Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Hoe zet je je scooter zo goed mogelijk op slot?

In 2017 zijn er in totaal 12.945 brom- en snorfietsen en 1.840 motoren of scooters gestolen, waarvan 815 diefstallen door de autoriteiten uiteindelijk zijn opgehelderd. Een enorm aantal gestolen motorische tweewielers blijft dus spoorloos uit handen van de autoriteiten. En ondanks dat mensen in de meeste gevallen uitstekend verzekerd zijn tegen diefstal, is het toch een enorme administratieve ‘rompslomp’. Een logische, maar uitstekende methode om je scooter in eigen bezit te houden, is om het natuurlijk zo goed en veilig mogelijk op slot te zetten.



Om je te helpen bij het zo goed mogelijk op slot zetten van je scooter, zullen we in dit blog de aandacht besteden aan de beste tips om dit te doen. Dat is natuurlijk het minste wat we kunnen doen. ;)

Wat voor sloten zijn er?
Een scooter veilig op slot zetten begint met het kiezen van een slot, maar hoewel het érg veilig is om ze allemaal aan je scooter te hangen, is het ook onhandig ofwel niet praktisch. Dus moet je gaan kiezen. Zo zijn er dus:

Kettingslot
Een kettingslot vormt een grote ketting en daarmee is het aan te raden om je scooter aan een object vast te maken door je kettingslot eromheen te wikkelen. Vervolgens sluit je de ketting met een slot. 

Schijfremslot
Het gebruik van een schijfremslot is behoorlijk simpel in de praktijk; je bevestigt het slot aan de remschijf, draait het met een sleutel op slot en klaar is kees. Een extra tip is nog wel om een herinneringskabel aan het slot te bevestigen die je aan het stuur kan vastmaken. Zo vergeet je het slot er niet af te halen wanneer je wegrijdt. De gevolgen van een slot aan de rem kunnen zoals je je wel kan voorstellen erg vervelend zijn. En je hebt ook schijfremsloten met een alarm. Erg handig in gebruik, dus.

Beugelslot
Een beugelslot is een hard en stevig slot dat in tegenstelling tot een ketting niet vervormbaar is. Maar het voordeel van het beugelslot is weer dat het lichter is en ook iets goedkoper.

Het combineren van sloten
Zoals vermeld heb je de keuze uit diverse sloten en dat biedt ook de mogelijkheid om enkele sloten te combineren. Zo staat je scooter dubbel beveiligd tegen diefstal én schrik je anderen af om je scooter ook mee te nemen.

Zo kan je bijvoorbeeld een ART4 Kettingslot combineren met een schijfremslot (met evt. alarm). Op deze wijze ben je dubbel verzekerd tegen diefstal van je geliefde scooter.

Let op het ART4 Keurmerk
Je zal wellicht al een aantal keer gedacht hebben bij het lezen van ART4: wat is dat nu eigenlijk? Hierbij gaat het om het ART3 of ART4 keurmerk en sloten die hiermee zijn voorzien bieden uitstekende beveiliging en worden door de verzekeraar erkend wanner de scooter tóch gestolen wordt.

Op welke plekken zet je de scooter neer?
Je kan je scooter overal neerzetten, maar er zijn natuurlijk enkele tactische plekken om je scooter tegenaan te zetten of aan vaste maken met een beugel- of kettingslot.

-          Vastzetten aan een object (zoals een lantaarnpaal)
-          Steek het ketting- of beugelslot door het achterwiel i.p.v. voorwiel.
-          Plaats het slot hoog boven de grond.
-          Maak bij het thuis stallen gebruik van een muur- of grondanker.

Vergeet je geen diefstalverzekering?
Ook al zijn dit allerlei tips voor het zo goed en veilig mogelijk op slot zetten van de scooter, we willen je er ook nog wel op attenderen dat een goede diefstalverzekering in het uiterste geval natuurlijk ook een must is. Bij het kopen van een scooter ben je natuurlijk verplicht om WA-verzekerd te zijn, maar diefstalverzekering is en blijft een vrije keuze. Let er in het geval van afsluiten overigens ook goed op onder welke voorwaarden (zoals een ART-slot) de verzekeraar de diefstal vergoed. Zo ben je altijd voorbereid.

Hopelijk heb je iets aan deze tips gehad en zet je je scooter (voortaan) veilig op slot. ;)

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl