Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Kenteken

postkantoor

Bij Voordeelscooters.nl koop je een scooter compleet: met kenteken. Je hoeft je nieuwe scooter na aankoop alleen nog even op je eigen naam te laten zetten bij het postkantoor.

Een nieuwe scooter op naam zetten

Je kunt op ruim 900 postkantoren of PostNL-punten in het hele land terecht om een kenteken over te schrijven. Op de locatiewijzer van PostNL zoek je eenvoudig en snel op waar voor jou een postkantoor in de buurt is.

De kentekencard

Vanaf 2014 krijgen nieuwe scooters en scooters die worden doorverkocht geen kentekenbewijs meer, maar een kentekencard. Op deze pas staan zowel de gegevens van het voertuig als van de kentekenhouder, informatie die voorheen op de afzonderlijke papieren kentekenbewijzen te vinden was. De kentekencard is persoonsgebonden en wordt vervangen als het voertuig weer verkocht wordt.

Je scooter op naam zetten in 5 stappen
  • Ga naar het postkantoor met de kentekenpapieren die je van ons gekregen hebt. Vergeet ook niet om je legitimatiebewijs mee te nemen en je pinpas of contant geld. Het kost iets meer dan 10 euro om een scooter op naam te zetten.
  • De baliemedewerker bij het postkantoor zet de scooter op jouw naam. Jij krijgt een bon met het eerste deel van de tenaamstellingscode erop.
  • De volgende werkdag – of in ieder geval binnen enkele dagen – krijg je jouw nieuwe kentekencard binnen per post, daarbij zit ook het tweede deel van de tenaamstellingscode.
  • Ga je op je scooter rijden? Neem de kentekencard dan altijd met me je mee.
  • De tenaamstellingscode heb je nodig als je de scooter weer gaat verkopen. Bewaar deze dus goed!
De tenaamstelingscode

De tenaamstellingscode verving het overschrijvingsbewijs (deel III). De code bestaat uit negen cijfers. De eerste vier cijfers ontvang je als je een voertuig aanschaft of op je naam laat overschrijven. De laatste vijf cijfers ontvang je daarna per post, samen met de nieuwe kentekencard. Met de tenaamstellingscode kun je, in combinatie met de kentekencard, je scooter overschrijven, schorsen, exporteren of laten slopen.

Bewaar de code en de card apart van elkaar, omdat je met de combinatie een scooter kunt laten overschrijven.

Bekijk onze scooters

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl