Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

De retourprocedure van Voordeelscooters.nl

Wil jij jouw bestelling – om wat voor reden dan ook – naar ons terugsturen? Dan kan dat (al vinden we het natuurlijk wel jammer dat je niet blij bent met je product!). Als je een scooter of scootmobiel bij ons gekocht hebt, geldt een bedenktijd van 14 dagen na ontvangst. Na het aanmelden van de retour heb je nog 14 dagen de tijd om het artikel terug te sturen.
Onze voorwaarden voor ruilen of retourneren
Stuur niet zomaar producten naar ons toe, wij vragen je om onze voorwaarden te volgen. Zo kunnen wij jouw retourzending makkelijker en sneller verwerken. We zetten de stappen graag voor jou op een rijtje.
 • Het is belangrijk dat het product ongebruikt is als je het terugstuurt, of dat het product in ieder geval zoveel mogelijk in ongebruikte staat verkeert.
 • Retourneren kan tot 14 dagen na aanmelding. In geval van het retourneren van een scooter of scootmobiel zullen we een afspraak maken om het op te halen. Als je hem zelf brengt geldt ook de termijn van 14 dagen na ontvangst van de herroepingsmededeling.
 • Wil jij een product terugsturen? Laat het ons dan vooraf weten. Vul daarvoor onderstaand contactformulier in, of mail een ingevuld modelformulier voor herroeping naar [email protected].
 • Heb jij per e-mail een bevestiging gehad van jouw retouraanvraag? Stuur dit document dan mee met de artikelen die je terugstuurt. Zo weten wij dat het pakket van jou afkomt en kunnen we jouw retourzending zo snel mogelijk afhandelen.
 • Je kunt je product (binnen de gestelde termijn) ook zonder aanmelding vooraf naar ons terugsturen. Voeg dan een verklaring bij in het pakket, waaruit blijkt wie de afzender is en dat je het product wilt retourneren. Een voorbeeld is het ingevulde modelformulier voor herroeping.
Retourvoorwaarden bij online en showroom bestellingen:
 • Je hebt als consument standaard tot 14 dagen na aankoop het herroepingsrecht.
 • Het product moet in ongebruikte staat zijn, en een testrit tot 10 kilometer is toegestaan.
 • Bij meer dan 10 kilometer gereden, beschouwen we het product als gebruikt. Herroepingsrecht is niet van toepassing op showroom bestellingen (dit is wettelijk bepaald).
 • Herroepingsrecht is niet van toepassing op speciaal ontworpen/aangepaste producten (maatwerk).
Retourkosten:
 • Bij annulering/herroeping met ophalen zijn er € 99,00 transportkosten (Houd er rekening mee dat deze kosten bij annulering worden berekend).
 • Kosten voor geleverde diensten zoals assembleren, monteren accessoires en aanvragen van het kenteken € 200,00.
 • Bij retournering per post draag je alleen zelf de kosten van de retourzending.
Diensten van Voordeelscooters.nl annuleren
Ook voor door ons aangeboden diensten (zoals onderhoud, reparatie en schadeherstel) geldt dat je binnen 14 dagen na ontvangst de overeenkomst mag herroepen, zonder opgave van redenen. Tenzij de dienst - met jouw toestemming – volledig is uitgevoerd binnen de bedenktijd, daarmee zie je af van jouw herroepingsrecht.
Een product terugsturen: zo werkt dat bij Voordeelscooters.nl

Er zijn diverse manieren om een product bij ons in huis te krijgen:

 • Breng het artikel zelf terug naar onze vestiging in Dordrecht.
  Retouradres:
  Voordeelscooters.nl
  Einsteinstraat 17
  3316 GG Dordrecht
 • Stuur het artikel (scooters uitgezonderd) per post naar bovenstaand retouradres. Wij verzoeken je vriendelijk onderstaand contactformulier in om jouw retourzending aan te melden.
 • Voor een scooter of scootmobiel geldt: maak een afspraak met ons, wij komen ‘m dan ophalen of omwisselen in het geval van een ruiling. Vul hiervoor ook onderstaand contactformulier in.

In alle gevallen geldt dat retourkosten voor eigen rekening zijn. Houd rekening met de volgende kosten:

 • €99 voor een scooter of scootmobiel
 • €4,95 voor alle overige artikelen (zoals helmen, accessoires en onderdelen)
Administratie en terugbetaling na retour
Als je een overeenkomst met Voordeelscooters.nl herroept, maken wij een terugbetaling voor jou in orde. Dit regelen wij zo snel mogelijk, in ieder geval binnen 14 dagen na ontvangst van de herroepingsmededeling. Let op: wij mogen wachten met betalen tot wij de producten in kwestie daadwerkelijk hebben teruggekregen, of tot jij hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden.
Bedrag en betaalmiddel
Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee jij de oorspronkelijke transactie hebt verricht. Als we anders zijn overeengekomen, brengen wij hiervoor geen extra kosten in rekening. Wanneer je bij jouw aankoop een financieringsovereenkomst met ons hebt afgesloten, wordt deze bij een herroeping automatisch óók ontbonden. Hier hoef je niets extra’s voor te betalen.
Wil jij een retourzending bij ons melden, een afspraak maken om een scooter op te halen of om te ruilen, of heb je andere vragen? Vul dan onderstaand contactformulier in:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl