Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Windscherm in combinatie met de zon en wind

We hebben het allemaal wel gemerkt de afgelopen tijd; de zon breekt weer lekker door en – of je nu een doorgewinterde scooterrijder bent of niet – dat betekent dat je weer heerlijke kilometers kan gaan maken in de zon. Maar nu de zon weer zo fel schijnt en het weer in Nederland ook altijd onstuimig kan zjin is het voor Voordeelscooters.nl ook een ideaal moment om, vooral scooterrijders met een windscherm, te wijzen op de gevaren van het weer.

Een windscherm op je scooter biedt diverse voordelen. Het beschermt je (zoals de naam uiteraard al suggereert) tegen de wind, je kunt je beter verschuilen wanneer het regent en op een mooie zomerdag ben je goed beschermd tegen alle vliegen en andere insecten die je onderweg tegenkomt. En een windscherm geeft je eerlijk gezegd ook nét dat beetje extra uitstraling.

Met je windscherm in de zon

Zoals gezegd wilden we in dit blog duidelijk maken dat er een aantal risico’s hangen aan je windscherm in combinatie met de (felle) zon in de zomermaanden.

Wanneer de zon vanaf de achterkant op je windscherm schijnt, bestaat het risico dat je teller unit, dashboard of stuurkap kan smelten. Dit gebeurt meestal als er weinig wind staat, het extreem warm is en de zon vanaf de achterkant langdurig op het windscherm schijnt. LET OP: Parkeer je scooter dus op zo’n manier dat de zon voorop je windscherm schijnt of leg een (hand)doek over je dashboard of stuurkap heen, zodat dit niet kan smelten.

Schade door de zon wordt in vele gevallen namelijk niet vergoed door verzekeraars en valt dit ook buiten de fabrieksgarantie. Vandaar dat er ook altijd een waarschuwingssticker op het windscherm te vinden is.

Met je windscherm in de harde wind

Niets zo veranderlijk als het weer en ondanks dat het lekker weer wordt, kan het natuurlijk ook zomaar gaan stormen of in ieder geval hard gaan waaien. En wanneer je de heerlijke stranden opzoekt zal je altijd wel een flinke wind ervaren. En ook bij een harde wind schuilt gevaar voor schade.

Een windscherm beschermt je natuurlijk tegen de wind tijdens het rijden, maar het maakt je scooter ook kwetsbaarder om te vallen door omgewaaid te worden bij een harde wind wanneer deze geparkeerd staat. LET OP: Probeer je scooter dus altijd uit de wind te parkeren en op een vlakke en stevige ondergrond te plaatsen, zodat je schade kan voorkomen.

Let dus goed op deze zomer en zet je scooter met windscherm dus niet zomaar overal neer om schade te voorkomen.

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl