Benzine, onderhoud, verzekering.. Allerlei zaken waarvoor je betaalt om op je scooter te kunnen blijven rijden en er dus gewoon bij horen. Wat je – wie wel? – natuurlijk niet wil betalen, of überhaupt wil krijgen, zijn boetes. Maar welke boetes komen het meeste voor? En hoeveel kosten deze boetes? Daarvoor hebben we vandaag aandacht in ons blog.
In 2017 zijn er in totaal 12.945 brom- en snorfietsen en 1.840 motoren of scooters gestolen, waarvan 815 diefstallen door de autoriteiten uiteindelijk zijn opgehelderd. Een enorm aantal gestolen motorische tweewielers blijft dus spoorloos uit handen van de autoriteiten. En ondanks dat mensen in de meeste gevallen uitstekend verzekerd zijn tegen diefstal, is het toch een enorme administratieve ‘rompslomp’. Een logische, maar uitstekende methode om je scooter in eigen bezit te houden, is om het natuurlijk zo goed en veilig mogelijk op slot te zetten.
We hebben het allemaal wel gemerkt de afgelopen tijd; de zon breekt weer lekker door en – of je nu een doorgewinterde scooterrijder bent of niet – dat betekent dat je weer heerlijke kilometers kan gaan maken in de zon. Maar nu de zon weer zo fel schijnt en het weer in Nederland ook altijd onstuimig kan zjin is het voor Voordeelscooters.nl ook een ideaal moment om, vooral scooterrijders met een windscherm, te wijzen op de gevaren van het weer.
Onopgemerkt een scooter stelen, dat kan toch helemaal niet? Blijkbaar wel. Volgens de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit werden in 2017 alleen al in Amsterdam 1246 scooters en brommers gestolen. Slechts 450 exemplaren werden hiervan weer teruggevonden. In Zuid-Holland lag dit aantal lager met 636 diefstallen, waarvan 161 exemplaren weer opgespoord werden. Zorg dat de vermissing van jouw scooter geen onderdeel uitmaakt van het aantal diefstallen in 2018 en onderneem de nodige maatregelen.
Het aanschaffen van een scooter doe je natuurlijk niet zomaar. Het blijft een bijzonder voertuig en je kijkt er – dat lijkt ons tenminste – naar uit om zo snel mogelijk je eerste kilometers te maken op de snelle tweewieler. Op het moment van aanschaffen van een scooter kan je er diverse opties, accessoires en andere mogelijkheden op laten plaatsen. Maar wist je al dat je een (snor)scooter ook kunt laten opvoeren? En wat betekent dat eigenlijk?
Woon je in een rustige omgeving en is de afstand naar de bewoonde wereld te groot om af te leggen op de fiets? Of woon je juist midden in de stad en wil je files vermijden? Met een scooter rijd je binnen korte tijd van A naar B. Naast de verplichte voorzorgsmaatregelen, zoals een helm, zijn er nog een aantal musthaves verkrijgbaar om elke rit comfortabel te laten verlopen.