: Informeer naar wat mag in jouw buurt. Helm op, minimumleeftijd, en waar mag je rijden? Zo ben je helemaal klaar om zorgeloos te genieten.

Twijfel je nog over je keuze? Bekijk ons blog over de beste elektrische scooter!

E-scooters kopen bij Voordeelscooters

Ben jij op zoek naar een betrouwbaar adres om een elektrische scooter te kopen, zonder dat je hiervoor te veel betaalt? Dan ben je bij Voordeelscooters aan het juiste adres. Bij Voordeelscooters vind je een ruim aanbod aan nieuwe elektrische scooters van hoogwaardige kwaliteit, maar soms ook occasions die nog makkelijk een tweede ronden kunnen meegaan.

Onze showroom heeft een ruime keuze aan verschillende modellen elektrische scooters voor je klaarstaan, die je vrijblijvend kunt bekijken en proberen. Hierdoor kun je een goed beeld krijgen van welke elektrische scooter het beste bij je past. Onze medewerkers geven je graag professioneel en betrouwbaar advies over de verschillende modellen, zodat je de beste keuze kunt maken. Bestel je een elektrische scooter via onze webshop, dan wordt deze bovendien rijklaar bij je voor de deur afgeleverd. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de bestelling of over het ophalen of bezorgen van je nieuwe aankoop. Wil je hem toch liever zelf op komen halen in de showroom, dan maken we hem gratis rijklaar.

Is je scooter eenmaal toe aan onderhoud, dan kunnen we zelfs bij je langs komen. Onze mobiele werkplaats maakt het onderhouden van je elektrische scooter nog gemakkelijker!

Kom langs bij Voordeelscooters en laat ons je helpen bij de aanschaf van de beste elektrische scooter voor jou!

Een elektrische scooter leasen

Droom je van een nieuwe scooter maar is direct aankopen even geen optie? Geen zorgen! Bij Voordeelscooters.nl kun je ook kiezen voor een leaseplan. Geniet van je eigen scooter voor een vast maandelijks bedrag en word meteen volledig eigenaar. Interesse? Het proces is simpel en we leveren je scooter waar je maar wilt in Nederland.

Dus, waar wacht je nog op? Duik in de wereld van elektrische scooters bij Voordeelscooters en vind jouw perfecte match. Laten we samen zorgen voor een groenere, stijlvollere toekomst!

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl