Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

De beste elektrische scooter van 2024

elektrische scooter test

De elektrische scooter is vriendelijk voor het milieu en je rijdt er zó mee weg. Nooit meer opstartproblemen dus. Daarbij maak je geen brandstofkosten en hoef je minder geld uit te geven aan onderhoud. Redenen genoeg om alles voor jou op een rijtje te zetten: waar moet je op letten bij de aankoop van een e-scooter en wat zijn de kosten? En welke modellen zijn het beste? Hier vind je alle belangrijke tips én we vergelijken de beste e-scooters in de elektrische scooter test!

Top 4 beste elektrische scooters van 2024

Dit is de top 4 van de beste elektrische scooters in 2024:

 1. IVA E-GO S4
 2. IVA E-GO S5
 3. Senzo Balance
 4. IVA E-GO S2

In onze keuze hebben we de eisen meegenomen die je hierboven las: prijs, design, accu, actieradius en veiligheid. Wat de prijs betreft zijn de scooters uit de top 4 alle vier goed betaalbaar. Ze variëren in prijs van 1699 euro tot 2199 euro. Alle elektrische scooters uit deze top 4 zijn verkrijgbaar in een 25 km en een 45 km uitvoering.

Nummer 1: IVA E-GO S4 (Beste elektrische scooter uit de ANWB test)

Met stipt op 1 staat de IVA E-GO S4, de beste elektrische scooter volgens de ANWB test. Wil je gewoon een super scooter, zonder uren rond te zoeken, en uiteindelijke toch weer bij dezelfde scooter uit te komen? Kies voor de S4, en ga met een gerust hart de weg op.

Wil je niet inleveren op comfort, en toch met een moderne scooter rijden, dan is dit dé scooter. Hij blinkt uit in veel aspecten. Allereerst hoef je jezelf niet druk te maken om de actieradius, want volgens de ANWB test kwam hij hierbij als beste uit de bus. Daarmee hij hij de grootste actieradius. Denk je toch dat een actieradius van 80 kilometer niet voldoende is? Geen probleem, want de E-Go S4 heeft namelijk plaats voor een 2e accu. Hierdoor verdubbel je de actieradius tot maar liefst 160 kilometer. Dezelfde accu's zijn uitneembaar en eenvoudig te vervangen.

Daarnaast zit je ook goed als het om de elektrische motor gaat. De IVA E-Go S4 maakt namelijk van een stille, krachtige elektrische Bosch Motor van 1440 Watt. Daardoor heb je voldoende kracht om lekker snel weg te rijden, zelfs met een passagier achterop. En met de veiligheid zit het ook wel snor, want de scooter beschikt over een EBS remsysteem, die voorkomt dat de wielen blokkeren en gaan slippen. Parkeren kun je ook met een gerust hart, want ze komt het ingebouwde alarmsysteem. Kriebelt het al? Met onze korte levertijd, zit je binnen no-time op jouw nieuwe scooter

Bestel hier de IVA E-GO S4

 

Nummer 2: IVA E-GO S5

De E-Go S5 staat ook wel bekend als de grotere en sterkere broer van de #1 E-Go S4. Zo deelt hij alle belangrijke eigenschappen maar is hij net een beetje groter en sterker. Ideaal als je wat langer van postuur bent. De actieradius blijft met 80 kilometer nog steeds uitermate goed, en daarnaast biedt hij nog steeds de mogelijkheid een dubbele accu toe te voegen. Hierdoor verdubbel je de actieradius tot wel 160 kilometer. 

Deze accu's zijn onderhoudsarm, en makkelijk te verwijderen, te vervangen of te vernieuwen. Als één van de weinige betaalbare elektrische scooters maakt de IVA E-Go S5 gebruikt van een extra krachtige Motor van Bosch met wel 3000 Watt. Snel optrekken is hiermee geen problem. Daarbij scoort ook deze scooter uitstekend op het gebied van veiligheid: zo blokkeren en slippen de wielen niet door het het EBS remsysteem. De IVA E-Go S5 beschikt over een uitgebreid alarmsysteem, zodat je ‘m met een gerust hart kunt parkeren. Tot slot beschikt de IVA E-Go S5 over een Bluetooth speaker en de mogelijkheid om keyless weg te rijden. Een prachtige e-scooter die zich kan meten met het topsegment! Bestel hem vandaag nog, en je rijdt hem al binnen een week. 

Bestel hier de IVA E-GO S5

Nummer 3: Senzo Balance

Voor stad, platteland, werk en vrije tijd, is dit de ideale scooter. Met de Sezo Balance voel je je op je gemak, waar je ook bent. Door de lage aanschafprijs is hij geschikt voor iedereen. Want ook met de lage prijs, zit je gewoon goed met de kwaliteit en prestaties. De Senzo Balance is voorzien van een kwalitatief sterke Bosch motor, en een lithium-ion accu pakket. Daarmee krijg je een uitstekende actieradius van wel 60 kilometer. Ook qua comfort zit je goed, want de Balance heeft dubbele achtervering, heldere LED lampen, en Keyless driving.

Je kunt ook iemand achterop nemen, want de koffer is namelijk makkelijk te verplaatsen. Dat maakt hem ook geschikt voor recreatief gebruik. De laadtijd van 6 uur is daarbij prima. Kijk snel wat de Senzo Balance kost, en wie weet ben jij straks in het bezit van deze fantastische e-scooter.

Bestel hier de Senzo Balance

Nummer 4: IVA E-go S2

De IVA E-Go S2 is een no-nonsense scooter, die ook nog eens heel erg betaalbaar is. Ze is stijlvol, simpel, en heel erg wendbaar. Daarnaast heeft ze net als de duurste uitvoeringen een uitneembare accu. Gecombineerd met een 500 watt kooolborstelloze motor krijg je een maximale actieradius van 60 kilometer. Binnen 7 uur heb je de accu opgeladen en kun je weer op weg. Verder wordt de E-Go S2 geleverd met een koffer in kleur, om net wat extra bagageruimte te hebben.

Rijden gaat lekker soepel en comfortabel door de dubbele vering en de 12 inch wielen, en een gewicht van maar 51 kilo. En schrik niet, want de maximale belasting is net zoals bij de grotere en zwaardere e-scooters, ook 200kg. En tot slot is de S2 één van de meest betaalbare scooters op de markt. Bestel hem vandaag nog!

Bestel hier de IVA E-GO S2

Waar moet je op letten bij een elektrische scooter kopen?

De elektrische scooter verschilt in een paar opzichten van een motorscooter. Daarom zijn er net even andere aandachtspunten. Verdiep je hier goed in, zodat je de keuze maakt die het beste bij je past. Eigenschappen van een elektrische scooter die je zeker moet bekijken zijn de actieradius, de accu en het vervangen van onderdelen.

De actieradius van een elektrische scooter

Een e-scooter heeft een kleinere actieradius dan een motorscooter. Dat betekent dat je kleinere afstanden met de scooter aflegt voordat hij energie nodig heeft. De gemiddelde actieradius van een elektrische scooter is ongeveer 50 kilometer. Dus niet echt geschikt voor al te lange afstanden. Hou er rekening mee in je keuze dat er onderling nog steeds verschillen zijn. Sommige e-scooters hebben de mogelijkheid om een tweede accu aan te sluiten. Je breidt de actieradius dan uit naar bijvoorbeeld 100 kilometer. Handig, maar er zit natuurlijk wel een kostenplaatje aan. Gelukkig zijn er genoeg punten waar je je scooter op kunt laden, dus misschien is dit niet noodzakelijk voor jou.

