Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Wat is de beste scootmobiel verzekering?

Wat is de beste scootmobiel verzekering?

Waarop letten bij scootmobiel verzekeren?

Erg prettig dat u door uw scootmobiel kan genieten van een mooie dag. Van een ritje door het park of een bezoek aan een goede vriend. Dat wilt u zeker zo houden. Daarom is het zo fijn dat u uw scootmobiel kunt verzekeren.. Zo bent u verzekerd bij schade en/of diefstal.

Net als bij een auto is een WA verzekering scootmobiel minimaal verplicht. Je bent dan verzekerd voor schade die je met je scootmobiel toebrengt aan anderen. Een uitgebreidere scootmobiel verzekering is de WA volledig casco dekking. Deze biedt dan ook dekking bij joyriding, diefstal, aanrijding (ook door eigen schuld), beschadiging of vandalisme. Houd er wel rekening mee dat er bij de WA volledig casco scootmobiel verzekering sprake kan zijn van een verplicht eigen risico.

Verzekering scootmobiel verplicht?

Een scootmobiel heeft geen kenteken, zoals bijvoorbeeld een auto of bromfiets wel heeft. Ze valt daarom in de categorie ‘ongekentekende voertuigen’. Ondanks dat valt een scootmobiel weldegelijk onder de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM). Dat betekent dat je wettelijk verplicht bent je scootmobiel minimaal voor wettelijke aansprakelijkheid te verzekeren. Je ontvangt daarna een verzekeringsplaatje dat je achterop je scootmobiel moet monteren.

Scootmobiel aanvullend verzekeren?

Sluit je een scootmobiel verzekering af, dan kun je deze ook aanvullend verzekeren. Een ongevallendekking bijvoorbeeld. Je verzekeraar keert bij deze dekking een bedrag uit als er sprake is van invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval met de scootmobiel. Maar je kunt ook kiezen voor een rechtsbijstand dekking. Met deze aanvullende dekking worden de kosten van juridische steun naar aanleiding van een conflict gedekt.

Wat kost een scootmobielverzekering?

Hiervoor kunnen we de IVA E1000 Scootmobiel gebruiken als voorbeeld. Deze heeft een catalogusprijs van €1699 en het is een open scootmobiel. We gebruiken de prijs van een ANWB Scootmobiel verzekering als voorbeeld. De verzekering moet dan ongeveer €120 per jaar gaan kosten voor een all-risk verzekering. Voor een WA verzekering ligt de prijs rond de €50 per jaar.

Scootmobiel pechhulp

Wegenwacht Scootmobiel Service is voor iedereen met een scootmobiel. Ben je onderweg en krijg je te maken met pech aan je scootmobiel zoals een lekke band, een storing of iets anders, dan kun je de ANWB Alarmcentrale bellen voor pechhulp. De Wegenwacht helpt jou vakkundig weer op weg. Zo ga je er altijd zorgeloos op uit.

Bekijk Scootmobielen
Bekijk scootmobielen

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl