Toggle Nav

Binnenkort: de Vespa Elettrica!

Het is dan eindelijk zover: na meer dan 70 jaar rijden op een benzinemotor komt de Piaggio Group – zoals onlangs beloofd - nu met een elektrische variant van de populairste scooter aller tijden: de Vespa Elettrica. Zodoende groeit ook deze scooter met de tijd mee en gaat het over op elektriciteit. En omdat wij niet kunnen wachten – en jullie hopelijk ook niet – zullen we vast wat meer vertellen over de scooter.

Lees verder

Waarom je de scooter naar het werk moet pakken

Om van A naar B te komen heb je – natuurlijk – de keuze uit diverse vervoersmiddelen: de auto, de fiets, de scooter, het Openbaar Vervoer, etc. En welke keuze maak je dan? Zoals je op de weg altijd ziet is de auto de meest voorkomende keuze en uiteraard: voor lange afstanden is dat ook de beste optie. Maar ook voor de kortere ritten wordt de auto gebruikt en waarom? De scooter is toch veel gemakkelijker? En dat willen we je vandaag maar al te graag aantonen.

Lees verder

Veelvoorkomende boetes voor scooterrijders

Benzine, onderhoud, verzekering.. Allerlei zaken waarvoor je betaalt om op je scooter te kunnen blijven rijden en er dus gewoon bij horen. Wat je – wie wel? – natuurlijk niet wil betalen, of überhaupt wil krijgen, zijn boetes. Maar welke boetes komen het meeste voor? En hoeveel kosten deze boetes? Daarvoor hebben we vandaag aandacht in ons blog.

Lees verder

De voor- en nadelen van een elektrische scooter

Je kan deze ontwikkeling eigenlijk gewoon niet gemist hebben: elektrisch rijden is al jaren ontzettend in opkomst en als je het mag geloven is het ook de toekomst. Natuurlijk ben je bekend met het populaire automerk Tesla of andere – al dan niet hybride – elektrische auto’s. Maar ook fietsen (e-bikes) en scooters geloven er steeds vaker aan. En ook bij Voordeelscooters kunt u nu terecht voor zo’n eScooter. In ons blog bespreken we de voor- en nadelen van de elektrische scooter.

Lees verder

Tips voor het rijden op een nat wegdek

Dit nieuws komt natuurlijk niet als een verrassing: Nederland kent dit jaar een bijzonder hete zomer, met maar liefst twee hittegolven, maar ook een ontzettend lange periode van extreme droogte. Sterker nog: 2018 is (of was) hard op weg om het droogste jaar ooit te worden. Maar zoals je gemerkt hebt de afgelopen tijd keren regen- en ook onweersbuien – logischerwijs - weer terug en dat vraagt om extra aandacht tijdens het scooter rijden, waar we iedereen vandaag even op attent willen maken. Want voorkomen is nu eenmaal beter dan genezen (en repareren)..

Lees verder

Hoe zet je je scooter zo goed mogelijk op slot?

In 2017 zijn er in totaal 12.945 brom- en snorfietsen en 1.840 motoren of scooters gestolen, waarvan 815 diefstallen door de autoriteiten uiteindelijk zijn opgehelderd. Een enorm aantal gestolen motorische tweewielers blijft dus spoorloos uit handen van de autoriteiten. En ondanks dat mensen in de meeste gevallen uitstekend verzekerd zijn tegen diefstal, is het toch een enorme administratieve ‘rompslomp’. Een logische, maar uitstekende methode om je scooter in eigen bezit te houden, is om het natuurlijk zo goed en veilig mogelijk op slot te zetten.

Lees verder

Wat een Vespa zo speciaal maakt

Wanneer je denkt aan een scooter zal er één woord wel absoluut in je opkomen: Vespa. Deze iconische scooter is al sinds jaar en dag hét toonbeeld van de motorische tweewielers en daardoor nog altijd mateloos populair en zeer bekend in Nederland. Maar wat maakt die Piaggio Vespa dan zo speciaal? En waarom is en blijft het zo’n icoon op de weg? Daar proberen we vandaag een mooi beeld voor te schetsen.

Lees verder

Waar let je op bij het kopen van een scooter?

Ben je aangestoken met het scooter-virus? En heb je na lang (of kort) wikken en wegen besloten om je eerste motorische tweewieler te kopen? Wij snappen het wel, hoor. En daarom geven we je graag ook nog een aantal tips waar je op moet letten wanneer je een scooter gaat kopen, omdat er bijzonder veel verschillende scooters en variaties zijn en er nog diverse haken en ogen hangen aan het kopen en gebruiken van een scooter.

Lees verder

Windscherm in combinatie met de zon en wind

We hebben het allemaal wel gemerkt de afgelopen tijd; de zon breekt weer lekker door en – of je nu een doorgewinterde scooterrijder bent of niet – dat betekent dat je weer heerlijke kilometers kan gaan maken in de zon. Maar nu de zon weer zo fel schijnt en het weer in Nederland ook altijd onstuimig kan zjin is het voor Voordeelscooters.nl ook een ideaal moment om, vooral scooterrijders met een windscherm, te wijzen op de gevaren van het weer.

Lees verder

Hoe voorkom ik diefstal van mijn scooter?

Onopgemerkt een scooter stelen, dat kan toch helemaal niet? Blijkbaar wel. Volgens de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit werden in 2017 alleen al in Amsterdam 1246 scooters en brommers gestolen. Slechts 450 exemplaren werden hiervan weer teruggevonden. In Zuid-Holland lag dit aantal lager met 636 diefstallen, waarvan 161 exemplaren weer opgespoord werden. Zorg dat de vermissing van jouw scooter geen onderdeel uitmaakt van het aantal diefstallen in 2018 en onderneem de nodige maatregelen.

Lees verder

Copyright © 2018 Voordeelscooters.nl