Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Scooter opvoeren | Hoe hard mag een scooter? Geen boetes!

Het aanschaffen van een scooter doe je natuurlijk niet zomaar. Het blijft een bijzonder voertuig en je kijkt er – dat lijkt ons tenminste – naar uit om zo snel mogelijk je eerste kilometers te maken op de snelle tweewieler. Op het moment van aanschaffen van een scooter kan je er diverse opties, accessoires en andere mogelijkheden op laten plaatsen. Maar wist je al dat je een (snor)scooter ook kunt laten opvoeren? En wat betekent dat eigenlijk?

Het zal waarschijnlijk een kleine inkopper zijn, maar een scooter opvoeren betekent dat de (maximale) snelheid verhoogd wordt door een ECU (Electronic Control Unit) te plaatsen.

Wanneer scooters uit de fabriek komen zitten ze vast aan bepaalde reguleringen – of anders gezegd: eisen – en zijn ze begrensd tot een bepaalde (maximale) snelheid. Door zogezegd een ECU te plaatsen kan ervoor gezorgd worden dat de scooter 10 of 20 km/h sneller wordt. En dit biedt diverse voordelen.

Bij welke snelheid met mijn brom/snorfiets krijg ik een bekeuring?

Een snorfiets mag tot 35 kilometer per uur gaan op de rollerbank.

Vanaf 35 kilometer per uur wordt een proces-verbaal opgemaakt. Let op, bij een eventuele radarcontrole wordt gaan we uit van de snelheden die daar officieel gereden mogen worden. De maximale snelheid voor een snorfiets is 25 kilometer per uur. Tel daarbij de wettelijke correctie van 3 kilometer per uur op en je kunt vanaf 28 kilometer per uur een proces-verbaal ontvangen.

Bij scooters (brom- of snorfietsen) maakt de politie onderscheid tussen de gereden snelheid en de constructiesnelheid.

Als op een rollertestbank blijkt dat de brom-/snorfiets is opgevoerd (ook al is het maar enkele kilometers), dan krijg je een boete. Rijd je snorfiets sneller dan 45 kilometer per uur? Dan wordt het rijbewijs ingevorderd. Met je bromfiets krijg je een bekeuring als deze 51 kilometer per uur (of nog sneller) kan rijden. Gaat je bromfiets sneller dan 66 kilometer per uur? Dan kan je kentekenbewijs ingevorderd worden.

Ook maakt de politie een WOK-melding aan als je brom-/snorfiets is opgevoerd-melding. Dit is een ‘Wacht Op Keuren status’ in het kentekenregister bij de RDW. Je mag dan niet meer op je brom- of snorfiets rijden, behalve als je naar het keuringsstation van de RDW gaat om je tweewieler te laten keuren. 

Bij de gereden snelheid meet de politie je snelheid terwijl je rijdt, met een lasergun of een radarauto. Bij deze controles krijg je een boete wanneer je de snelheidslimiet met 7 km of meer overschrijdt. Rij je (na correctie) harder dan 30 km per uur, dan krijg je niet alleen een boete, maar vordert de politie ook je rijbewijs in. De officier van justitie bepaalt dan wanneer je je rijbewijs weer terugkrijgt. De rijontzegging kan oplopen tot vier maanden. Met een snorfiets mag je niet harder dan 25 km per uur. Met een bromfiets mag je niet harder dan 45, 30 of 40 km per uur (alleen op de rijbaan of op het fietspad binnen of buiten de bebouwde kom).

Bij Voordeelscooters.nl kan je ook terecht voor het opvoeren van je snorscooter. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij onze snorscooters!

Bronnen:

https://www.vraaghetdepolitie.nl/verkeer/scooter-brom-en-snorfiets/hoeveel-kilometer-per-uur-mag-mijn-snorfiets-op-de-rollerbank-gaan-voordat-ik-een-boete-krijg.html
https://www.vraaghetdepolitie.nl/verkeer/scooter-brom-en-snorfiets/bij-welke-snelheid-met-mijn-brom-snorfiets-krijg-ik-een-bekeuring.html

Bekijk Scooters
Bekijk scooters

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl