Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

De retourprocedure van Voordeelscooters.nl

Wil jij jouw bestelling – om wat voor reden dan ook – naar ons terugsturen? Dan kan dat (al vinden we het natuurlijk wel jammer dat je niet blij bent met je product!). Als je een scooter of scootmobiel bij ons gekocht hebt, geldt een bedenktijd van 30 dagen na ontvangst. Voor andere artikelen geldt een bedenktijd van 14 dagen na ontvangst. Na het aanmelden van de retour heb je nog 14 dagen de tijd om het artikel terug te sturen.
Onze voorwaarden voor ruilen of retourneren
Stuur niet zomaar producten naar ons toe, wij vragen je om onze voorwaarden te volgen. Zo kunnen wij jouw retourzending makkelijker en sneller verwerken. We zetten de stappen graag voor jou op een rijtje.
 • Het is belangrijk dat het product ongebruikt is als je het terugstuurt, of dat het product in ieder geval zoveel mogelijk in ongebruikte staat verkeert.
 • Retourneren kan tot 14 dagen na aanmelding. In geval van het retourneren van een scooter of scootmobiel zullen we een afspraak maken om het op te halen. Als je hem zelf brengt geldt ook de termijn van 14 dagen na ontvangst van de herroepingsmededeling.
 • Wil jij een product terugsturen? Laat het ons dan vooraf weten. Vul daarvoor onderstaand contactformulier in, of mail een ingevuld modelformulier voor herroeping naar [email protected].
 • Heb jij per e-mail een bevestiging gehad van jouw retouraanvraag? Stuur dit document dan mee met de artikelen die je terugstuurt. Zo weten wij dat het pakket van jou afkomt en kunnen we jouw retourzending zo snel mogelijk afhandelen.
 • Je kunt je product (binnen de gestelde termijn) ook zonder aanmelding vooraf naar ons terugsturen. Voeg dan een verklaring bij in het pakket, waaruit blijkt wie de afzender is en dat je het product wilt retourneren. Een voorbeeld is het ingevulde modelformulier voor herroeping.
Een scooter ruilen of retourneren
Wij begrijpen dat je staat te popelen om een ritje te maken, als je een nieuwe scooter bij ons hebt gekocht. Natuurlijk ook om het product en de werking ervan te beoordelen. Daarom leveren wij onze scooters rijklaar bij jou af. Valt de scooter toch niet helemaal in de smaak? Dan mag je ‘m retourneren, binnen 30 dagen na ontvangst.
Een scootmobiel ruilen of retourneren
Een scootmobiel ruilen of retourneren kan binnen de standaard termijn van 14 dagen nz ontvangst.
Waardevermindering verrekend
Het is echter zo dat wij een scooter niet meer voor de nieuwprijs kunnen verkopen als er eenmaal op gereden is. In dat geval kan het zijn dat je niet het volledige aankoopbedrag van ons terugkrijgt, als je je scooter retourneert. Wij houden dan de waardevermindering in op de oorspronkelijke nieuwprijs, die is afhankelijk van het aantal gereden kilometers. Vanaf 10 kilometer op de teller rekenen wij € 0,50 per gereden kilometer. Is de scooter al op naam gezet? Dan rekenen we € 99 bovenop de eventuele waardevermindering, een gemiddelde van de waardedaling. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering als die het gevolg is van gebruik dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.
Diensten van Voordeelscooters.nl annuleren
Ook voor door ons aangeboden diensten (zoals onderhoud, reparatie en schadeherstel) geldt dat je binnen 14 dagen na ontvangst de overeenkomst mag herroepen, zonder opgave van redenen. Tenzij de dienst - met jouw toestemming – volledig is uitgevoerd binnen de bedenktijd, daarmee zie je af van jouw herroepingsrecht.
Een product terugsturen: zo werkt dat bij Voordeelscooters.nl

Er zijn diverse manieren om een product bij ons in huis te krijgen:

 • Breng het artikel zelf terug naar onze vestiging in Dordrecht.
  Retouradres:
  Voordeelscooters.nl
  Einsteinstraat 17
  3316 GG Dordrecht
 • Stuur het artikel (scooters uitgezonderd) per post naar bovenstaand retouradres. Wij verzoeken je vriendelijk onderstaand contactformulier in om jouw retourzending aan te melden.
 • Voor een scooter of scootmobiel geldt: maak een afspraak met ons, wij komen ‘m dan ophalen of omwisselen in het geval van een ruiling. Vul hiervoor ook onderstaand contactformulier in.

In alle gevallen geldt dat retourkosten voor eigen rekening zijn. Houd rekening met de volgende kosten:

 • €49 voor een scooter of scootmobiel
 • €4,95 voor alle overige artikelen (zoals helmen, accessoires en onderdelen)
Administratie en terugbetaling na retour
Als je een overeenkomst met Voordeelscooters.nl herroept, maken wij een terugbetaling voor jou in orde. Dit regelen wij zo snel mogelijk, in ieder geval binnen 14 dagen na ontvangst van de herroepingsmededeling. Let op: wij mogen wachten met betalen tot wij de producten in kwestie daadwerkelijk hebben teruggekregen, of tot jij hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden.
Bedrag en betaalmiddel
In principe betalen wij alles terug. Inclusief leveringskosten, tenzij jij hebt gekozen voor een andere leveringswijze dan onze (goedkoopste) standaard levering. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee jij de oorspronkelijke transactie hebt verricht. Als we anders zijn overeengekomen, brengen wij hiervoor geen extra kosten in rekening. Wanneer je bij jouw aankoop een financieringsovereenkomst met ons hebt afgesloten, wordt deze bij een herroeping automatisch óók ontbonden. Hier hoef je niets extra’s voor te betalen.
Wil jij een retourzending bij ons melden, een afspraak maken om een scooter op te halen of om te ruilen, of heb je andere vragen? Vul dan onderstaand contactformulier in:

Copyright © 2023 Voordeelscooters.nl