Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Zo geniet je langer van je lithium accu

Zo geniet je langer van je lithium accu'

Zo geniet je langer van je elektrische accu

Onze elektrische scooters en scootmobielen zijn vaak voorzien van een moderne lithium accu. Deze accu techniek zorgt ervoor dat de accu snel opgeladen kan worden en dat de voertuigen een gunstig bereik hebben. De capaciteit van de accu’s neemt echter wel af naar mate deze langer in gebruik zijn. In deze blog leggen we je daarom uit hoe je ervoor kunt zorgen dat je extra lang met de accu van jouw scooter of scootmobiel kunt doen.

Correct gebruik van de acculader

Ga je een lithium accu opladen, dan is het verstandig om de oplader eerst op de accu aan te sluiten en deze daarna pas in het stopcontact te steken. Op dit manier voorkom je dat de contactpunten van de accu beschadigen, wat kan gebeuren op het moment dat je een kabel die al onder stroom staat op de accu aansluit.

Is de accu opgeladen? Haal dan eerst de lader uit het stopcontact en haal deze daarna pas uit de accu. Tegenwoordig zijn veel voertuigen voorzien van een uitneembare lithium accu. Hierbij is het verstandig om de schakelaar op de accu uit te zetten voordat je de accu uit het voertuig haalt en deze pas weer aan te zetten op het moment dat je de volle accu terug hebt geplaatst.

De levensduur van de accu verlengen

Lithium accu’s hebben weinig last van zelfontlading, wat betekent dat het batterijniveau slechts langzaam achteruitgaat als de accu niet in gebruik is. Maar wanneer een lithium accu vaak helemaal leegraakt, dan heeft dit een negatief effect op de levensduur van de accu. Zorg er daarom voor dat je jouw scooter of scootmobiel nooit met een lege accu wegzet. Daarnaast is het beter om de accu tussendoor regelmatig op te laden dan om deze in een keer helemaal leeg te rijden.

Elektrische scooter in de winter wegzetten

Rijd jij in de winter niet op je elektrische scooter? Dan is het extra belangrijk om ervoor te zorgen dat de accu voor zo’n 70% volgeladen is voor je de scooter wegzet. Additioneel kan je het best iedere maand controleren of de accu bijgeladen moet worden om weer op de 70% te komen. Zo zorg je ervoor dat de accu in topconditie is op het moment dat het voorjaar aanbreekt.

Elektrische scooters bij Voordeelscooters

Bij Voordeelscooters hebben we inmiddels veel ervaring met elektrisch aangedreven voertuigen. Je kunt jouw elektrische scooter of scootmobiel dan ook gerust bij ons langsbrengen voor een onderhoudsbeurt. Ben je op zoek naar een tweede accu of een oplader? Dan kun je deze gemakkelijk bestellen via onze webshop. Wij zorgen dan dat je deze zo snel mogelijk in huis hebt. Heb je vragen over ons assortiment? Neem dan vooral vrijblijvend contact met ons op. Dan helpen we je zo snel mogelijk verder.

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl