Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Kenteken online overschrijven

kenteken-online-overschrijven

Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk een scooter online over te schrijven. Je hoeft dan niet meer naar een balie of loket.

Voorwaarden
  • Je hebt het tijdelijk documentnummer en de tenaamstellingscode van het voertuig dat je wilt overschrijven. Met een ‘papieren’ kentekenbewijs is online overschrijven niet mogelijk.
  • Je hebt een geldig Nederlands paspoort, Nederlands rijbewijs of Nederlandse identiteitskaart met een chip. Alle paspoorten en identiteitskaarten bevatten een chip. Rijbewijzen uitgegeven na 14 november 2014 bevatten een chip.
  • Je mobiele telefoon (van jezelf of van iemand anders) moet een Android smartphone zijn, versie 6.0 of hoger, óf een iPhone model 7 of hoger en iOS versie 13. Deze telefoons beschikken over een zogenoemde NFC chiplezer. De chiplezer is nodig om een identiteitscheck te kunnen uitvoeren.
Zo werkt online overschrijven
  1. Controleer of online overschrijven voor jou mogelijk is. Onder het kopje 'voorwaarden' lees je wat je nodig hebt om het voertuig online over te schrijven. Voldoe je niet aan alle voorwaarden? Dan is online overschrijven niet mogelijk. Ga dan naar een loket.
  2. Voor het online overschrijven van een voertuig moet je als koper een eenmalige identiteitscheck doen van jouw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart met de app van DigiD . Dit doe je met een mobiele telefoon. Heb je nog geen DigiD-app op jouw telefoon? Download deze dan eerst. Daarna kun je de identiteitscheck doen, lees verder voor meer informatie over de identiteitscheck van DigiD. Gebruik je de mobiele telefoon van iemand anders? Dan is het van belang dat je de app gebruikt met jouw DigiD-gegevens!
  3. Nadat je de eenmalige identiteitscheck op jouw mobiele telefoon hebt gedaan, kun je het voertuig overschrijven. Je doet dat via de knop 'Voertuig overschrijven'. Je betaalt met IDEAL.
  4. Je ontvangt een aantal e-mails na afronding van de online overschrijving. Pas als je de tweede e-mail hebt ontvangen, is het voertuig echt overgeschreven. Dan ben je verantwoordelijk voor de verplichtingen die horen bij het op naam hebben van een voertuig.
  5. In de derde e-mail vind je een link naar het vrijwaringsbewijs (dat je aan de verkoper geeft) en het tenaamstellingsverslag (voor jezelf) met daarop het 1e deel van de tenaamstellingscode. De link in de mail is 30 dagen beschikbaar.
  6. Via de post ontvang je het kentekenbewijs en het 2e deel van de tenaamstellingscode.
  7. Je ontvangt geen tenaamstellingscode als het voertuig eigendom is van een lease- of financieringsmaatschappij. In dat geval krijgt de lease- of financieringsmaatschappij de tenaamstellingscode. De leasemaatschappij stuurt het kentekenbewijs naar je door.

Bekijk onze scooters

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl