Toggle Nav

Is een helm op een scooter verplicht?

Het zal nog minstens een jaar duren voordat een helm verplicht wordt voor snorfietsers. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat wil eerst een onderzoek doen naar de effecten op de verkeersveiligheid. Ook komt er een overgangsperiode zodat mensen genoeg tijd hebben om een helm te kopen.

Lees verder

Elektrische scooter opladen: Volt, Watt en Ampère

Oh nee, natuurkunde! Dat hadden de meesten van ons niet voor niets laten vallen op de middelbare school. Maar begrijpen we dan eigenlijk wel hoe zo’n batterij werkt van een elektrische auto? En hoe gaat dat opladen nou precies in z’n werk? Geen nood: doe de ultrakorte en zeer begrijpelijke opfriscursus van Voordeelscooters.nl en maak de blits op verjaardagen!

Lees verder

Binnenkort: de Vespa Elettrica!

Het is dan eindelijk zover: na meer dan 70 jaar rijden op een benzinemotor komt de Piaggio Group – zoals onlangs beloofd - nu met een elektrische variant van de populairste scooter aller tijden: de Vespa Elettrica. Zodoende groeit ook deze scooter met de tijd mee en gaat het over op elektriciteit. En omdat wij niet kunnen wachten – en jullie hopelijk ook niet – zullen we vast wat meer vertellen over de scooter.

Lees verder

Waarom je de scooter naar het werk moet pakken

Om van A naar B te komen heb je – natuurlijk – de keuze uit diverse vervoersmiddelen: de auto, de fiets, de scooter, het Openbaar Vervoer, etc. En welke keuze maak je dan? Zoals je op de weg altijd ziet is de auto de meest voorkomende keuze en uiteraard: voor lange afstanden is dat ook de beste optie. Maar ook voor de kortere ritten wordt de auto gebruikt en waarom? De scooter is toch veel gemakkelijker? En dat willen we je vandaag maar al te graag aantonen.

Lees verder

Veelvoorkomende boetes voor scooterrijders

Benzine, onderhoud, verzekering.. Allerlei zaken waarvoor je betaalt om op je scooter te kunnen blijven rijden en er dus gewoon bij horen. Wat je – wie wel? – natuurlijk niet wil betalen, of überhaupt wil krijgen, zijn boetes. Maar welke boetes komen het meeste voor? En hoeveel kosten deze boetes? Daarvoor hebben we vandaag aandacht in ons blog.

Lees verder

De voor- en nadelen van een elektrische scooter

Je kan deze ontwikkeling eigenlijk gewoon niet gemist hebben: elektrisch rijden is al jaren ontzettend in opkomst en als je het mag geloven is het ook de toekomst. Natuurlijk ben je bekend met het populaire automerk Tesla of andere – al dan niet hybride – elektrische auto’s. Maar ook fietsen (e-bikes) en scooters geloven er steeds vaker aan. En ook bij Voordeelscooters kunt u nu terecht voor zo’n eScooter. In ons blog bespreken we de voor- en nadelen van de elektrische scooter.

Lees verder

Tips voor het rijden op een nat wegdek

Dit nieuws komt natuurlijk niet als een verrassing: Nederland kent dit jaar een bijzonder hete zomer, met maar liefst twee hittegolven, maar ook een ontzettend lange periode van extreme droogte. Sterker nog: 2018 is (of was) hard op weg om het droogste jaar ooit te worden. Maar zoals je gemerkt hebt de afgelopen tijd keren regen- en ook onweersbuien – logischerwijs - weer terug en dat vraagt om extra aandacht tijdens het scooter rijden, waar we iedereen vandaag even op attent willen maken. Want voorkomen is nu eenmaal beter dan genezen (en repareren)..

Lees verder

Hoe zet je je scooter zo goed mogelijk op slot?

In 2017 zijn er in totaal 12.945 brom- en snorfietsen en 1.840 motoren of scooters gestolen, waarvan 815 diefstallen door de autoriteiten uiteindelijk zijn opgehelderd. Een enorm aantal gestolen motorische tweewielers blijft dus spoorloos uit handen van de autoriteiten. En ondanks dat mensen in de meeste gevallen uitstekend verzekerd zijn tegen diefstal, is het toch een enorme administratieve ‘rompslomp’. Een logische, maar uitstekende methode om je scooter in eigen bezit te houden, is om het natuurlijk zo goed en veilig mogelijk op slot te zetten.

Lees verder

Copyright © 2018 Voordeelscooters.nl