Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Waar let je op bij het kopen van een scooter?

Ben je aangestoken met het scooter-virus? En heb je na lang (of kort) wikken en wegen besloten om je eerste motorische tweewieler te kopen? Wij snappen het wel, hoor. En daarom geven we je graag ook nog een aantal tips waar je op moet letten wanneer je een scooter gaat kopen, omdat er bijzonder veel verschillende scooters en variaties zijn en er nog diverse haken en ogen hangen aan het kopen en gebruiken van een scooter.



Er zijn tal van redenen om plots je eerste scooter aan te schaffen. De afstand van A naar B is te ver voor op de fiets, de scooter is goedkoper dan de auto, je bent nog te jong voor een auto, je houdt van de vrijheid die een scooter biedt; alles kan!

2-takt of 4-takt?
Bij het kiezen van een scooter kan je – los van een elektrische variant – kiezen uit 2-takt en 4-takt benzinemotoren. In een eerder blog toonden we al aan wat de verschillen waren tussen de beide motoren en kort samengevat komt naar voren dat de 4-takt stiller, zuiniger en betrouwbaarder is. Vandaar dat wij alleen 4-takt verkopen.

Welke motor kies je?
Wanneer je voor een scooter kiest kom je al gauw voor de keus te staan welke snelheidsvariant je wilt, want je kan een snorscooter (max. 25 km/h) of een bromscooter (max. 45 km/h) kopen. En voor beide scooters gelden uiteraard ook weer ander regels. Zo moet je op de bromscooter verplicht een helm op.

Wil je sneller van A naar B en vind je het dragen van een helm (waardoor je kapsel door de war raakt) niet erg, dan is de bromscooter ideaal voor je. En wanneer je liever iets langzamer wil en/of geen helm wil dragen, kom je uit bij de snorscooter.

Extra kosten
Voor niets gaat de zon op en dat geldt natuurlijk ook voor je scooter. Naast het aankopen zal je je nieuwe liefde ook moeten onderhouden en moeten bijvullen met benzine om überhaupt meters te kunnen maken.

En naast deze zaken zal je ook moeten denken aan een verzekering, aangezien dit verplicht is en je daar dus niet onderuit komt. De hoogte hiervan is afhankelijk van je leeftijd en schadevrije jaren en om een indicatie te geven kost dit tussen de 10 tot 20 euro per maand.

Oftewel..
Een scooter kopen, gebruiken én onderhouden gaat je – zoals je wel weet – geld kosten en daardoor gaat de aankoop niet over één nacht ijs. Maar we hopen dat we je met ons blog hebben kunnen helpen bij de aanschaf van zo’n schitterende tweewieler en wie weet zien we je binnenkort in onze showroom!

 

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl