Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Alles over het onderhoud en de reparatie van elektrische scooters

Wil je een elektrische scooter kopen of heb je er één? Dan is het slim om je te verdiepen in het onderhoud van de e-scooter. Goed nieuws: het onderhoud van de elektrische scooter is een stuk goedkoper dan het onderhoud van een benzinescooter. Moderne motoren zijn namelijk nauwelijks aan slijtage onderhevig. Wel zul je rekening moeten houden met je remmen, banden en je accu. Hoe dat precies zit, lees je hieronder.

Heeft een elektrische scooter onderhoud nodig?

Elektrische scooters staan erom bekend dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Dit heeft te maken met de koolborstelloze motors die e-scooters tegenwoordig hebben. In een koolborstelloze motor zit namelijk geen wrijving, waardoor ze een langere levensduur hebben. De slijtage is dus minimaal. Wel moet je voor het elektrische scooter onderhoud rekening houden met het tijdig nakijken van je banden en remmen. Net als bij een benzinescooter zijn deze aan slijtage onderhevig. Daarbij vraagt ook de accu wat aandacht. Hieronder lees je precies welk elektrische scooter onderhoud belangrijk is en welke service je kan verwachten van Voordeelscooters.

Hoe moet je een elektrische scooter onderhouden?

Een elektrische scooter heeft om de zoveel tijd (+- 4000 km) wat onderhoud nodig. Natuurlijk is het ook belangrijk om veranderingen aan je scooter op te merken: als je voelt dat hij niet meer in topconditie is, is het slim om hem te laten nakijken. Verder bestaat het elektrische scooter onderhoud uit:

 • Het nakijken van de banden: e-scooter banden verslijten iets sneller dan banden van een benzinescooter
 • Controle en onderhoud van de remmen
 • Eventueel updaten van de software van de e-scooter
 • Eventueel kalibreren van de accu (bij sommige lithium accu’s)

Tot slot is elke scooter van tijd tot tijd gebaat bij een mooie schoonmaakbeurt. Na een goede poetsbeurt ziet je scooter er namelijk weer als nieuw uit.

Hoe zorg je ervoor dat jouw e-scooter lang mee gaat?

Zuinig omgaan met je elektrische scooter is al het halve werk. Net als bij een benzinescooter, is het belangrijk voor je e-scooter dat hij regelmatig wordt gebruikt. Let ook op het volgende:

 • Zorg dat je je e-scooter niet overbelast met een te zwaar gewicht
 • Stal je scooter op een goede plek, zonder extreme temperaturen

De andere aandachtspunten hebben te maken met je accu. De accu is namelijk een kostbaar onderdeel van je e-scooter.

Wees zuinig op je accu

Als je goed omgaat met je accu heb je lang plezier van je elektrische scooter. Zó zorg je dat je accu lang meegaat:

 • Bewaar je accu op een geschikte plek: niet in het zonlicht en bij voorkeur op een plek waar het tussen de 5 en 20° Celsius is.
 • Laat de accu bij voorkeur niet volledig leeglopen
 • Laat de accu niet vallen: de kans op beschadiging is groot en het is bovendien gevaarlijk. Hij kan namelijk in brand vliegen.
 • Lees altijd de gebruiksaanwijzing van de fabrikant van de accu
 • Gebruik je je e-scooter een paar dagen niet? Zorg dat je hem stalt met een opgeladen accu.

In onze blog over elektrische scooter accu’s kun je meer lezen over de eigenschappen van lithium accu’s en loodaccu’s.

Hoe weet je wanneer de accu aan vervanging toe is?

Elke e-scooter accu heeft een bepaalde levensduur: deze wordt uitgedrukt in het aantal laadbeurten. Zo kan een lithium accu bijvoorbeeld 2000 laadbeurten hebben. Hoeveel laadbeurten jouw accu gehad heeft hou je waarschijnlijk niet bij. Je merkt dat de accu aan vervanging toe is als je e-scooter moeilijker dan gewoonlijk op topsnelheid komt. Daarbij zal je minder lange afstanden afleggen met een accu die versleten is. Heb je plotseling startproblemen? Dan wijst dat waarschijnlijk op een versleten accu.

Wanneer heeft een elektrische scooter een onderhoudsbeurt nodig?

Over het algemeen wordt aangeraden om een elektrische scooter om de 4000 km een onderhoudsbeurt te geven. Belangrijker is misschien nog dat je het advies van jouw dealer opvolgt. Hij kent het merk van je e-scooter het best en weet wat het optimale moment is voor een onderhoudsbeurt.

Elektrische scooter laten repareren: wees op tijd

De kans op motorpech met een e-scooter is erg klein. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat je elektrische scooter niet meer start, of dat je een ander defect ontdekt. Wacht nooit te lang met een reparatie afspraak: hoe sneller je erbij bent, hoe makkelijker en dus goedkoper de reparatie vaak is.

Elektrische scooter onderhoud door Voordeelscooters

Heeft je scooter een onderhoudsbeurt nodig? Voordeelscooters is inmiddels een ervaren e-scooter leverancier én werkplaats. Onze monteurs kennen al onze e-scooter merken en de technologie die daarbij komt kijken. Een elektrische scooter onderhoudsbeurt kun je snel en makkelijk aanvragen op onze servicepagina!

Reparatieservice van Voordeelscooters

Een kapotte scooter komt nooit uit. Daar heeft Voordeelscooters wat op bedacht: onze mobiele werkplaats. Of je nu op je werk of thuis met een kapotte scooter zit, wij komen jouw kant uit indien je wilt. Je bent ook altijd welkom op één van onze servicepunten. Het volgende is verder handig om te weten over onze service:

 • Iedereen kan gebruikmaken van onze reparatie – en onderhoudsservice
 • Als je je scooter bij ons hebt gekocht kun je een reparatie binnen de garantieperiode aanvragen.
 • Schade aan je scooter door een ongeluk? Dan kun je ook bij ons terecht.
 • Als je scooter gerepareerd moet worden in onze werkplaats, bieden we de mogelijkheid tot een leenscooter.
 • Wij hebben werkplaatsen in onder meer Amsterdam, Dordrecht, Roermond, Utrecht, Den Haag en Heerenveen

Je kunt hier meer informatie vinden over onze servicepunten door heel Nederland.

Elektrische scooters
Bekijk elektrische scooters

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl