Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Speed Pedelec Helmen

Speed pedelec helmen draag je op een e-bike die een topsnelheid van 45 km/h kan behalen. Deze fietsen met trapondersteuning gaan harder dan de normale elektrische fietsen.
Lees meer

5 Items

per pagina

5 Items

per pagina

Speed pedelec helmen draag je op een e-bike die een topsnelheid van 45 km/h kan behalen. Deze fietsen met trapondersteuning gaan harder dan de normale elektrische fietsen. Daar is de snelheid begrensd op maximaal 25 km/h. Omdat je op een speed-pedelec net zulke hoge snelheden kunt behalen als op een bromscooter, zijn ook deze fietsen voorzien van een kentekenplaat én bestaat er een helmplicht. Het dragen van een goede speed-pedelec helm is dan ook belangrijk voor jouw veiligheid. Maar waar moeten deze helmen aan voldoen en hoe weet je of een speed-pedelec helm goed past?

Verschillende soorten speed pedelec helmen

Een helm voor de speed pedelec is vaak wat lichter van gewicht dan een scooterhelm. Wel zijn ze voorzien van een harde en schokabsorberende schaal. Het design van de helm zorgt ervoor dat jouw hoofd beschermd blijft tijdens een impact of een val. Deze helmen zijn daarnaast voorzien van voldoende ventilatie en paddings. Dat voelt niet alleen aangenaam aan, maar zorgt er ook voor dat de helm jouw hoofd goed omsluit. De kinband van een speed pedelec is eenvoudig op maat te maken. Bij sommige helmen kun je de maatvoering en de pasvorm ook aanpassen met een draaiknop aan de achterzijde van de helm.

Welk keurmerk is belangrijk voor speed pedelec helmen?

Net zoals dit bij snor- en bromscooter helmen het geval is, moet ook een helm voor de 45 km/h e-bike voorzien zijn van een keurmerk. Een speed pedelec helm moet in elk geval voorzien zijn van het NTA 8776:2016 keurmerk. Helmen met een ander keurmerk zijn niet geschikt om te dragen op deze high-speed elektrische fietsen. Ze bieden in de eerste plaats geen voldoende bewezen bescherming én je kunt ook nog eens een flinke boete krijgen.

Hier moeten goede speed pedelec helmen aan voldoen

Helmen die geschikt zijn voor speed pedelecs kunnen optioneel ook zijn voorzien van een vizier. Daardoor blijf je een goed zicht houden en voorkom je opspattend vuil of zand dat in je ogen terecht kan komen. Een vizier wordt ook aanbevolen om de wind uit je ogen te houden. Je gaat met 45 km/h namelijk flink harder dan op een normale 25 km/h e-bike.

Een helm wordt vaak ook geleverd met bijpassend pads. Deze kun je aan de binnenzijde van de helm bevestigen om de pasvorm te kunnen verfijnen. De zachte pads zijn uitneembaar en kun je dus ook wassen. Dat is natuurlijk wel zo hygiënisch. Een geschikte en goede helm om te dragen op een 45 km/h e-bike moeten ook voldoen aan:

  • NTA keurmerk
  • Pasvorm die het hoofd omsluit
  • Eenvoudig in maat verstelbaar
  • Geïntegreerde verlichting
  • Wang en oorpads
  • Vizier

Vito E-Light speed pedelec helm

Bij Voordeelscooters weten we waar een goede helm voor de elektrische 45 km/h fiets aan moet kunnen voldoen. De Vito E-Light speed pedelec helm komt tegemoet aan al deze eisen. De helm is voorzien van een schokdempende schaal. De pasvorm zorgt ervoor dat het hoofd en de nek in positie blijven. Ook tijdens een val. Daarnaast is deze helm eenvoudig op maat te maken en te verstellen via de kinband en de draaiknop.

Vito E-Light speed pedelec helmen houden je ook veilig en goed zichtbaar in het donker. Ze zijn namelijk voorzien van geïntegreerde voor- en achterverlichting. Deze kun je opladen via USB. Jij kunt dus ook veilig fietsen tijdens donkere of schemerige weersomstandigheden. Daarnaast is deze Vito E-Light speed-pedelec helm ook nog eens lekker licht van gewicht.

Welke maat speed pedelec helm moet ik bestellen?

Een veilige helm is zeker ook een helm die goed past en comfortabel zit. Daarom is het ontzettend belangrijk om de juiste maat te kiezen. Speed pedelec helmen zijn vaak leverbaar in de maten S/M of L/XL. De maat en hoofdomtrek die daarbij hoort is als volgt:

    Maat Hoofdomtrek S/M 52 tot 57 cm L/XL 56 tot 62 cm

Weet je niet precies welke maat helm je moet kiezen? Het opmeten van jouw hoofdomtrek is heel eenvoudig. Dat kun je het beste doen met een zacht meetlint of een touwtje. Deze leg je na het opmeten naast een liniaal. Houd circa 2,5 cm afstand vanaf je wenkbrauwen en meet zo de hele omtrek van je hoofd. Het lint moet aangesloten zitten, maar niet te strak.

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl