Toggle Nav

Vespa Sprint

De Vespa Sprint is de afgelopen jaren, net als de Vespa Primavera, een vertrouwd straatbeeld geworden. De Sprint is een stijlvol afgewerkte scooter met een sportieve look & feel. Vespa scooters staan bekend om hun kwaliteit en daar is de Vespa Sprint geen uitzondering op. Of jij je Vespa nu direct wil kopen of liever least, bij Voordeelscooters kun je altijd terecht voor jouw Vespa!

Lees meer

8 Items

per page
Set Descending Direction
 1. Vespa Sprint Rood
  Vespa Sprint Rood
  Adviesprijs € 3.679,00 Actieprijs € 3.349,00
  Korting € 330,00
  Rating:
  90%
  (2)
  Uitvoering: 25 45
 2. Vespa Sprint Groen
  Vespa Sprint Groen
  Adviesprijs € 3.679,00 Actieprijs € 3.349,00
  Korting € 330,00
  Rating:
  91%
  (3)
  Uitvoering: 25 45
 3. Vespa Sprint Wit
  Vespa Sprint Wit
  Adviesprijs € 3.679,00 Actieprijs € 3.349,00
  Korting € 330,00
  Rating:
  96%
  (3)
  Uitvoering: 25 45
 4. Vespa Sprint Zwart
  Vespa Sprint Zwart
  Adviesprijs € 3.679,00 Actieprijs € 3.349,00
  Korting € 330,00
  Rating:
  97%
  (6)
  Uitvoering: 25 45
 5. Vespa Sprint S Matgrijs
  Vespa Sprint S Matgrijs
  Adviesprijs € 3.729,00 Actieprijs € 3.399,00
  Korting € 330,00
  Rating:
  100%
  (2)
  Uitvoering: 25 45
 6. Vespa Sprint S Nano Grijs
  Vespa Sprint S Nano Grijs
  Adviesprijs € 3.729,00 Actieprijs € 3.499,00
  Korting € 230,00
  Rating:
  87%
  (2)
  Uitvoering: 25 45
 7. Vespa Sprint S Matgeel
  Vespa Sprint S Matgeel
  Adviesprijs € 3.729,00 Actieprijs € 3.499,00
  Korting € 230,00
  Rating:
  100%
  (3)
  Uitvoering: 25 45
 8. Vespa Sprint Matzwart
  Vespa Sprint Matzwart
  Adviesprijs € 3.789,00 Actieprijs € 3.549,00
  Korting € 240,00
  Rating:
  87%
  (1)
  Uitvoering: 25 45

8 Items

per page
Set Descending Direction

Voordeelscooters Vespa Sprint

Bent u die consument die houdt van sportiviteit? Wanneer u een scooter aan wilt gaan schaffen houdt u natuurlijk rekening met deze voorkeur. Waarschijnlijk is een echt racemodel net iets te overdreven, en dus zoekt u naar een ideale tussenvorm: sportief maar stijlvol. Bij Voordeelscooters in Rotterdam hebben we in dat geval precies wat u zoekt. Met dank aan de Vespa Sprint rijdt u binnenkort al op een scooter die perfect bij u past. Vespa behoort tot de topmerken onder de scooters, en op het gebied van design doet deze Italiaanse ontwerper zeker geen half werk. Van een model dat de toevoeging Sprint heeft meegekregen mag u de nodige sportiviteit verwachten en de Vespa Sprint maakt deze verwachting meer dan waar.

Vespa Sprint op basis van Primavera

Het succes van het model Vespa Primavera heeft de ontwerpers bij Vespa aan het denken gezet. Wat nu als we de sterke punten van de Primavera gebruiken als basis voor een sportieve scooter? Dat is precies de manier waarop de designers van Vespa weer naar de tekentafel zijn gegaan. Het resultaat liegt er niet om: maak kennis met de Vespa Sprint. De Sprint is een uitstekend voorbeeld van ‘the best of both worlds’: een sportief uiterlijk dat afstraalt op de bestuurder zonder een ordinair racemonster te worden. De Sprint heeft stijl, en dat verwachten we natuurlijk ook niet anders van een Italiaans merk. Italianen staan immers bekend om hun liefde voor schoonheid en detail.

Bij het ontwerp van de Sprint is gekozen voor het type frame dat ook is gebruikt voor de Vespa Primavera. De sterke eigenschappen van dit frame zijn dus bekend. Dankzij dit frame scoort de Sprint zeer hoog op een stabiele wegligging, en dat is zowel qua comfort als voor de veiligheid essentieel. Wanneer u een (proef)ritje maakt op de Sprint zal u versteld staan van de ‘strakke’ manier waarop u door de bochten en over de rechte stukken rijdt: het frame van de Vespa Sprint is zo stabiel dat u van vibraties vrijwel niets merkt. Als u eerder op een brommer of scooter hebt gereden (met name op oudere modellen) weet u hoe uitzonderlijk het is dat u niet over de weg trilt…

Vespa Sprint Design

Wat de ontwerpers voor ogen stond met de Vespa Sprint was het ontwikkelen van een scooter die in alles een Vespa is, maar op bepaalde punten specifiek uitblinkt. In het design zien we dan ook de scherpe belijning terug die zo kenmerkend is voor Vespa. Inleveren op uitstraling is voor een Italiaanse ontwerper een doodzonde en daar profiteert u dan weer van want dit fantastische model zal veel jaloerse blikken van uw medeweggebruikers opleveren. Zoals gezegd wijkt de Sprint op een aantal punten af van de Primavera en een goed voorbeeld hiervan is de koplamp. Bij de Primavera is de koplamp rond, groot en nogal prominent aanwezig. Veel consumenten vinden dit niet zo mooi, en dat begrijpen ze bij Vespa. Precies daarom heeft men bij de Vespa Sprint gekozen voor een minder aanwezige koplampvorm, die op een elegante manier aansluit bij de rest van het design.

Om het sportieve imago van de Sprint extra in de verf te zetten is er bij dit model voor gekozen om de tellerunit aan te passen. Het resultaat is een sportieve tellerset die bijzonder goed af te lezen is en in vergelijking met de Primavera nauwkeuriger aangeeft welke snelheid er wordt gereden. dit laatste wordt bereikt doordat de schaal van de meter is aangepast. Om de klassieke touch te blijven garanderen is er gebruik gemaakt van een aantal mooie chromen toepassingen. Het meest in het oog springend hierbij zijn waarschijnlijk de spiegels. Voor de echte liefhebbers van verchroomde toepassingen is het daarnaast nog mogelijk om verschillende verchroomde accessoires op de scooter te laten bevestigen. Een achterdrager voor een koffer, of een voorklapdrager of achtervalbeugel zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Allemaal uitgevoerd in fraai chroom en speciaal ontworpen als toepassing op de Sprint.

Details doen het

De concurrentie op de scootermarkt is moordend, en dus mag een producent geen steken laten vallen als er een nieuw model op de markt gebracht wordt. subtiele details kunnen het verschil maken tussen succes of een mislukking. Voor Vespa geldt dat de klant terecht kritisch is want de consument betaalt een prijs waarvoor hij kwaliteit mag verwachten. dat Vespa de nodige moeite doet om de verwachtingen waar te maken is gelukkig goed te zien bij de Sprint. Enkele details die het verschil maken zijn bijvoorbeeld het sportieve tweepersoonszadel, maar misschien nog wel meer de meegespoten binnenkappen: een keuze die echt iets toevoegt aan de uitstraling van deze scooter.

Sprint is veilig

Van een Vespa die Sprint genoemd wordt verwachten we een pittige scooter die snel accelereert en een duidelijk voordeel biedt ten opzichte van de auto. Dat is overigens sowieso de reden dat scooters steeds populairder worden. In plaats van achteraan te sluiten in een oneindige rij auto’s die door het stadsverkeer sukkelen kunt u met uw Vespa snel en soepel door het verkeer cruisen. Dit scheelt stress en tijd. Belangrijk is dan natuurlijk wel dat de veiligheid gegarandeerd is. We kunnen het direct duidelijk stellen: Vespa doet op het gebied van veiligheid geen concessies. De Sprint is stevig, solide en betrouwbaar: deze scooter laat u niet in de steek en zowel de remmen als de stuurinrichting reageren direct op uw teken.

Motorisch verbeterd

Het uiterlijk van een scooter is natuurlijk belangrijk, maar wat er ‘onder de kap’ zit speelt uiteraard ook een belangrijke rol. Bij de Vespa Sprint hebben de ontwerpers minstens zoveel aandacht aan de aandacht besteed aan de aandrijving als aan het uiterlijk. Dit resulteert erin dat deze scooter is uitgerust met een 49 cc 4-taktmotor die volledig gebaseerd is op de mogelijkheden van de moderne techniek. Een groot voordeel is dat u ‘gewone’ benzine kan tanken en dus niet met mengsmering in de weer moet, gewoon Euro95 in de tank gooien dus. De tank van de Sprint is met een inhoud van 7 liter behoorlijk ruim. Dat heeft natuurlijk ook weer een goede reden: in plaats van te vaak naar het tankstation te moeten kunt u met 7 liter benzine weer geruime tijd vooruit. Juist ook vanwege de zuinigheid heeft men er bij Vespa voor gekozen om de Sprint te voorzien van een 4-takt. Deze motoren zijn namelijk een stuk zuiniger dan 2-takmotoren en ook het milieu profiteert mee. Een 2-takt is namelijk een redelijk verontreinigende motor, terwijl een 4-takt een stuk minder schadelijke uitlaatgassen produceert. Het rendement van een 4-taktmotor is dus op alle vlakken een stuk hoger dan bij een 2-takt het geval is. Het enige nadeel is dat een 4-taktmotor in de winter soms iets minder gemakkelijk op gang komt, maar gelukkig niet in die mate dat het echt problemen oplevert. U hoeft met uw Vespa Sprint in elk geval niet bang te zijn dat u met startkabels aan de gang moet.

Verschillende kleuren

Kiest u ervoor om een Vespa Sprint aan te schaffen bij Voordeelscooters in Rotterdam dan hebt u de keuze uit een aantal opties qua kleur. Van een chique zwarte uitvoering tot een vrolijke gele of blauwe scooter, de keuze is aan u. Ook een witte of rode uitvoering is bij ons direct te bestellen. De kleur die het best bij uw persoonlijkheid past zit er dus gewoon tussen. Om de scooters in levende lijve te zien nodigen we u van harte uit om onze showroom te bezoeken, waar u direct een proefritje kunt maken. Uiteraard is snel en simpel bestellen via onze webshop ook een uitstekende optie.

Copyright © 2018 Voordeelscooters.nl