Neem de accu mee in je keuze

De accu van een elektrische scooter heeft een paar aandachtspunten. Zo zitten er flinke verschillen in de laadtijd. Een Vespa laadt bijvoorbeeld binnen 4 uur op. Bij sommige andere merken kan de laadtijd 8,5 uur zijn. Niet iedereen vindt dit een probleem, maar check dit wel even bij de e-scooter van je keuze. Een andere vraag is of je een uitneembare accu wilt. Een uitneembare accu is namelijk een voordeel wanneer je geen stopcontact in de buurt hebt. Toch heeft niet elke prijzige scooter een uitneembare accu. Let hier dus op. Een ander aspect is het vervangen van je accu: na een paar jaar zal je ‘m moeten vervangen. Hoeveel kost dit bij de e-scooter van jouw keuze? En hoe lang gaat de accu van jouw scooter mee? Een nieuwe accu kan variëren in prijs van 150 tot 500 euro. Dat is misschien waar je in eerste instantie niet aan denkt.

Zijn de onderdelen van de e-scooter makkelijk te krijgen?

Met e-scooters maak je weinig onderhoudskosten. Toch kunnen er onderdelen verslijten of kapot gaan. Denk aan bijvoorbeeld kabels of onderdelen van je contactslot. Het is wél zo fijn als onderdelen voor jouw e-scooter makkelijk te verkrijgen zijn. Door je hierin te verdiepen, voorkom je onaangename verrassingen.

Wat zijn de kosten van een elektrische scooter?

De e-scooter is wat duurder dan de motorscooter, al staat er tegenover dat je geen benzinekosten hebt. Je betaalt alleen voor de elektriciteit voor het laden, en daarnaast heb je minder onderhoudskosten. Vanaf ongeveer 1300 euro koop je een elektrische scooter, en is daarmee relatief goedkoop. De prijs kan oplopen tot 6000 euro voor de duurdere merken. En dat is best aan de hoge kant. De IVA E-Go is bijvoorbeeld een goedkoper model (ca. 1500 euro) en de Vespa Elettrica een duurdere optie (vanaf 4500 euro). Daartussenin zijn allerlei opties. Zo lijkt de Senzo RivaLux bijvoorbeeld op de beroemde Vespa, maar ben je met een prijs van 1900 euro veel goedkoper uit. Andere zaken die je moet meenemen in de prijs hebben we hier even op een rijtje gezet:

 • De kosten van een accu vervangen
 • De prijs van een extra accu voor een grotere actieradius
 • Een helm
 • Accessoires zoals een tweepersoonszadel of windscherm

Natuurlijk zijn er bij een duurdere en goedkopere e-scooter verschillen in de uitvoering en kwaliteit. Toch hoeft een goede elektrische scooter niet per se de duurste zijn. De kwaliteit die jij ervaart heeft voor een groot deel te maken met hoe goed de scooter past bij je.

Welke merken elektrische scooters zijn er?

Elektrische scooters zijn flink in opkomst, en dus ook de fabrikanten met hun verschillende merken. Voorbeelden van diverse e-scooter merken zijn IVA, Kymco, Sym, Senzo en Vespa. Ze hebben elk hun sterke punten en hun eigen design. Bij Voordeelscooters vind je de merken Senzo en IVA. Deze e-scooter merken zijn geliefd vanwege hun uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Deze kunnen we zowel als elektrische snorfietsen als

Waar moet de beste e scooter aan voldoen?

De e-scooter biedt steeds meer mogelijkheden. Welke kwaliteiten heeft dan de beste e-scooter? Dit zijn de eigenschappen van goede kwaliteit elektrische snorscooters en 45km scooters:

 • Grote actieradius
 • Opladen gaat snel en makkelijk (snelle laaddtijd, uitneembare batterij).
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Mooi en praktisch design
 • Veilig en betrouwbaar

De beste elektrische scooters voldoen aan alle bovenstaande eisen. Daarom hebben we deze eigenschappen meegenomen in de elektrische scootertest!

Elektrische scooters
Bekijk elektrische scooters

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl