Toggle Nav

Kenteken online overschrijven

kenteken-online-overschrijven

Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk een voertuig online over te schrijven. U hoeft dan niet meer naar een balie of loket.

Voorwaarden
  • U heeft het tijdelijk documentnummer en tenaamstellingscode van het voertuig dat u wilt overschrijven. Met een ‘papieren’ kentekenbewijs is online overschrijven niet mogelijk.
  • U heeft een geldig Nederlands paspoort, Nederlands rijbewijs of Nederlandse identiteitskaart met een chip. Alle paspoorten en identiteitskaarten bevatten een chip. Rijbewijzen uitgegeven na 14 november 2014 bevatten een chip.
  • Uw mobiele telefoon (van uzelf of van iemand anders) moet een Android smartphone zijn, versie 6.0 of hoger, óf een iPhone model 7 of hoger en iOS versie 13. Deze telefoons beschikken over een zogenoemde NFC chiplezer. De chiplezer is nodig om een identiteitscheck te kunnen uitvoeren.
Zo werkt online overschrijven
  1. Controleer of online overschrijven voor u mogelijk is. Onder het kopje 'voorwaarden' leest u wat u nodig heeft om uw voertuig online over te schrijven. Voldoet u niet aan alle voorwaarden? Dan is online overschrijven niet mogelijk. Ga dan naar een loket.
  2. Voor het online overschrijven van een voertuig moet u als koper een eenmalige identiteitscheck doen van uw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart met de app van DigiD . Dit doet u met een mobiele telefoon. Heeft u nog geen DigiD-app op uw telefoon? Download deze dan eerst. Daarna kunt u de identiteitscheck doen, lees verder voor meer informatie over de identiteitscheck van DigiD. Gebruikt u de mobiele telefoon van iemand anders? Dan is het van belang dat u de app gebruikt met uw DigiD-gegevens!
  3. Nadat u de eenmalige identiteitscheck op uw mobiele telefoon heeft gedaan, kunt u het voertuig overschrijven. U doet dat via de knop 'Voertuig overschrijven'. U betaalt met IDEAL.
  4. U ontvangt een aantal e-mails van ons na afronding van de online overschrijving. Pas als u de tweede e-mail heeft ontvangen, is het voertuig echt overgeschreven. Dan bent u verantwoordelijk voor de verplichtingen die horen bij het op naam hebben van een voertuig.
  5. In de derde e-mail vindt u een link naar het vrijwaringsbewijs (dat u aan de verkoper geeft) en het tenaamstellingsverslag (voor uzelf) met daarop het 1e deel van de tenaamstellingscode . De link in de mail is 30 dagen beschikbaar.
  6. Via de post ontvangt u het kentekenbewijs en het 2e deel van de tenaamstellingscode.
  7. U ontvangt geen tenaamstellingscode als uw voertuig eigendom is van een lease- of financieringsmaatschappij. In dat geval krijgt de lease- of financieringsmaatschappij de tenaamstellingscode. De leasemaatschappij stuurt het kentekenbewijs naar u door.

Bekijk onze scooters

Copyright © 2021 Voordeelscooters.nl