Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Lees goed de kleine lettertjes van je scooterverzekering

Lees goed de kleine lettertjes van je scooterverzekering
Koop je zo’n gave scooter bij Voordeelscooters dan ontkom je er niet aan om voor je nieuwe aanwinst een scooterverzekering af te sluiten. Dat is een wettelijke verplichting. Om optimaal van je elektrische of benzine-scooter te kunnen genieten is het wel goed om bij het afsluiten van een scooterverzekering heel goed naar de kleine lettertjes in de polisvoorwaarden te kijken.

Verzekeraars zien jonge scooterrijders als verhoogd risico

Veel verzekeraars zien jongere verkeersdeelnemers als een risicogroep. Je kunt dit stigmatiserend noemen, maar feit is dat zich dat vertaalt in een vaak exorbitant hoge verzekeringspremie voor scooterrijders in de leeftijdscategorie van 16 tot 20 jaar. In sommige gevallen is de jaarlijkse premie zelfs hoger dan de nieuwwaarde van de scooter. Bovendien zitten er tussen de verzekeraars onderling grote verschillen in de hoogte van de premie en in de polisvoorwaarden. Even goed speuren naar welke scooterverzekering het beste bij jou past loont zeker de moeite. Je kunt daar immers flink wat geld mee besparen en bij een aanrijding of diefstal kom je dan ook niet voor onaangename verrassingen te staan.

Scooterverzekering niet op je eigen naam is tricky

Naast een vergelijkend marktonderzoek is het ook aan te bevelen om de verzekering van jouw nieuwe scooter niet op naam van bijvoorbeeld een van jouw ouders of een oudere broer of zus te zetten. Dat trucje wordt nogal eens uitgehaald om flink wat op de maandelijkse premie te besparen, maar bij het claimen van een bepaalde schade kan je dat duur komen te staan. Veel verzekeringsmaatschappijen hebben hun polisvoorwaarden namelijk op bovenstaande truc aangepast. In de kleine lettertjes staat dat er geen schadebedrag wordt uitgekeerd of dat slechts een gedeelte van de schade wordt vergoed als blijkt dat iemand anders dan de verzekerde ten tijde van het incident op de scooter reed. De flinke korting op de maandpremie is hiermee snel teniet gedaan. Bovendien kan ook getouwtrek over de wettelijke aansprakelijkheid in dergelijke gevallen nog een hele vervelende en kostbare juridische nasleep krijgen.

Kijk zorgvuldig naar je scooterverzekering en laat je goed adviseren

Bij Voordeelscooters staan wij graag garant voor onbezorgd scooterplezier voor jong en oud. Dat doen wij door middel van een enorm assortiment nieuwe en gebruikte scooters van IVA en andere gerenommeerde merken en ook door reparatie en onderhoud binnen ons uitgebreide dealernetwerk. Daarnaast zien wij het ook als onze plicht om scooterliefhebbers op dit soort belangrijke aandachtspunten te wijzen. Dat alles bij elkaar maakt het kopen van een elektrische scooter of scooter met benzinemotor bij Voordeelscooters zo aantrekkelijk. Neem voor vragen of een deskundig advies gerust contact met ons op!
Bekijk Scooters
Bekijk scooters

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl