Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Zo kom jij in het bezit van een scootmobiel

Zo kom jij in het bezit van een scootmobiel

Voordeelscooters is één van de marktleiders in de Benelux voor verkoop, onderhoud en reparaties van 3- en 4-wielige scootmobielen. Bij ons rechtstreeks en via onze dealers krijgen wij regelmatig vragen van mensen die voor zichzelf of voor een naaste zo’n handig elektrisch aangedreven vervoermiddel aan willen schaffen. In dit artikel leggen wij uit welke wegen er bewandelt kunnen worden om in het bezit te komen van een scootmobiel.

Een scootmobiel zelf kopen

Laten we gelijk met de deur in huis vallen. De kortste weg en meest eenvoudige manier is om gewoon bij één van de servicedealers van Voordeelscooters binnen te stappen, daar de voor jou meest ideale scootmobiel uit te kiezen en deze na een proefritje direct zelf te kopen. Dan wordt jouw scootmobiel zo snel mogelijk afleverings-klaar gemaakt. Na een seintje van jouw Voordeelscooter-dealer kun je jouw nieuwe vervoermiddel op gaan halen en woon je wat verder van het dealerbedrijf vandaan, dan brengen wij je scootmobiel netjes thuis. Bij aflevering wordt alles zorgvuldig op jouw ideale lichaamshouding en persoonlijke voorkeuren afgesteld. Van onze afleveringsmonteur krijg je natuurlijk ook meteen een goede uitleg over de bediening van je nieuwe aanwinst. De scootmobiel is in dit scenario na betaling direct jouw eigendom.

Diverse andere mogelijkheden

Bovenstaande handelwijze komt vooral voor bij mensen die er zelf het geld voor hebben om een scootmobiel te kopen en/of mensen die geen medische indicatiestelling hebben en die daardoor dus niet in aanmerking komen voor een volledige of gedeeltelijke vergoeding voor zo’n elektrisch aangedreven vervoershulpmiddel, waar met name mensen die slecht ter been zijn enorm veel plezier aan beleven. Om ervoor te zorgen dat ouderen die slecht ter been zijn of mensen met een lichamelijke beperking niet in een sociaal-maatschappelijk isolement terecht komen zijn er – naast zelf kopen – nog diverse andere mogelijkheden om in het bezit van een scootmobiel te komen.

Scootmobiel in natura aanvragen bij uw gemeente

Gemeenten hebben binnen hun wettelijke zorgplicht de mogelijkheid om bepaalde hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld een traplift, douchestoel of scootmobiel, in natura te verstrekken aan de aanvrager. Dat klinkt interessant, maar hier zitten in de praktijk nogal wat haken en ogen aan. Zo heb je zelf geen invloed op het merk, model of type scootmobiel. Het is dus maar afwachten of de aan jou geleverde scootmobiel qua veiligheid, comfort, bediening en uitstraling ook echt bij jou past. Bovendien heb je in dit geval geen grip op door wie jouw scootmobiel geleverd wordt en hoe die partij omgaat met bijvoorbeeld onderhoud en pechservice onderweg. Gemeenten kiezen hiervoor namelijk hun vaste inkoopkanalen. Helaas zien wij nogal eens dat gemeenten zo scherp mogelijk in willen kopen en er omwille van de kosten concessies gedaan worden aan de kwaliteit van de scootmobiel en alle service daaromheen. Denk bijvoorbeeld aan uitvoeringen met een minder krachtige accu, waardoor deze veel sneller opnieuw aan de lader moet dan bij de scootmobielen van Voordeelscooters het geval is. Ook moet je er bij aanvraag in natura rekening mee houden dat je maandelijks een inkomensafhankelijke eigen bijdrage voor het gebruik van uw scootmobiel moet betalen. Daarbij wordt ook gekeken naar jouw pensioen en spaargeld.

Scootmobiel aanvraag via een PGB bij het gemeentelijk WMO-loket

De aanvraag van een scootmobiel in natura, zoals hierboven geschetst, is één van de gemeentelijke WMO-voorzieningen. De afkorting WMO staat voor Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Alle gemeenten hebben vanuit de landelijke overheid een zogenoemde zorgplicht voor hun burgers. Omdat de zorgbehoeften vaak divers en complex zijn hebben de meeste gemeenten en apart WMO-loket in het leven geroepen. Bij dat loket kunnen mensen met een bepaalde zorgvraag – of . degenen die voor de aanvrager mantelzorg verlenen – terecht. Om voor een WMO-voorziening in aanmerking te komen wordt de persoon in kwestie op basis van zijn of haar medisch dossier, ingevulde vragenlijsten en vaak ook nog een persoonlijke beoordeling door een onafhankelijke functionaris ‘geïndexeerd’. De medische indicatiestelling is noodzakelijk om een zogenoemd Persoons Gebonden Budget (PGB) te krijgen. Vanuit het PGB kunnen dan weer naar behoefte de noodzakelijke hulpmiddelen of woningaanpassingen worden betaald.

Financieren vanuit uw PGB

Veel mensen die zelf een scootmobiel willen kopen of die dit geheel of gedeeltelijk vanuit hun PGB willen betalen, nemen een dealer van Voordeelscooters in de arm. Een scootmobiel moet immers volledig bij jou passen. In onze vestigingen verspreid over heel Nederland staan talloze merken en modellen in de showroom uitgestald. Je kunt er op zitten en even mee rijden om het goede gevoel te krijgen. Natuurlijk geven onze ervaren verkoopadviseurs je uitleg over alle handige technische snufjes, de zeer gebruiksvriendelijke bediening en hoe eenvoudig het opladen van de accu werkt. Bij Voordeelscooters nemen wij daar graag alle tijd voor. Heb jij jouw keuze gemaakt, dan wordt je nieuwe scootmobiel zo snel mogelijk door ons bij jouw thuis of op de woon-/zorglocatie waar jij verblijft afgeleverd. Bij aflevering wordt alles nogmaals rustig aan jou uitgelegd en tevens worden ale persoonlijke instellingen nog een keer gecontroleerd en goed gezet. Bij de aflevering krijg je uiteraard ook alle informatie over service, onderhoud, reparatie en garantie. Tevens kun je bij pech onderweg (bijvoorbeeld een lekke band of kapotte accu) gebruik maken van de mobiele service van Voordeelscooters. Kortom, niks staat wat ons betreft vanaf dat moment nog het rijden van heel veel zorgeloze kilometers op jouw scootmobiel in de weg.

Voordeelscooters helpt bij aanschaf van jouw scootmobiel

Wil jij voor jouzelf, je partner of voor iemand anders waarvoor jij mantelzorg verleent meer informatie over de aanschaf van een 3- of 4-wielige scootmobiel? Neem dan contact met ons of één van Voordeelscooter-dealers bij jou in de buurt op. Wij leveren onze service overigens ook rechtstreeks voor gemeenten, zorginstellingen, speciaal onderwijs, groothandelaren en zorgverzekeraars. Samen houden wij Nederland mobiel!
Bekijk Scootmobielen
Bekijk scootmobielen

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl