Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Kies je voor een elektrische scooter of benzine scooter?

Kies je voor een elektrische scooter of benzine scooter?

Als je overweegt om een scooter te kopen, is het de moeite waard om te kijken naar de voordelen van een elektrische scooter in vergelijking met een benzine scooter. Elektrische scooters zijn duurzamer dan benzine scooters, en het opladen van een elektrische scooter is veel goedkoper dan het tanken van een benzine scooter. Hoewel het opladen van een e-scooter planning vereist, is het de investering waard, vooral gezien het feit dat brandstof steeds duurder wordt.

Elektrische scooters zijn dus beter voor het milieu en de portemonnee dan benzine scooters. Het opladen van een e-scooter is twee tot vier keer goedkoper dan tanken. Ben je van plan om een ​​nieuwe scooter te kopen? Overweeg dan een elektrische scooter in plaats van een benzine scooter. Voordeelscooters geeft je alle informatie die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te maken bij het kopen van een e-scooter.

De voordelen van een elektrische scooter

Elektrische scooters zijn de laatste jaren steeds populairder geworden als alternatief voor benzine scooters. Een van de grootste voordelen van elektrische scooters is de lagere onderhoudskosten van de accu in vergelijking met de brandstofmotor van benzine scooters.

Bij benzine scooters moet je regelmatig de volle benzinetank bijvullen, terwijl bij elektrische scooters de accu opgeladen moet worden. Het opladen van een accu is meestal goedkoper dan het voltanken van een benzine scooter, en bij sommige modellen is het ook mogelijk om de uitneembare accu thuis op te laden. Daarnaast zijn er minder onderdelen die bewegen bij een elektrische motor dan bij een brandstofmotor, waardoor er minder onderhoud nodig is en de levensduur van de scooter langer kan zijn.

Een ander groot voordeel van een elektrische scooter is het bereik. Hoewel sommige modellen nog steeds een beperkte actieradius hebben, kunnen de meeste e-scooters gemakkelijk langere ritten aan, zolang je ze goed bijhoudt. Bij benzine scooters ben je afhankelijk van de brandstofkosten en het aantal kilometers dat je maakt.

Een elektrische scooter is ook zuiniger en stiller dan een benzine scooter, waardoor je minder uitstoot hebt van stinkende uitlaatgassen en minder geluidsoverlast veroorzaakt. Hoewel een elektrische scooter vaak duurder is om te kopen dan een benzine scooter, kan het op de lange termijn een hoop geld besparen. En vergeet niet dat je bij de aanschaf van een elektrische scooter niet alleen bespaart op brandstofkosten, maar ook op onderhoudskosten, omdat de accu minder onderhoud nodig heeft dan een brandstofmotor.

Elektrische scooter of benzine: Opladen goedkoper dan tanken

Het opladen van een elektrische scooter is aanzienlijk goedkoper dan het tanken van een benzine scooter. Een volledige oplaadbeurt van een gemiddelde e-scooter kost ongeveer 50 cent, terwijl een volle tank voor een benzine scooter ongeveer tien euro kost.

Om de werkelijke kostenbesparingen van een elektrische scooter te bepalen, is het belangrijk om naar de tank- en laadkosten per gereden kilometer te kijken. Hoewel een benzine scooter op een volle tank verder kan rijden dan een e-scooter op een volle accu, zijn de kosten per kilometer voor een e-scooter toch aanzienlijk lager, ongeveer drie tot vier keer lager. Voor een e-scooter die 50 kilometer kan rijden op een volle accu, bedraagt de prijs per kilometer ongeveer 1 cent. Bij een benzinescooter die 250 kilometer kan rijden op een volle tank, kost tanken ongeveer 4 cent per kilometer.

Elektrische scooter of benzine: kosten en onderhoud van de accu

Een elektrische scooter vergt minder onderhoud in vergelijking met een benzine scooter. Een groot deel van het onderhoud aan een benzinescooter is gerelateerd aan de motor en de vele bewegende onderdelen. Bij een elektrische scooter is er geen sprake van een brandstofmotor, waardoor er minder bewegende onderdelen zijn die kunnen slijten of kapot kunnen gaan. De elektromotor van een elektrische scooter is veel eenvoudiger qua opbouw en vereist daardoor minder onderhoud.

Bij het onderhoud van een elektrische scooter gaat de meeste aandacht uit naar de accu. Na aankoop van een elektrische scooter is de accu de belangrijkste kostenpost. Een accu gaat over het algemeen tussen de 3 en 5 jaar mee, afhankelijk van het type accu en de manier van gebruik. Na verloop van tijd zal de accu minder capaciteit hebben, wat de actieradius van de scooter zal verminderen.

Om de levensduur van de accu te verlengen, zijn er een aantal tips die kunnen worden opgevolgd. Allereerst is het belangrijk om de accu altijd op te laden voordat deze volledig leeg is. Het is ook aan te raden om de scooter regelmatig te gebruiken, zodat de accu niet te lang stilstaat en daardoor sneller zal slijten. Bovendien is het verstandig om de scooter niet in extreme temperaturen te laten staan, omdat dit de levensduur van de accu kan verkorten.

Een e-scooter is beter voor het milieu en klimaat

E-scooters stoten tijdens het rijden geen uitlaatgassen uit, wat beter is voor de luchtkwaliteit op lokaal niveau. E-scooters hebben een lagere CO2-uitstoot dan benzinescooters, wat bijdraagt aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Hoewel er bij de productie van elektriciteit CO2 vrijkomt, is dit nog steeds lager dan de uitstoot bij het gebruik van benzine. Als je op zoek bent naar een nieuwe scooter, overweeg dan zeker een e-scooter vanwege de voordelen voor het milieu.

Nadat je een elektrische scooter hebt gekocht, is de accu de grootste kostenpost. Na enkele jaren moet deze worden vervangen en uit een ANWB-test blijkt dat een losse accu prijzig kan zijn, variërend van enkele honderden euro's tot meer dan 2.000 euro. Het is daarom verstandig om bij aankoop van een e-scooter meteen te vragen naar de prijs van een losse accu. Het kan voordeliger zijn om een dure e-scooter met een goedkope losse accu te kopen dan een goedkope e-scooter met een dure losse accu, op de lange termijn.

De kosten en subsidies van een elektrische scooter

De prijs van een nieuwe elektrische scooter is sterk afhankelijk van het merk, de uitvoering en de accu's. Over het algemeen is het kopen van een e-scooter duurder dan een benzinescooter, met uitzondering van enkele goedkopere modellen. Meestal beginnen de prijzen van e-scooters rond de 2.400 euro, terwijl je voor een benzinescooter al voor minder dan 2.000 euro een model kunt aanschaffen. Het voordeel van een e-scooter is dat het gebruik ervan veel goedkoper is.

Er zijn veel nieuwe scooters beschikbaar, ook veel elektrische modellen, en als je overweegt om er een te kopen, dan is het de moeite waard om een elektrische scooter te overwegen. Het kopen van een elektrische scooter is een investering die zichzelf terugverdient, vooral omdat deze scooters steeds goedkoper worden in vergelijking met benzine scooters. Terwijl er voor consumenten geen landelijke subsidie beschikbaar is voor een elektrische scooter, zijn er wel gemeentelijke subsidies beschikbaar om de aankoop van e-scooters te stimuleren.

Ondernemers kunnen ook profiteren van aftrekregelingen die beschikbaar zijn via de Belastingdienst. Overweeg de voordelen en nadelen van elk type scooter, maar het is duidelijk dat de voordelen van een elektrische scooter opwegen tegen de nadelen. Kies dus voor een elektrische scooter in plaats van een benzine scooter als je een duurzamer en goedkoper alternatief wilt dat ook nog eens goed is voor het milieu.

Op weg met je elektrische scooter

Elektrische deelscooters zijn een populaire manier van vervoer in steden en kunnen, indien goed gebruikt en geparkeerd, een duurzaam alternatief zijn voor auto's. Door rekening te houden met de verkeersregels en goed te parkeren, kunnen elektrische scooters helpen bij het verminderen van de verkeersdrukte en het verbeteren van de luchtkwaliteit in de stad. Ben jij nog op zoek naar een elektrische scooter? Neem dan een kijkje in ons uitgebreide assortiment!

Elektrische scooters
Bekijk elektrische scooters

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl