Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Scooterslot kopen? Hier moet je op letten!

Scooterslot kopen

Als trotse eigenaar van een scooter wil je lekker veel touren. Een rondje door de stad, even langs de supermarkt, langs vrienden of familie.. Je weet het wel. Helaas ben jij niet de enige die jouw scooter heel mooi vindt. Scooters worden maar wat graag gestolen. Dan is een scooterslot echt een must. Maar wist je dat het type scooterslot dat je koopt aan bepaalde eisen moet voldoen?

Vereisten van een goed scooterslot

Als je scooter - helaas - wordt gestolen, dien je dat natuurlijk zo snel mogelijk in bij de verzekering. Zij willen uiteraard een aantal dingen weten. Het type scooter, kenteken, de plek waar je scooter is gejat.. en of je je scooter goed op slot hebt gezet. Wist je namelijk dat jouw scooterslot aan bepaalde voorwaarden moet voldoen?

Een scooterslot moet minimaal een ART 3 keurmerk bevatten, wil de verzekeraar je een handje helpen. En daarbij komen nog meer aspecten kijken:

  • Bij een scooterslot mag het slot zelf niet op de grond komen te liggen. Is dit wel het geval? Dan kunnen ze dit slot eenvoudig stukslaan met een ander voorwerp. Heb je een lang scooterslot? Maak dit dan vast aan een ander voorwerp, zoals een lantaarn of een ander veilig voorwerp.
  • De verzekering heeft het liefst dat je gebruik maakt van twee veiligheidssloten. Naast een stuurslot kun je dus ook een kettingslot gebruiken. Het lijkt misschien overbodig, maar je bent toch liever extra verzekerd tegen diefstal.

Welk slot is het beste geschikt voor mijn scooter?

Bij de aanschaf van een scooter is het goed om ook direct te investeren in een scooterslot. In onze webshop kun je al een scooterslot kopen vanaf €17. Maar let op: niet elk scooterslot is geschikt voor alle soorten scooters. Bij scooters met weinig ruimte tussen de velgen is een kettingslot met grote schakels bijvoorbeeld niet geschikt. Vraag daarom altijd even na welk scooterslot geschikt is voor jouw scooter. Een schijfremslot is bijvoorbeeld nooit verkeerd.

Extra verzekerd: een goed alarm op je scooter

Naast scootersloten kun je ook investeren in een goed alarm. Zo hebben wij voor de Vespa, Piaggio en Senzo scooter alarmen beschikbaar. Wanneer deze alarmen ingeschakeld zijn, zal het alarm afgaan bij grove aanraking met de scooter. Dit zorgt niet alleen voor afschrikking, maar ook voor oplettendheid bij anderen in de directe omgeving. Bij een selecte alarmen in ons assortiment zit ook een afstandsbediening, zodat je deze vanaf een afstandje aan en uit kunt zetten.

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl