Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Garantie

garantie-voordeelscooters
Garantie afhandeling

Bij Voordeelscooters.nl vinden we dat jij jarenlang zonder problemen moet kunnen genieten van je scooter. Daarom is de garantietermijn bij ons lekker lang. Daarnaast repareren wij scooters in heel Nederland. Wij bieden zelfs de mogelijkheid om bij jou thuis reparaties binnen de garantie uit te voeren. Onze mobiele servicewagens gaan graag voor jou op pad.

Je geniet van een extra lange garantietermijn als je je scooter laat onderhouden door Voordeelscooters.nl. Breng jouw scooter dus gerust langs voor reparaties en onderhoud, je vindt onze servicepunten verspreid door het hele land. Indien mogelijk en gewenst bieden wij ook service aan huis. Is jouw scooter minder dan één maand oud? Dan rekenen we geen voorrijkosten als jouw vraag binnen de garantie valt. Anders rekenen € 49,- voorrijkosten, ons standaard tarief.

Wil je nu direct een serviceaanvraag indienen?

 • Vul onderstaand formulier in
 • Onze afdeling aftersales neemt binnen twee werkdagen contact met je op om een afspraak in te plannen

Afhankelijk van jouw wensen, halen we je scooter bij je thuis op om ‘m in onze werkplaats te repareren óf we repareren de scooter direct bij jou thuis.

Garantietermijn

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. De garantie dekt het repareren of vervangen van de als defect erkende onderdelen, inclusief de daarbij behorende arbeidskosten.

Daarnaast bieden wij bij Voordeelscooters.nl ook nog wat éxtra garanties. Deze garanties doen niets af aan de wettelijke garantie.

Benzine scooters
24 maanden garantie tot 10.000 kilometer (vanaf de factuurdatum) wanneer het onderhoud door Voordeelscooters.nl en/of één van haar servicepunten is uitgevoerd. Indien u ervoor kiest het onderhoud elders uit te laten voeren, heb je standaard 12 maanden garantie, tot een kilometerstand van 6.000 km. Elektronische onderdelen hebben 12 maanden garantie.

Elektrische scooters
24 maanden garantie tot 10.000 kilometer (vanaf de factuurdatum) wanneer het onderhoud door Voordeelscooters.nl en/of één van haar servicepunten is uitgevoerd.* Indien u ervoor kiest het onderhoud elders uit te laten voeren, heb je standaard 12 maanden garantie, tot een kilometerstand van 6.000 km. Elektronische onderdelen hebben 12 maanden garantie.

Scootmobielen
24 maanden garantie tot 10.000 kilometer (vanaf de factuurdatum) wanneer het onderhoud door Voordeelscooters.nl en/of één van haar servicepunten is uitgevoerd.* Indien u ervoor kiest het onderhoud elders uit te laten voeren, heb je standaard 12 maanden garantie, tot een kilometerstand van 6.000 km. Elektronische onderdelen hebben 12 maanden garantie.

* Let op, de garantie op de accu van een elektrisch voertuig wijkt af:

 • Lithium accu: 24 maanden
 • AGM loodaccu: 12 maanden

De 24 maanden garantie heeft betrekking op de fabrieksgarantie en niet op de wettelijke garantie. De wettelijke garantie blijft geldig.

Garantie voorwaarden
 • Je moet in het bezit zijn van het aankoopbewijs.
 • Als je aanspraak wilt maken op de volledige garantie mogen de reparatiewerkzaamheden uitsluitend uitgevoerd worden in een werkplaats van Voordeelscooters.nl of een aangesloten dealer.
 • Alle onderhoudsbeurten, als aangeduid in het onderhoudsboekje, moeten tijdig hebben plaatsgevonden.
 • Het voertuig moet conform het onderhoudsschema onderhouden worden door een erkende specialist. Als je de onderhoudsbeurten ergens anders laat uitvoeren dan bij Voordeelscooters.nl (of servicepartners), moet je hiervan de facturen kunnen laten zien. Dit heeft invloed op de garantietermijn.
 • Als je zelf onderdelen inbouwt of laat inbouwen, of zelf het onderhoud van het voertuig uitvoert, kan er geen beroep meer gedaan worden op de garantie.
 • De originele onderdelen (uitlaat, cilinder, zuiger, bougie, uitlaatdemper et cetera) mogen niet vervangen worden door niet-originele onderdelen.
De garantie dekt niet
 • Normale slijtage en beschadiging veroorzaakt door het gebruik van het voertuig, zijnde geen materiaal- of constructiefout, zijn als dusdanig niet gedekt door de garantie: de vervanging van binnen- en buitenbanden, lampen, bougies, zekeringen, rubberen onderdelen, rem- en frictiedelen, alle keerringen, remschijven of trommels, riemen, filters, accu’s, kettingen, tandwielen, wielspaken en niet genoemde slijtagegevoelige delen.
 • Onderhoudswerkzaamheden, zoals: olie verversen, smeren, afstellen, reinigen en spanning bijstellen.
 • Reparaties van schade die veroorzaakt is door het gebruik van andere brandstoffen dan de brandstof geschikt/voorgeschreven voor het betreffende voertuig.
 • Verergering van de schade door voortgezet gebruik van het voertuig bij een defect of probleem.
 • Schade die opzettelijk is toegebracht door de begunstigde/eigenaar.
 • Corrosie of oxidatie van het oppervlak van het chassis, schroeven, uitlaat en alle overige behandelde of onbehandelde onderdelen.
 • Reparaties aan geluiden en trillingen die geen enkele invloed hebben op de betrouwbaarheid, veiligheid en het weggedrag van het voertuig worden niet gedekt door de garantie.
 • De 12V startaccu’s worden gedekt voor een periode van 1 maand, op voorwaarde dat er minstens 100 km met het voertuig is gereden. Voor het behoud van de accu adviseren wij een druppellader.
 • Reparaties aan schade die voortvloeit uit nalatigheid, verkeerd gebruik of het niet naleven van de aanwijzingen in de gebruikershandleiding.
 • Aanvullende onderdelen of aanpassingen die niet door Voordeelscooters gemonteerd of gerealiseerd zijn, bijvoorbeeld opvoer CDI of ECU, alarmen, radio, lampen et cetera.
 • Op plastic onderdelen of kuipdelen wordt enkel garantie verleend als er constructiefouten of fabricagefouten worden geconstateerd voor de aflevering van het nieuwe voertuig aan de klant.
 • Waterschade, schade door regenval of overstromingen.
Kan ik garantie overdragen aan iemand anders?

Of je verkopersgarantie of fabrieksgarantie aan iemand anders kan doorgeven hangt af van de garantievoorwaarden. De verkoper of fabrikant bepaalt namelijk zelf zijn garantievoorwaarden. Daar kan in staan dat de garantie niet overdraagbaar is. Alleen de eerste koper krijgt dan verkopersgarantie of fabrieksgarantie. Bij Voordeelscooters.nl is de garantie niet overdraagbaar.

Wettelijke garantie gaat wel altijd mee over op een nieuwe eigenaar. Het gaat volgens de wet vanzelf mee met het product. De nieuwe eigenaar heeft dus dezelfde wettelijke rechten als de eerste eigenaar van een product.

Meer informatie over de verkopersgarantie en wettelijke garantie kun je hier vinden.

Belangrijke informatie over accu's van elektrische voertuigen

Als accu’s niet correct gebruikt worden, kan dat de levensduur van de accu verkleinen en zelfs voor defecten zorgen. Ga daarom zorgvuldig met de accu om. Onze adviezen:

 • Wij adviseren om accu’s minimaal één keer per maand bij te laden. Gebruik je de accu niet? Sla hem dan – in dien mogelijk – op kamertemperatuur op. Een laadcyclus (de tijd dat de accu aan de lader ligt) van 6 tot maximaal 10 uur continu is het beste. Uiteraard kan het laadproces per product verschillen.
 • Denk eraan dat de accu door zelfontlading langzaam leeg loopt. De capaciteit van een accu neemt ook af bij lage temperaturen. Het opladen van de accu kun je dan ook het best binnenshuis doen, of in ieder geval in een ruimte die op kamertemperatuur is.
 • Wil jij je accu zo lang mogelijk goed houden? Blijf hem dan gebruiken. Ook in de winter. De actieradius van een accu kan bij lage temperaturen namelijk met een kwart afnemen. Anders gezegd: in de winter haal je minder kilometers uit je accu dan in de zomer. Dit verschil kan oplopen tot 25%.
 • Laad de accu op tijd op. Diepontlading kan een (lithium) accu onherstelbaar beschadigen. Diepontlading vindt plaats als een lege accu – door rijden of door het leeglopen bij stilstand – niet direct wordt opgeladen. Let hier dus goed op! Er is weliswaar bescherming – een chip schakelt de accu uit wanneer de grens van 5% batterijcapaciteit is bereikt – maar een goede vuistregel is om de accu op te laden als er nog zo’n 20% van de capaciteit over is. Met een lading van tussen de 20% en 80% presteren accu’s optimaal.
Garantie bij diepontlading

Er geldt geen garantie als de accu kapot gaat vanwege diepontlading. Ook de rij-afstand, prestaties en het uithoudingsvermogen van de accu zijn niet gedekt door de garantie.

Wettelijke rechten EU

In de landen van de Europese Unie wordt de consument beschermd via wettelijke rechten, zoals bepaald door de van kracht zijnde nationale regelgeving. Onderhavige contractuele garantie kan deze rechten niet inperken.

Service aanvragen

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl