Toggle Nav

Elektrische scooters

Genieten van alle voordelen van een scooter én een milieubewuste keuze maken? De elektrische scooters zijn een duurzame oplossing om stijlvol van A naar B te reizen! Bekijk de ruime collectie elektrische scooters van o.a. IVA en Senzo in onze webshop.

Lees meer

Artikelen 1-24 van 35

Page
per pagina
 1. voordeelscooters sale
 2. voordeelscooters sale
 3. voordeelscooters sale
 4. voordeelscooters sale
 5. voordeelscooters sale
 6. voordeelscooters sale
 7. voordeelscooters sale
 8. voordeelscooters sale

Artikelen 1-24 van 35

Page
per pagina

Wat is een elektrische scooter?

De naam zegt het natuurlijk al: een elektrische scooter rijdt op elektriciteit in plaats van op benzine. De elektrische scooter wordt ook vaak e-scooter of escooter genoemd. Je laadt de scooter op door de accu aan een stopcontact te koppelen. Steeds meer elektrische scooters hebben een uitneembare accu, zodat je je scooter ook kunt opladen zonder stopcontact in de buurt. Zo’n uitneembare accu kun je bijvoorbeeld ook opladen op je werk. Omdat de e-scooter wint aan populariteit, zijn er met name in de steden steeds meer oplaadpunten te vinden. Een elektrische scooter heeft een hogere instapprijs dan een benzinescooter. Daar staat tegenover dat je geen brandstofkosten maakt, en minder onderhoudskosten.

Wat zijn de voordelen van een elektrische scooter?

Een elektrische scooter heeft een paar grote voordelen ten opzichte van een benzinescooter. Dit zijn de belangrijkste:

 • Een e-scooter heeft minder onderhoud nodig dan een benzinescooter
 • E-scooters zijn stil
 • Duurzaam: het milieu wordt minder belast.
 • Je maakt geen brandstofkosten
 • Je start de scooter altijd snel, ook in de winter.
Samengevat is de e-scooter dus een duurzame keuze als je een nieuwe scooter wilt. Je hebt met een elektrische scooter dus ook toegang tot milieuzones in steden zoals Amsterdam. Dit geldt voor de 25 km e-scooters en voor de 45 km e-scooters. Natuurlijk zijn er ook een aantal punten waar je op moet letten. Je leest ze hieronder!

 

Wat zijn de nadelen van een elektrische scooter?

Elk vervoermiddel kent beperkingen, en dat geldt ook voor de elektrische scooter. Dit zijn de nadelen van een e-scooter:

 • Je moet rekening houden met een laadtijd van een paar uur.
 • Je moet na verloop van tijd de accu vervangen en accu’s zijn prijzig.
 • De instapkosten zijn hoger
 • Sommige mensen moeten eraan wennen dat de e-scooter zo stil is.
Weeg de voor – en nadelen dus even tegen elkaar af als je een e-scooter wilt kopen. Er zijn daarnaast grote verschillen tussen de modellen onderling: de actieradius, de oplaadtijd en de accu’s kunnen bijvoorbeeld variëren. Oorspronkelijk stonden e-scooters bekend om hun kleine actieradius, maar zoals je hieronder leest is dit sterk verbeterd.

 

Actieradius van elektrische scooters

Veel mensen denken dat je met een elektrische scooter een korte afstand kan afleggen voordat de accu leeg is. Tegenwoordig is dat niet meer aan de orde. Elektrische scooters hebben een actieradius van zo’n 80 kilometer. En sommige modellen, zoals de IVA E-GO S5 kun je voorzien van een extra accu. Met een extra accu kan je de actieradius uitbreiden tot maar liefst 160 kilometer! Deze eigenschappen maken de elektrische scooter perfect voor woon-werkverkeer en recreatief gebruik. Het exacte aantal kilometers dat je met een elektrische scooter kan rijden hangt af van je rijstijl, de gemiddelde snelheid en de temperatuur. Zo raakt de accu sneller leeg als je een passagier meeneemt, of wanneer je veel optrekt en remt.

Je elektrische scooter is altijd startklaar

Het makkelijke opstarten is een groot voordeel van de elektrische scooter. Hoe kouder het wordt, hoe groter de kans wordt dat je bij normale benzine scooters startproblemen kan gaan ondervinden. Dankzij de hevige regen en lage temperaturen wil de motor niet altijd starten, of slaat hij binnen de kortste keren weer af. Bij een elektrische scooter hoef je je daar geen zorgen over te maken. Deze start zonder problemen op en de motor hoeft ook niet warm te draaien. Je kan dus gelijk de weg op.

Wat kost een elektrische scooter?

Een elektrische scooter kopen kan al vanaf ongeveer 1500 euro. Bij de duurdere merken zoals Vespa kunnen de prijzen oplopen tot 5000 euro. Naast de aanschaf van de scooter, moet je rekening houden met volgende kosten:

 • Accessoires zoals een windscherm
 • Een extra accu om de actieradius te vergroten
 • Een scooter helm
Overweeg je een extra accu voor een grotere actieradius? Verdiep je dan in de prijs van zo’n accu. Accu’s kunnen onderling namelijk in prijs verschillen van 150 tot 800 euro. De duurdere e-scooters hebben vaak duurdere accu’s. Meestal zijn dit lithium accu’s. Deze hebben een grotere actieradius en gaan meer laadbeurten mee. Je hoeft lithium accu’s dus minder snel te vervangen. Daarbij zijn de betere accu’s lichter van gewicht.

 

Hoe lang gaat een elektrische scooter mee?

Qua milieubelasting is de elektrische scooter erg duurzaam, maar hoe lang gaat een e-scooter mee? Een nieuwe elektrische scooter die particulier gebruikt wordt, gaat ongeveer 3 tot 5 jaar mee. Of jouw e-scooter dit haalt, hangt af van:

 • de manier waarop je omgaat met je accu.
 • hoe intensief je de scooter gebruikt
 • het tijdig laten onderhouden van banden, remmen en verlichting.
Om lang plezier te hebben van jouw e-scooter, verdient vooral de accu aandacht. Het is namelijk een kwetsbaar onderdeel. Hij kan bijvoorbeeld beschadigen als je hem laat vallen. Daarbij is het niet goed om hem volledig leeg te laten lopen voor je hem oplaadt. Bij voorkeur laad je de acco tijdig op. Door zuinig met de accu om te gaan, heb je langer plezier van je scooter.

 

Wat moet je weten over de accu in jouw elektrische scooter?

Zoals je al las, rijdt een elektrische scooter door middel van een accu. Deze laad je thuis aan het stopcontact. Veel mensen doen dit ’s avonds. Allereerst maken we onderscheid tussen uitneembare en niet-uitneembare accu’s. Als jouw elektrische scooter een niet-uitneembare accu heeft, heb je een stopcontact nodig in de buurt om jouw scooter op te laden. Een uitneembare accu kun je, zoals de naam al zegt, uitnemen en opladen waar je wilt. Steeds meer elektrische scooters hebben een uitneembare accu. Deze kun je ook opladen op bijvoorbeeld je werk. Verder is het handig om te weten dat er gel en loodaccu’s verkocht worden, en lithium accu’s. Tussen loodaccu’s en lithiumaccu’s zijn er een paar kwaliteitsverschillen. Hieronder lees je in het kort hoe dit zit.

Gelaccu’s en loodaccu’s

Een veelvoorkomende accu bij de elektrische scooter is de gelaccu. Deze accu’s hebben een laadtijd van ongeveer 4 à 5 uur. Ze gaan gemiddeld 200 laadbeurten mee en zijn niet erg prijzig wanneer je ze wilt vervangen. Zoals de naam al zegt voelen loodaccu’s wat zwaarder aan.

Lithium accu’s

Lithium accu’s zijn de beste accu’s die er zijn voor elektrische scooters. Ze zijn licht qua gewicht en doen er ongeveer 2 uur over om op te laden. Daarmee laden ze twee keer zo snel op als de gelaccu’s. Daarbij zijn lithium accu’s een stuk duurzamer: ze kunnen maar liefst 2000 keer worden opgeladen. E-scooters van hoge kwaliteit zijn vaak standaard voorzien van een lithium accu. Met hun hoge kwaliteit zijn lithium accu’s dan ook een stuk prijziger. Wat betreft de actieradius verschillen lithium accu’s niet van gel accu’s en lood accu’s.

Heeft een elektrische scooter een krachtige motor?

Er gaat niets boven het vertrouwde geronk van de benzinescooter. Of toch wel? Goede elektrische scooters staan erom bekend dat ze razendsnel optrekken. Daarmee doen ze niet onder voor benzinescooters. Sterker nog, de elektrische motoren worden steeds beter. Zo zijn veel e-scooters voorzien van een zogeheten ‘koolborstelloze’ motor. Dit type motor is erg krachtig, maar veroorzaakt weinig wrijving. Hierdoor slijt hij nauwelijks. Een groot pluspunt! Bij Voordeelscooters zijn alle elektrische scooters voorzien van een krachtige, moderne motor. Je trekt dus snel op, maar dan zonder lawaai.

Welke functies hebben elektrische scooters qua veiligheid?

Leuk, zo’n moderne scooter, maar je moet er ook veilig mee kunnen rijden. Bij een goede elektrische scooter is er daarom aandacht besteed aan veiligheid. Denk aan bijvoorbeeld:

 • ABS remsysteem tegen blokkeren en slippen
 • Dagrijverlichting
 • Knipperlichten.
 • Anti-inbraak systeem
 • Voetensteuntjes voor een passagier
Elke elektrische scooter beschikt over knipperlichten en (dag) rijverlichting, maar de exacte veiligheidsfuncties kunnen onderling verschillen.

 

Hoe beveilig je jouw elektrische scooter tegen inbraak?

Scooters blijven nog altijd geliefd bij dieven, en dat geldt ook voor de e-scooter. Gelukkig kun je je scooter hiertegen beveiligen. Sommige e-scooters zijn standaard voorzien van een alarmsysteem, maar ook dan is het slim om een slot aan te schaffen. Bij voorkeur is dit een slot met een ART-3 of een ART-4 keurmerk. Je kunt kiezen uit de volgende scooter sloten:

 • Kettingslot
 • beugelslot
 • Ankerslot
 • Schijfremslot
Elk slot heeft zo zijn voor – en nadelen. Het meest gekozen is het kettingslot. Dit is een veilige en eenvoudige manier om diefstal te voorkomen. Nog steviger dan het kettingslot zijn het beugelslot en het ankerslot. Een nadeel is dat deze sloten minder flexibel zijn. Het ankerslot is bedoelt voor thuisgebruik: daar monteer je het slot in de grond of aan de muur. Een beugelslot kun je wel meenemen. Dan is er ook nog het zogeheten schijfremslot. Met dit slot blokkeer je, zoals de naam al zegt, je schijfrem. Het is dus belangrijk dat je dit slot niet vergeet los te maken voor je vertrekt. Om je hieraan te herinneren zit er bij dit slot altijd een gekleurde kabel. Een voordeel van het schijfremslot is dat deze relatief klein en licht is. Je neemt dit slot dus makkelijk mee.

 

Wat is het ART keurmerk van een scooterslot?

Een goed scooterslot heeft altijd een ART keurmerk. Voor scooters is dit het ART-3 of het ART4 keurmerk. Scooter dieven laten e-scooters met een ART 3 of ART 4 slot zelfs sneller staan! Een goed gekeurd slot wordt dan ook geëist door verzekeraars. Daarom verkopen we bij Voordeelscooters alleen ART 3 en ART 4 sloten voor jouw elektrische scooter.

Heeft een elektrische scooter onderhoud nodig?

Elektrische scooters hebben onderhoud nodig, maar dit is veel minder dan bij benzinescooters. Een benzinemotor heeft meer onderdelen die nagekeken moeten worden. De motor van een e-scooter heeft veel minder aandacht nodig. Dat geldt zeker voor de moderne, koolborstelloze motoren, waarin nauwelijks wrijving zit. Bij een e-scooter zijn er de volgende aandachtspunten:

 • Banden
 • Remmen
 • Vervangen van de accu als deze versleten is
Als je zuinig bent op je elektrische scooter, heb je dus weinig onderhoud nodig.

 

De functies op een elektrische scooter

De technologie staat nooit stil, en dat geldt zeker voor e-scooters. Steeds meer e-scooters zijn uitgerust met leuke en handige functies zoals:

 • De mogelijkheid om te starten op afstand
 • Opladen met USB
 • Uitneembare accu’s
 • Ingebouwde Bluetooth speaker

 

Waarom is een e-scooter zo geschikt voor de stad?

Makkelijk starten, wendbaar zijn en snel optrekken: in de stad zijn dit grote voordelen. De elektrische scooter kent dan ook een grote opmars in de steden. Een ander pluspunt is dat je met een e-scooter ook de milieuzones mag betreden. Handig is bovendien dat je niet afhankelijk bent van het OV als je een elektrische scooter hebt. Je reist snel, stil én in de buitenlucht van A naar B. Je hebt niet te maken met file of hoge benzinekosten. Gezellig een passagier mee? Dan klap je gewoon de voetensteuntjes uit. Je ziet daarom ook dat er steeds meer deelbare e-scooters verschijnen in de grote steden. Een nadeel is natuurlijk dat een deelbare scooter niet jouw eigendom is. Vaak hebben deelbare scooters de nodige beschadigingen opgelopen. Daarbij weet je niet altijd zeker of er een deelbare scooter beschikbaar is bij je in de buurt. Met een eigen elektrische scooter heb je dit probleem niet én kun je een model kiezen dat bij je past.

De elektrische scooter voor recreatief gebruik

Uitstapje tijdens mooi weer? De elektrische scooter is hier erg geschikt voor. Je bent wat sneller dan je op de fiets bent, en zodoende kun je andere routes verkennen. Net als een gewone scooter, neem je op een e-scooter makkelijk een passagier mee. De meeste e-scooters zijn gewoon voorzien van voetensteuntjes. Een comfortabele scooter om een passagier mee te nemen is bijvoorbeeld de Senzo Rivalux. Deze is standaard mooi uitgerust voor twee personen. Zeker wanneer je kiest voor het duozadel. Benieuwd naar scooter routes in de omgeving van Amsterdam? Hier doen wij een paar suggesties!

Welke elektrische scooter modellen zijn er?

Je kunt een elektrische scooter kopen in een 45 km of 25 km uitvoering. Er zijn inmiddels steeds meer elektrische scooter modellen. Elke liefhebber kan wegrijden met een passende e-scooter. Elektrische scooters verschillen onderling in actieradius, technologie en grootte. Bij Voordeelscooters kun je terecht voor onder meer deze modellen:

 • iva ego S3
 • iva ego S5
 • Senzo Rivalux Electric
 • Senzo Rivalux Special Electric
Als je een retro scooter liefhebber bent is de Senzo Rivalux een goede optie. Deze e-scooter lijkt qua design op de Vespa. Daarbij biedt hij een uitstekend comfort! De prijs is met 1899 euro echter een stuk lager. Voor liefhebbers van moderne technologie en een tikje eigenzinnig design is de IVA E-go S5 juist een goede keuze. Met dit model kun je keyless wegrijden. Bovendien beschikt deze e-scooter standaard over een uitgebreid alarmsysteem en een actieradius van 80 km. Bekijk ook zeker onze andere IVA E-go modellen. Bij Voordeelscooters leggen we de focus op scooters met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Je kunt dus ook een goede elektrische scooter kopen als je budget wat kleiner is. Twijfel je nog over het merk of het model? Neem dan even contact op. We adviseren je graag.

 

Elektrische scooter kopen

Een elektrische scooter kopen is helemaal van nu. We worden steeds milieubewuster, en duurzaam reizen hoort daar ook bij. De elektrische scooter past perfect in dit plaatje. Hij is stil en stoot geen vervuilende uitlaatgassen uit. Langs een tankstation gaan is verleden tijd. De elektrische scooter laad je snel en gemakkelijk op via een stopcontact aan huis of op je werk. Daarmee bespaar je een hoop geld aan brandstof! Bij Voordeelscooters kun je een elektrische scooter leasen of kopen. We verkopen eigentijdse merken met uitvoeringen in elke prijsklasse.

Elektrische scooter kopen met een goede prijs-kwaliteit verhouding

Bij Voordeelscooters zijn we steeds weer op zoek naar elektrische scooters met een hoge actieradius, een goed rijcomfort, een goede wegligging en natuurlijk een mooi design. Een e-scooter hoeft niet duur te zijn. Zo bestel je al een elektrisch aangedreven scooter vanaf €1.499. Hiervoor krijg je een eigentijds, comfortabel model met een krachtige motor.

Milieubewust en hip: de elektrische scooter voor zakelijk gebruik

Het milieuvriendelijk bezorgen van maaltijden en artikelen maakt een echte opmars. Denk bijvoorbeeld aan fietskoeriers die pakketjes bezorgen. Bij Voordeelscooters verkopen we daarom ook mooie en praktische e-scooters voor bijvoorbeeld maaltijdbezorging. De IVA E-go S5 Delivery is bijvoorbeeld een bezorgscooter. Deze rijdt snel, comfortabel en vraagt weinig onderhoud. Jouw bezorgers zijn blij, en de ontvangers van een warme maaltijd ook. En tot slot de omgeving, omdat er geen uitlaadgassen uitgestoten worden. De elektrische scooter is bovendien erg wendbaar. Voor verhuur of bezorging kunnen we eigenlijk niet meer om de e-scooter heen!

Elektrische scooter leasen

Wil je liever een scooter leasen? Dan kan je jouw nieuwe scooter in termijnen afbetalen, terwijl je nu al kan genieten van alle voordelen van een elektrische scooter. Er zijn verschillende lease mogelijkheden bij Voordeelscooters. Bekijk hiervoor de optie ‘betaal in termijnen’ en vind de leaseconstructie die het beste past bij jou. Een elektrische scooter leasen bij Voordeelscooters is een goede oplossing als je wel een eigen elektrische scooter wilt, maar geen groot bedrag in één keer voorhanden hebt. Wél ben je meteen eigenaar van je nieuwe scooter, net als wanneer je hem in een keer afbetaalt. Een elektrische scooter leasen betekent dus niets anders dan betalen in termijnen. Daarbij betaal je alleen rente over het bedrag dat nog openstaat. Een duidelijke constructie, dus.

Heb je een rijbewijs en een kentekenbewijs nodig?

Net als voor een motorscooter heb je voor een e-scooter een geldig rijbewijs nodig. Dat mag het autorijbewijs (B) zijn, het motorrijbewijs(A) of het bromfietsrijbewijs (AM). Daarbij heb je ook een geldig kentekenbewijs nodig. Ga je een scooter kopen? Bij Voordeelscooters zit er altijd een kentekenbewijs bij de scooter die je koopt. Het enige wat je zelf hoeft te doen, is dit kentekenbewijs op jouw naam zetten. Dit kun je regelen bij jouw plaatselijke postkantoor.

Copyright © 2021 Voordeelscooters.nl