Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

De 7 meest unieke scooter routers in heel Nederland

De wind door je haren, ontspanning én het verkennen van een nieuwe omgeving. Als je op pad gaat met de scooter heb je het allemaal. Bovendien neem je gemakkelijk een passagier mee en wat te eten in je buddyseat. De scooter is daarmee een perfecte manier om het Nederlandse natuurschoon te verkennen. Zeker de e-scooter, waarmee je stil reist en het milieu spaart. Maak een korte, een lange, of gewoon een gezellige tocht met deze 7 scooter routes in Nederland, die we speciaal voor jou hebben geselecteerd! Ze laten elk een heel ander stuk van ons land zien: van de Posbank in Gelderland tot Rotterdam in Zuid-Holland.

1. Scooterroute Zuid-Hollandse eilanden

Als je in Zuid-Holland woont (of daar vlakbij) is de Zuid-Hollandse eilanden route een echte aanrader. Deze scooterroute ligt tussen de Randstad en Zeeland. Het is een waterrijk gebied waar je prachtige routes vindt. Het is bijvoorbeeld een aanrader om over Voorne-Putten, Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard te rijden. Je ziet op deze manier veel van de zee en je rijdt langs de mooie plaatsjes die daarbij horen. Een gebied met veel natuur, dat niet bijzonder bekend is, maar wel erg mooi!

2. Scooterroute Biesbosch – Cromstrijen – Molenwaard

Deze prachtige scootertocht voert je een stuk door het Nationaal Park de Biesbosch: een waterrijk natuurgebied en ook de woonplaats van de bever! Tijdens deze route ontdek je ook de omgeving rond de stad Dordrecht. Je start de route in Meerkerk, waarna je naar Barendrecht rijdt en de Oude Maas oversteekt richting het Hollands Diep. Vervolgens rij je via Hank (omgeving Biesbosch) en Sleeuwijk terug naar je startpunt.

3. Scooterroute Rotterdam

Rotterdam is de enige stad in Nederland met een skyline. Daarnaast heeft deze stad ook veel natuurschoon in de omgeving. Als je de route start in Zoetermeer zie je het meest: via Delft rijd je vervolgens richting Brielle en Spijkenisse. Daarna kronkel je tussen de Oude en Nieuwe Maas tot je Bergstoep bereikt. Via Gouda rijd je terug naar Zoetermeer. Een andere aanrader is om dwars door Rotterdam zelf heen te rijden: van Zuid naar Noord ervaar je de skyline, de Erasmusbrug en de bijzondere architectuur. Via Rotterdam-Noord kun je de stad daarna uitrijden om weer terug richting Delft te rijden. De omgeving wordt daar weer een stuk landelijker.

4. Scooterroute Markermeer

Toe aan frisse wind en watervogels? Dan is de scooterroute Markermeer (rondje Markermeer) een echte aanrader. Deze tocht van 160 km start in Almere, en voert je naar Lelystad, waar je de Houtribdijk over het water neemt. De route is doorgaans niet erg druk en geeft scooterliefhebbers een heerlijk vrij gevoel. Als je het water bent overgestoken, rijd je zuidwaarts langs het water terug tot aan Muiden. Wie wil, kan meteen een bezoek brengen aan Amsterdam. Op onze website vind je hier meer scooter routes in de omgeving van Amsterdam.

5. Scooterroute Posbank

De Posbank is een beroemd uitzichtpunt in Nationaal Park Veluwezoom (omgeving Rheden). De bank zelf staat op een plek die 90 meter boven het NAP ligt en ernaast staat Paviljoen de Posbank, een theehuis. De Posbankroute staat bekend als een rustige route, al kom je er vast ook andere (scooter) liefhebbers tegen. Je kunt een route van wel 90 kilometer rijden in de omgeving van de Posbank!

6. Scooterroute ronde Venen

De ronde Venen is een prachtige scooter route met slingerende veenriviertjes. Het is een waaier van polders en de route loopt alleen recht bij Mijdrecht en Vinkeveen, omdat daar vroeger turf gewonnen werd. De route voert via Nieuwkoop, Maarssen, Loosdrecht en Vinkeveen tot aan Hilversum. Vanuit Hilversum rijd je naar het Gooimeer. Via Uithoorn en Aalsmeer rijd je vervolgens terug naar je startpunt. Natuurlijk kun je het startpunt zelf bepalen, net als de lengte van de route. De totale ronde Venen route is maar liefst 160 km lang!

7. Scooterroute Brabant-Zeeland

Deze lange scootertocht wordt ook wel de Neeltje Jans route genoemd, al doet deze naam de route eigenlijk tekort. De route begint in Den Bosch en eindigt in het Zeeuwse Renesse. Tijdens deze tocht zie je een flink stuk van het Brabantse binnenland, en in Zeeland inderdaad de Deltawerken bij Neeltje Jans! Een aanrader als je graag door Brabant rijdt en meer van Zeeland wilt zien. Je kunt deze lange scooter route prima in delen doen.

Bekijk alle scooters

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl