Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

De voor- en nadelen van een elektrische scooter

De voor- en nadelen van een elektrische scooter

De voor- en nadelen van de elektrische scooter

Je kan deze ontwikkeling eigenlijk gewoon niet gemist hebben: elektrisch rijden is al jaren ontzettend in opkomst en als je het mag geloven is het ook de toekomst. Natuurlijk ben je bekend met het populaire automerk Tesla of andere – al dan niet hybride – elektrische auto’s. Maar ook fietsen (e-bikes) en scooters geloven er steeds vaker aan. En ook bij Voordeelscooters kunt u nu terecht voor zo’n e-scooter. In ons blog bespreken we de voor- en nadelen van de elektrische scooter.


Met de onder andere de splinternieuwe IVA S3, en IVA S4 hebben we ons assortiment dit jaar verrijkt met enkele elektrische scooters, die ieder hun eigen design, specificaties en bijzonderheden hebben. Het futuristische design is bijvoorbeeld al erg mooi.

Maar wat zijn nu voor- en nadelen van elektrische scooters?

Voordelen van een elektrische scooter

Starten van de motor

Een elektrisch aangedreven scooter is altijd klaar voor gebruik en hoeft daarom ook niet (speciaal) gestart te worden. Ideaal, toch?

Minder onderhoud

Een elektrische motor kent in tegenstelling tot een verbrandingsmotor minder onderhoud. Dit komt met name omdat een elektrische motor over (veel) minder bewegende onderdelen beschikt en de focus bij onderhoud met name ligt op bijvoorbeeld de remmen, de banden en de accu. Dus wanneer je goed om gaat met de accu, hoef je op weinig onderhoud te rekenen.

Geen brandstofkosten

Simpeler kunnen we het niet voor je maken: elektriciteit is goedkoper dan benzine en bovendien kan je de accu zelfs vanuit huis opladen. Zo ben je ook geen tijd kwijt om speciaal te gaan tanken.

Nadelen van een elektrische scooter

Kleinere actieradius

In grote gevallen kent een elektrische motor een kleinere actieradius, wat betekent dat je met een volledig opgeladen accu een kleinere afstand aflegt dan een volle benzinetank. Maar de accu kan je thuis natuurlijk weer opladen.

Moeilijk op te voeren

De mogelijkheden om een elektrische scooter op te voeren zijn in tegenstelling tot benzinescooters erg beperkt.

Accu vervangen is duur

Alhoewel het algemene onderhoud bij een elektrische scooter (veel) voordeliger uitvalt, komt er altijd een moment dat de accu vervangen moet worden en dat is wel een prijzige aangelegenheid. (Echter kent de accu natuurlijk wel een langere levensduur.)

Een elektrische scooter kent dus diverse voordelen ten opzichte van een benzinescooter en maakt het dus een geweldig alternatief. Daarnaast zien ze er door hun – vaak futuristische – design ook bijzonder uit en trek je er de aandacht mee. Waar wacht je nog op zouden we zeggen? Kijk snel naar ons aanbod van elektrische scooters.

Elektrische scooters
Bekijk elektrische scooters

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl