Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Welke benzine moet ik tanken in mijn scooter? Controleer eerst!

Welke benzine moet ik tanken in mijn scooter

Let op welke benzine u tankt

Per 1 oktober zijn tankstations verplicht om E10-benzine te gaan verkopen in plaats van euro 95. Doordat E10-benzine 10% bio-ethanol bevat, kun je deze benzine niet in je tank gooien. Dit veroorzaakt op termijn problemen aan je scooter.

Wat moet ik dan wel tanken?

We raden aan om benzine te tanken met maximaal 5% bio-ethanol oftwel E5-benzine. Dit kan zowel euro-95 als euro-98 zijn.

Wanneer de gebruikelijke Euro95 (E5) niet beschikbaar is zal Euro98 (E5) als alternatief wel altijd beschikbaar zijn en zult u noodgedwongen over moet stappen op Euro98 (E5). Deze brandstof is inderdaad duurder. De ervaring leert dat het rendement beter is en dat dit deels de meerprijs compenseert. Laat de E10-benzine niet langdurig in de tank en tank gewoon de volgende keer de juiste benzine. 

Wat zijn de gevolgen van E10-benzine in een scooter?

In E10 zit tot 10% ethanol. Ethanol heeft o.a. het effect dat het vocht aantrekt. Daarnaast tast het de weekmakers in slangen, keerringen en dergelijke aan. Hoe meer ethanol er in brandstof zit, hoe sneller deze verouderd. Daardoor kunnen sproeiers e.d. sneller verstop raken. In het motorblok zullen de onbeschermde aluminium delen, slangen, pompen, keerringen en kleppen welke dan in contact komen met de E10-benzine uiteindelijk beschadigen wegens de corrosieve werking.

Waarom verkopen de benzinepompen vanaf 1 oktober E10?

Bijmenging met bio-ethanol betekent dat onze voertuigbrandstof voor een deel uit zogenaamde ‘hernieuwbare’ energie bestaat. Hernieuwbare energie is het antwoord op de eindige voorraad fossiele brandstoffen. Verder is bio-ethanol een wapen in de strijd tegen klimaatverandering. Met bio-ethanol kan de CO2-uitstoot van het wegverkeer worden verlaagd.

Veel gestelde vragen

Welke benzine kan ik het beste tanken?
Het beste kunt u e5 of euro98 benzine tanken.

Wat is het verschil tussen E5 en E10 benzine?
E5 benzine is benzine met maximaal 5% bio-ethanol, E10 benzine is benzine met maximaal 10% bio-ethanol. 10% bio-ethanol is niet goed een scooter op de lange termijn.

Wat is het verschil tussen euro95 en euro98 benzine?
De getallen 95 en 98 in de aanduidingen van benzine (Euro95 en Euro98) staan voor het octaangetal. Hoe hoger het octaangetal, hoe later de benzine uit zichzelf ontbrandt. Voor scooters is benzine met een hoger octaangehalte beter.

Bekijk Scooters
Bekijk scooters

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl