Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

De beste Scootmobiel van 2024

De beste Scootmobiel

Wat zijn de kosten van een scootmobiel?

De kosten van een scootmobiel lopen flink uiteen. Voor een prijs van ongeveer 570 euro koopt u al een opvouwbare scootmobiel: makkelijk mee te nemen, maar niet zo stevig. Een standaard 3-wiel scootmobiel kunt u kopen vanaf ongeveer 1500 euro. De prijs kan oplopen tot 3500 euro voor een scootmobiel met 4 wielen en een accu voor grote afstanden (grote actieradius). Overigens is een 4-wiel scootmobiel niet altijd prijziger dan een 3-wiel scootmobiel. Er zijn ook 3-wiel scootmobielen in een zeer luxe uitvoering. Verder moet u qua prijs rekening houden met het volgende:

 • Aanschaf van accessoires zoals een windscherm
 • Aanschaf van een slot.
 • Een koffer in kleur

Tot slot is er ook de mogelijkheid om een scootmobiel te leasen. U betaalt dan een bedrag per maand om een scootmobiel naar keuze te gebruiken.

Kan ik een scootmobiel krijgen via de wet maatschappelijke ondersteuning?

Dat kan zeker. U kunt hiervoor een aanvraag doen bij uw gemeente. De gemeente beoordeelt vervolgens of u daadwerkelijk een scootmobiel nodig heeft. Als u inderdaad een scootmobiel van de gemeente krijgt, kunt u het model niet zelf kiezen. Meestal verstrekt de gemeente tweedehands scootmobielen. Deze zijn van goede kwaliteit, maar wel gebruikt of doorleefd. Daarbij beschikken ze over een minder hoge snelheid en een minder grote actieradius dan veel nieuwe modellen. U betaalt elke vier weken een (kleine) eigen bijdrage als u een scootmobiel gebruikt via de wet maatschappelijke ondersteuning.

Welke soorten scootmobielen zijn er?

Scootmobielen kunnen onderling flink verschillen. Het grootste verschil zit in het aantal wielen. De meest voorkomende scootmobielen hebben 3 of 4 wielen. Er zijn zelfs scootmobielen met 5 wielen, al worden deze wat minder vaak verkocht. Hieronder lichten we de scootmobiel met 3 wielen en de scootmobiel met 4 wielen kort toe. Ze hebben namelijk beide hun voor – en nadelen.

Scootmobiel met 3 wielen

Een scootmobiel met 3 wielen is misschien wel de meest voorkomende scootmobiel. De 3-wiel scootmobiel heeft als voordeel dat deze erg wendbaar is. Daarnaast is de 3-wiel scootmobiel erg geschikt voor zeer lange mensen. U kunt uw voeten namelijk links en rechts van het voorwiel plaatsen. Bij een mobiel met 4 wielen is er wat dat betreft wat minder ruimte.

Scootmobiel met 4 wielen

Wilt u graag een stukje extra stabiliteit op het wegdek? Dan is de scootmobiel met 4 wielen een goede optie. Dit model is bijvoorbeeld aan te raden wanneer u een evenwichtsstoornis heeft. Een 4 wiel scootmobiel ligt stabieler op het wegdek en voelt ook zo aan. Mogelijk is het model met 4 wielen ook wat comfortabeler op langere afstanden, hoewel een goede 3-wiel scootmobiel ook zeer prettig rijdt.

Andere soorten scootmobielen

Een ander model scootmobiel is tot slot de opvouwbare scootmobiel. Een opvouwbare scootmobiel heeft natuurlijk als voordeel dat u deze overal mee naartoe neemt. U bent dus overal mobiel. Opvouwbare scootmobielen kunnen zelfs mee in het vliegtuig. Over het algemeen is dit type scootmobiel erg licht en wendbaar. Een nadeel is dat de opvouwbare scootmobiel niet geschikt is voor ruw terrein of lange afstanden. Als u een scootmobiel koopt, is het dus belangrijk om daar rekening mee te houden.

Waar moet een goede scootmobiel aan voldoen?

Belangrijk aan een scootmobiel zijn de veiligheid en het comfort. Daarom is het slim om voor een aankoop op een aantal punten te letten. Qua veiligheid voldoet een scootmobiel aan de volgende eisen:

 • Krachtige remmen
 • Remverlichting aan de achterzijde
 • Een ‘wheeliebar’ aan de achterzijde om achteroverslaan te voorkomen.
 • De scootmobiel moet stevig zijn.
 • De scootmobiel moet over een duidelijk display (cockpit) beschikken

Qua comfort let u op het volgende als u een scootmobiel koopt:

 • Een comfortabele zitting, zoals een captainseat.
 • De grootte van de wielen.
 • Voldoende mogelijkheid om uw spullen op te bergen.
 • Het aantal wielen van de scootmobiel: past dit bij u?

 

De beste scootmobielen van 2024

Hierboven hadden we de vereisten voor een goede scootmobiel op een rijtje gezet. Welke scootmobielen voldoen aan alle eisen, maar blijven wel betaalbaar? Hieronder vindt u een top 3 met de beste scootmobielen van 2024.

De beste scootmobiel van 2024: de IVA Z1000

Er kan er maar één de beste zijn. Wat ons betreft is dit de IVA Z1000. Deze 3-wiel scootmobiel biedt een groot comfort en is optimaal qua veiligheid. De IVA Z1000 is uitgerust met een verstelbare captainseat en een accu met een actieradius van 40 km. U kunt dus aardige tochtjes maken, zonder de zorg dat uw accu te snel leeg is. Een groot voordeel! Met de 10 inch wielen heeft u een optimale wegligging, en de wheeliebar aan de achterkant voorkomt achterover slaan. Aan modern gemak is ook gedacht: de IVA Z1000 biedt ook de mogelijkheid voor opladen met USB. Het afwerkingsniveau van deze scootmobiel is hoog: met de IVA Z1000 is het begrip ‘scootmobiel’ in een nieuw jasje gestoken. Bovendien is de prijs-kwaliteit verhouding uitstekend!

Nummer 2: IVA E1000

Een mooie tweede plaats krijgt de IVA E1000. Dit 3-wiel model is vergelijkbaar met de IVA Z1000, maar is iets eenvoudiger uitgevoerd. Zo is de verstelbare captainseat van de: IVA E1000 iets kleiner en ontbreekt bij deze scootmobiel de mogelijkheid om op te laden via USB. De kwaliteit is nog steeds zeer hoog: de IVA E1000 beschikt over een actieradius van 40 km en degelijke 10 inch wielen. Daarbij heeft hij een helder digitaal scherm en krachtige remmen. Met de mooie, eigentijdse uitvoering is de IVA E1000 een sterk verbeterde uitvoering van de ‘ouderwetse’ scootmobiel. Op het huidige prijspeil is dit misschien wel de 3-wiel scootmobiel met de beste prijs.

Nummer 3: IVA S1000

De IVA S1000 is een zeer stabiele 4-wiel scootmobiel in een krachtige, moderne uitvoering. Als u problemen ervaart met uw evenwicht, is de IVA S1000 een degelijke keuze. Deze 4 wiel scootmobiel beschikt over een extra comfortabele captainseat en een ergonomisch stuur. Daarnaast beschikt de IVA S1000 standaard over een stevige mand aan de voorzijde. Met een volle accu kunt u ongeveer 35 kilometer afleggen. Dit is nog steeds een zeer riante actieradius! Zoals alle veilige, moderne scootmobielen geeft de IVA S1000 een signaal bij achteruit rijden en beschikt hij over een wheeliebar aan de achterzijde. Met een snelheid van maximaal 19 kilometer per uur reist u stil en snel. Binnen zijn prijsklasse is dit een bijzonder degelijke en eigentijdse 4-wiel scootmobiel!

Bekijk Scootmobielen
Bekijk scootmobielen

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl