Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Zuinig rijden met de scooter

Zuinig rijden met de scooter

De scooter is een flexibel vervoermiddel, waarmee je zeker in stedelijk gebied snel van A naar B kunt rijden. Maar wist je dat een scooter ook nog eens een heel zuinig vervoermiddel is? Een scooter verbruikt namelijk een stuk minder brandstof per kilometer dan een auto. Zit je nu vaak in de auto en begin je de hoge brandstofprijzen te voelen? Dan zou een scooter zomaar eens de oplossing kunnen zijn om een stuk goedkoper te gaan rijden. Met een zuinige en schone 4-takt scooter die voldoet aan de EURO5 norm moet dit zeker mogelijk zijn.

Het verbruik van een moderne scooter

Vroeger waren brommers en scooters voorzien van een 2-takt motor, maar tegenwoordig zijn echter alle nieuwe scooters uitgerust met een modern 4-takt motorblok. Zo’n moderne benzinescooter met 4-takt blok rijdt op EURO 98-E5 benzine en kan ongeveer 40 kilometer rijden op een liter benzine. Dit is heel wat meer kilometers dan een kleine auto die in gunstige omstandigheden misschien 1 op 20 rijdt. Dit betekent minder vaak tanken en is goed voor je portemonnee!

Zijn EURO5 motorblokken zuiniger dan EURO4?

Voldoet een scooter aan de EURO5 norm, dan stoot deze minder schadelijke uitlaatgassen uit dan oudere scooters die nog aan de EURO4 norm voldoen. Om aan de deze nieuwe norm te voldoen moesten fabrikanten hun motorblokken flink aanpassen en zijn deze in de meeste gevallen voorzien van brandstofinjectie. Deze techniek is niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor het brandstofverbruik. Zo kan het gebeuren dat een EURO5 scooter een stukje zuiniger rijdt dan een EURO4 scooter, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn.

Elektrisch rijden met de scooter

Daarnaast zijn elektrische scooters helemaal hot en dat is natuurlijk niet voor niets. Ga jij elektrisch rijden, dan hoef je je namelijk helemaal geen zorgen meer te maken over de stijgende brandstofprijzen. Je laad je scooter dan op aan het stopcontact en de prijs per kilometer is daardoor zo’n tien keer lager dan dat deze bij een scooter op benzine is. Bovendien is het onderhoud van een elektrische scooter een stuk voordeliger dan het onderhoud van een benzinescooter. Tel uit je winst!

Zuinige scooters bij Voordeelscooters

Bij Voordeelscooters vind je een ruim assortiment met zuinige benzinescooters van bekende merken als Vespa, Piaggio, Sym en Senzo. Daarnaast hebben we ook een flink aantal elektrische scooters op voorraad, zoals de scooters van IVA. Doordat wij onze scooters zelf importeren, kunnen we jou de scherpst mogelijke prijs bieden. Daarnaast kunnen we ook al het veelvoorkomende onderhoud voor je verzorgen en kun je bij ons voordelig onderdelen scoren. We zijn niet voor niets jouw online scooter specialist.

Bekijk Scooters
Bekijk scooters

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl