Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Wel heel vet zo’n E-Fatbike!

Wel heel vet zo’n E-Fatbike!

Je bent er zeker weleens een tegengekomen, zo’n uit de kluiten gewassen model mountainbike waarvan je jezelf toen vast afvroeg: Wat is dit nu weer? Nou, dat is de uit Amerika (oorspronkelijk uit Alaska) over komen waaien Fatbike. Een fiets waarvan alles groter, breder en sterker is dan van een doorsnee off-road fiets. Nu ook de E-Fatbike in Nederland steeds vaker opduikt vinden wij het tijd voor een nadere kennismaking met dit nieuwe fenomeen.

Off-road fietsen was nog nooit zo relaxed

Wat zijn de voordelen van een fatbike? Feitelijk is een Fatbike een kruising tussen een gewone mountainbike en een scooter. De extra brede banden met speciaal profiel springen er het meest uit. Daarnaast is ook het langgerekte smalle (scooter)zadel een opvallend onderdeel. Verder hebben Fatbikes een lichtgewicht frame met een lage instap en het stuur doet denken aan de shopper-model brommers en motoren die in de jaren zeventig en tachtig heel populair waren. Deze fiets is helemaal gebouwd voor de avontuurlijke en sportieve fietser die van een stevige tocht en uitdagende routes door onherbergzame gebieden houdt. De Fatbike schrikt niet terug van het mulle zand, hobbelige bospaden, ongeplaveide polderwegen en rotsachtige bergpaden. Kortom, de Fatbike is het ultieme speeltje voor iedere fietser die van fun en avontuur houdt.

E-Fatbike, ideaal als je niet zo sportief bent aangelegd

Nu begrijpen wij natuurlijk ook wel dat er een grote categorie mensen is die al gaat puffen en zuchten als ze dit alleen nog maar lezen. Niet iedereen heeft immers de conditie, het doorzettingsvermogen en de ambitie om er stevig op los te trappen op zo’n stoere Fatbike. Maar eigenlijk zouden ook veel minder getrainde fietsers diep in hun hart best wat meer het avontuur en de ongerepte natuur op willen zoeken tijdens hun fietstochten. Voor deze categorie – die het tot nu toe veiligheidshalve maar hielden bij hun oude vertrouwde E-bike of E-scooter – is er de E-Fatbike. Je kunt met deze elektrisch aangedreven off-road fiets de trapondersteuning bij- of terugschakelen. Je behoudt met deze variant het ultieme fietsgevoel en ervaart exact dezelfde kick die fanatieke sportievelingen op hun gewone Fatbike beleven.

Beetje fiets en een beetje scooter

Ben je al een beetje enthousiast geworden over dit hele verhaal, lees dan zeker nog even verder. De E-Fatbikes die momenteel door steeds meer bekende fabrikanten van E-bikes en E-scooters op de Europese markt worden gebracht, hebben namelijk nog een aantal kenmerken. Op het eerder genoemde langgerekte zadel kun je in principe een passagier meenemen. Door de demping in het zadel en de speciale vering in de voor- en achterwielconstructie worden de meeste oneffenheden op geaccidenteerd terrein prima opgevangen. Verder zijn de meeste modellen voorzien van schijfremmen en ledverlichting.

Zaken om bij stil te staan

Afhankelijk van hoeveel elektrische trapondersteuning je onderweg instelt kan de accu van de gemiddelde E-Fatbike wel een rit van 100 tot 150 kilometer aan. Een laadsnoer wordt uiteraard meegeleverd. Binnen de Europese wetgeving geldt voor de E-Fatbike een maximum snelheid van 25 kilometer per uur en een helm is ook voor deze oversized elektrische mountainbike verplicht. Net als een snorfiets of een snorscooter moet ook voor de E-Fatbike een blauwe kentekenplaat worden aangevraagd. Oh ja, en dan natuurlijk de vraag: Wat gaat dat kosten? De prijzen van de meeste merken en modellen E-Fatbikes liggen ergens tussen de 1500 tot 3000 euro.

Voordeelscooters helpt jou aan de beste E-Fatbike!

Voordeelscooters is al jarenlang dé specialist voor de Benelux in verkoop, service en onderhoud voor elektrisch aangedreven snorscooters, scooters en scootmobielen. Je kunt bij ons dus ook terecht voor een deskundig advies en aanvullende informatie over E-Fatbikes. Wij helpen je bij het vinden van het merk en model dat het beste bij jou past. Neem contact met ons of met één van onze ruim 200 dealers op!

Bekijk alle fatbikes

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl