Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Wat een Vespa zo speciaal maakt

Wanneer je denkt aan een scooter zal er één woord wel absoluut in je opkomen: Vespa. Deze iconische scooter is al sinds jaar en dag hét toonbeeld van de motorische tweewielers en daardoor nog altijd mateloos populair en zeer bekend in Nederland. Maar wat maakt die Vespa dan zo speciaal? En waarom is en blijft het zo’n icoon op de weg? Daar proberen we vandaag een mooi beeld voor te schetsen.



Het rijgedrag is ongeëvenaard
Het rijgedrag van de scooter is al jarenlang ongeëvenaard en daardoor erg fijn in gebruik. Fabrikant Piaggio stelde dat het rijplezier namelijk de belangrijkste eis was voor hun scooter en dat ze erna pas zouden kijken naar het uiterlijk.

En tot op heden vind je dat zelfde rijplezier in iedere Vespa scooter terug.

 

Het uiterlijk is tijdloos
‘’Sembra una Vespa!’’ Oftewel: ‘’Hij lijkt op een wesp!’’. Het waren de eerste woorden van Enrico Piaggio over wat uiteindelijk de populairste scooter aller tijden zou worden, door de brede achterkant en smallere voorkant. Of het nu een retro, sportief of klassiek model is; Vespa behoudt altijd zijn tijdloze design dat bij iedereen in de smaak valt.

Het voertuig was bedoeld voor jong en oud, man of vrouw, arm of rijk en moest het ontwerp dus universeel, simpel en robuust zijn. Maar zoals het een Italiaan betaamt moest het ook elegant zijn. En mede door dat (wat later bleek tijdloze) uiterlijk werd de Vespa een doorslaand succes van eind jaren 40 tot nu.

Het brengt gevoel met zich mee
Op een Vespa plaatsnemen is alsof je een ritje gaat maken in een Porsche. Je voelt direct de klasse en de geschiedenis dat het met zich meedraagt en dat maakt zo’n ritje extra speciaal.

Voor veel Italianen (en zeker ook anderen) is een Vespa ook niet zomaar een scooter, maar een kunstwerk. Het hoort bij de manier van leven, of zoals de Italianen zeggen ‘’La dolce vita’’. Zodra je op de Vespa stapt voel je dat direct.

Er zijn speciale Vespaclubs
Het maakt de Vespa niet per definitie speciaal, maar er zijn diverse grote Vespa (scooter)clubs in Nederland – en over de hele wereld – waar enthousiaste liefhebbers en/of bezitters uit het gehele land samen komen om te praten over hun Vespa en/of er speciale tochten mee te maken. In Nederland bestaat bijvoorbeeld al meer dan 30 jaar de Vespa Scooterclub Nederland, waar je je als lid bijvoorbeeld ook weer kan inschrijven voor het internationale Vespa World Days. Dat soort bijeenkomsten bevestigt dus wél weer hoe speciaal deze Italiaanse tweewielers zijn.

Kan jij ook niet wachten tot je een Vespa hebt of hebben we je enthousiast gemaakt met ons blog? Bij Voordeelscooters kan je ook je slag slaan voor een Vespa en ervaar La dolce vita!

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl