Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Zo kies je een scooter die helemaal bij jou past!

Zo kies je een scooter die helemaal bij jou past!

Voordeelscooters is de grootste online scooterwinkel voor scooters en scootmobielen van de Benelux. Wij hebben het hele jaar door meer dan 1.000 scooters uit voorraad leverbaar. Dat is natuurlijk een feest voor iedere scooterliefhebber, maar hoe vind je in zo’n groot en gevarieerd assortiment nu precies dié scooter die helemaal bij jou past? Met onderstaande tips proberen wij de keuzestress bij jou weg te nemen.

Benzine of elektrisch?

Feitelijk is het zo dat je voor jezelf eerst een keuze moet maken tussen een scooter met een benzinemotor of een elektrische scooter. Welke keuze je ook maakt, bij Voordeelscooters koop je gegarandeerd een prima scooter waarmee je heel veel zorgeloze kilometers kunt rijden. Sommigen zweren echt bij het ouderwetse motorgeluid en de kick van een sportief knetterende uitlaat bij een hoog toerental. Sentiment, gevoel en beleving spelen bij de keuze voor een benzine-scooter vaak een doorslaggevende rol en dat is prima. Anderen kiezen juist heel bewust voor een scooter met elektrische aandrijving. Die zijn een stuk stiller en qua acceleratie en topsnelheid doen elektrische scooters niet onder voor de uitvoeringen met een benzinemotor.

Daarom zijn scooters zo populair

Bij Voordeelscooters laten wij de keuze altijd volledig aan onze klanten over. Over smaak valt immers niet te twisten. Er zijn echter wel een aantal steekhoudende argumenten die ervoor zorgen dat de elektrische scooters in korte tijd zo razend populair zijn geworden. Kijk bijvoorbeeld alleen maar naar de torenhoge benzineprijs en naar de ambitieuze internationale klimaatdoelstellingen. Een elektrische scooter stoot nul procent Co2 uit en is daarmee een even praktisch als milieuvriendelijk vervoermiddel. Vanwege deze voordelen maken ook steeds meer bedrijven en instanties gebruik van elektrische scooters. Denk bijvoorbeeld aan maaltijdbezorgers, koeriersdiensten en medewerkers van gemeentelijke diensten.

Elektrische scooter of benzinescooter, kwestie van smaak

Of je nu een elektrische of benzine-scooter koopt, zij hebben meer overeenkomsten dan verschillen. Een scooter is sowieso enorm wendbaar in het drukke stadsverkeer en parkeren is vrijwel nergens een probleem. Bovendien hebben de meesten van onze modellen opvallend veel opbergruimte. Daarbij komt dat de nieuwste generatie elektrische scooters een bijzonder krachtige lithium-ion accu hebben, zodat het ook qua power als actieradius wel snor zit. Onze populaire IVA E-GO modellen met uitneembare lithium-ion accu hebben bijvoorbeeld een bereik van zo’n 80 kilometer. Daarna hoef je lekker geen dure brandstof te tanken, maar leg je de accu gewoon thuis of onderweg aan de lader in het stopcontact. De meesten doen dit ’s avonds, zodat ze de andere ochtend weer met een volle accu op stap kunnen gaan. Een vrijwel lege accu moet ongeveer 7 uur aan de lader om volledig opgeladen te zijn. Sommige van onze scooters zijn uit te breiden met een extra accu. Dan kun je natuurlijk helemaal lange ritten maken.

Keuzes te over

Tot nu toe hebben we het alleen nog maar gehad over de verschillen in de aandrijving. Er is bij de aanschaf van een nieuwe scooter echter nog veel meer te kiezen. Denk aan modellen, kleuren, extra opties en accessoires. Via onze webshop kun je jouw favoriete scooter als het ware helemaal naar jouw wensen personaliseren. Dat geldt voor zowel de 25km- als de 45km-uitvoeringen. Nemen we één van onze paradepaardjes, de IVA E-GO S8, als voorbeeld dan zie je dat er niet alleen heel veel aandacht besteed is aan de look & feel, maar ook aan actieve en passieve veiligheid, bedieningsgemak en rijcomfort. Sprekende voorbeelden zijn het moderne digitale led-scherm op het stuur, de heldere ledverlichting en het standaard aanwezige alarmsysteem. Om het dieven nog lastiger te maken adviseren wij je overigens wel om je scooter altijd met en extra slot vast te zetten. Andere voorbeelden van actieve veiligheidsvoorzieningen zijn de rembekrachtiging met antiblokkeersysteem (ABS). Ook dat zit standaard op de IVA E-GO S8.

Kies en koop je favoriete scooter bij Voordeelscooters

Je leest dat er bij Voordeelscooters enorm veel te kiezen valt. Kijk rustig rond welk merk en model jou het meest aanspreekt en welke elektrische of benzine-scooter past binnen jouw budget. Daarna kun je jouw nieuwe scooter eventueel nog praktischer of sportiever maken met de handige en leuke accessoires uit onze webshop. Het team van Voordeelscooters wenst jou alvast heel veel scooterplezier en heb je onze hulp nodig, neem dan zeker contact met ons op!

Bekijk Scooters
Bekijk scooters

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl