Toggle Nav

Helmplicht: Wanneer is het dragen van een helm op de scooter verplicht?

Wanneer is het dragen van een helm op de scooter verplicht?

Deze blog gaat over de nieuwe helmplicht en het dragen van een goedgekeurde helm tijdens het fietsen, motorrijden of andere activiteiten waarvoor een helm verplicht is gesteld per 1 januari 2023. In veel landen is het dragen van een goedgekeurde helm verplicht en er zijn verschillende regels en voorschriften voor het gebruik ervan.

Lees verder

Twijfel je over welke elektrische scooter het beste bij jou past?

Twijfel je over welke elektrische scooter het beste bij jou past?

Elektrische scooters of e-scooters zijn de nieuwe rage in stedelijke mobiliteit. Ze zijn stil, milieuvriendelijk en eenvoudig in gebruik. Maar met zoveel verschillende elektrische scooter merken en modellen die er zijn, kan het lastig zijn om te weten welke elektrische scooter het beste bij jou past. In deze blog zullen we alle belangrijke kenmerken bespreken, zoals de soort accu zoals lithium-ion accu en uitneembare accu, de krachtige motor, dubbele achtervering, brede banden en de grootste actieradius, die belangrijk zijn bij het kiezen van de beste elektrische scooter voor jou.

Lees verder

Elektrische scooter subsidie aanvragen?

Elektrische scooter subsidie aanvragen?

Er zijn vele voordelen verbonden aan het kopen van een elektrische scooter, waaronder het verminderen van je ecologische voetafdruk en het besparen van geld op brandstofkosten. Als ondernemer heb je nog een extra voordeel: je kunt namelijk in aanmerking komen voor een investeringsaftrek van maar liefst 50%!

Lees verder

E-scooter actieradius: hoe lang kan je rijden?

E-scooter actieradius: hoe lang kan je rijden?

Als je overweegt om een e-scooter aan te schaffen, is het essentieel om te weten hoe lang je ermee kunt rijden voordat je de batterij moet opladen. Dit kan immers een grote invloed hebben op je dagelijkse woon-werkverkeer of vrijetijdsactiviteiten. We zullen kijken naar de factoren die van invloed zijn op de actieradius van e-scooters, hoe je deze kunt maximaliseren en welke e-scooters momenteel de beste actieradius bieden op de markt.

Lees verder

Kies je voor een elektrische scooter of benzine scooter?

Kies je voor een elektrische scooter of benzine scooter?

Als je overweegt om een scooter te kopen, is het de moeite waard om te kijken naar de voordelen van een elektrische scooter in vergelijking met een benzine scooter. Elektrische scooters zijn duurzamer dan benzine scooters, en het opladen van een elektrische scooter is veel goedkoper dan het tanken van een benzine scooter. Hoewel het opladen van een e-scooter planning vereist, is het de investering waard, vooral gezien het feit dat brandstof steeds duurder wordt.

Lees verder

Tips voor veilig en slim parkeren van je elektrische scooter

Tips voor veilig en slim parkeren van je elektrische scooter

Het parkeren van elektrische scooters kan in steden voor overlast zorgen, vooral als rijders niet goed parkeren. Het is belangrijk om elektrische scooters op een veilige en juiste manier te parkeren, zodat ze geen overlast veroorzaken en andere weggebruikers niet hinderen. Een ideale parkeerplek voor elektrische scooters is daar waar fietsbeugels aanwezig zijn of op speciale parkeervakken voor tweewielige voertuigen.

Lees verder

Hoe kan je een elektrische scooter opladen?

Hoe kan je een elektrische scooter opladen?

E- scooters zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook uiterst praktisch. Maar om het meeste uit je e-scooter te halen, moet je weten hoe je hem goed kunt opladen. Een volle accu betekent immers meer rijplezier! Gelukkig zijn de meeste elektrische scooters uitgerust met uitneembare accu's, waardoor het opladen eenvoudiger wordt.

Lees verder

Helmplicht! Welke verschillende soorten scooter helmen zijn er?

Helmplicht! Welke verschillende soorten scooter helmen zijn er?

Per 1 januari 2023 moeten scooterrijders verplicht een helm dragen. Dit was al zo voor bromscooter rijders, maar dat geldt vanaf nu dus ook voor snorscooters, speed-pedelecs en brommers met een maximumsnelheid van 25 km/h. In principe geldt de helmplicht dus voor alle voertuigen met een blauwe kentekenplaat. Je moet dus op zoek naar een geschikte helm. Welke verschillende soorten scooter helmen zijn er? En waar moet je op letten?

Lees verder

Voordeelscooters in de Twinkle 100

Voordeelscooters in de Twinkle 100

In het afgelopen jaar zijn we met Voordeelscooters een enorme groei doorgemaakt. Zo’n enorme groei hebben we bij Voordeelscooters nooit eerder gemaakt. En dat is niet onopgemerkt gebleven bij anderen. We hebben namelijk voor het eerst een plekje weten te veroveren in de Twinkle 100. In deze lijst zet vakblad Twinkle Magazine de 100 meest succesvolle webwinkels op een rijtje. We staan nu naast top e-commerce bedrijven als Bol.com, Albert Heijn, Coolblue en een heel scala aan andere web winkels. U kunt zich voorstellen dat we daar enorm trots op zijn!

Lees verder

1 2 3 4 5 ... 9 Next Page
Copyright © 2023 Voordeelscooters.nl