Toggle Nav

Iedereen vanaf 16 jaar mag rijden op een scootmobiel

Bij onze klantenservice en via onze dealers komen er regelmatig vragen binnen over wie er op een scootmobiel mag rijden. Blijkbaar is het dus lang niet bij iedereen duidelijk dat een scootmobiel echt niet alleen voor ouderen of mensen die slecht ter been zijn, bestemd is. In dit artikel maken we een einde aan deze en nog een aantal andere hardnekkige misverstanden over scootmobielen.

Honderdduizenden landgenoten gingen je voor

Een scootmobiel is inderdaad een belangrijk hulpmiddel om ouderen en mensen met een fysieke beperking uit hun sociale isolement halen. Met zo’n elektrisch aangedreven drie- of vierwielige scootmobiel kun je immers lekker om een boodschapje, op visite of zo maar heerlijk een ritje door de omgeving maken. Een scootmobiel Om deze sociaalmaatschappelijke reden staat een scootmobiel bij de gemeentelijke WMO-loketten en bij zorgverzekeraars hoog genoteerd op de lijst met meest verstrekte hulpmiddelen. Met een medische indicatiestelling kun je via een persoonsgebonden budget (pgb) of door een beroep te doen op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning een scootmobiel in bezit of in bruikleen krijgen. In ons land maken er al ruim 400.000 mensen dankbaar gebruik van deze regeling.

Leeftijdsontheffing bij medische noodzaak

Uit bovenstaande valt op te maken dat de grootste groep scootmobielers inderdaad bestaat uit ouderen en mensen met een handicap. Maar er staat nergens in de wet dat gezonde en vitale mensen niet op een scootmobiel mogen rijden. Simpel gezegd is het zo dat iedereen van 16 jaar en ouder op een scootmobiel mag rijden. Mits die niet harder dan 25 km per uur kan rijden. Voor kinderen onder de zestien die toch een scootmobiel nodig hebben, kan bij de eigen gemeente een ontheffing op basis van artikel 5 van het Reglement rijbewijzen worden aangevraagd. Ook dit bewijst dat er vanuit de Rijksoverheid veel belang aan de zelfstandigheid en mobiliteit van deze doelgroepen wordt gehecht.

Scootmobiel doet qua looks niet onder voor een scooter

Kijk je in onze webshop of in onze showroom, dan zie je dat er vanuit de fabrikanten alles aan gedaan wordt om scootmobielen er modern, sportief en aantrekkelijk uit te laten zien. Dat geldt zeker voor de driewielige modellen. IVA scootmobielen lopen daar zeker in voorop. Dat geldt ook voor de blitse kleuren waarin de scootmobielen leverbaar zijn en de accessores waarmee je een scootmobiel nog verder op kunt pimpen. De tijd dat een scootmobiel er als een elektrisch aangedreven rolstoel uitzag ligt inmiddels heel ver achter ons. Het is nu veel meer een luxe en comfortabele scooter, maar dan met 3 of 4 wielen.

Alleen schaamte zit massaal gebruik van scootmobiel nog in de weg

Hoewel er dus geen speciale regels aan het rijden op een scootmobiel verbonden zijn en een scootmobiel in verhouding ook niet echt veel duurder is in aanschafprijs, onderhoudskosten en verzekering, kiezen toch veruit de meeste jongeren en vitale mensen voor een scooter. De reden daarvoor is in de meeste gevallen schaamte. Het klinkt stigmatiserend, maar iedereen die rondrijdt op een scootmobiel is oud of heeft een lichamelijke beperking. Daarmee doen veel mensen zichzelf tekort, want een scootmobiel is lekker stabiel, zit en stuurt heel comfortabel en je hebt ook nog eens lekker wat opbergruimte voor wat boodschappen of proviand voor onderweg.

Heb jij het lef om het taboe te doorbreken?

Als je dit zo leest ga je wellicht toch wat anders naar de aanschaf van een scootmobiel kijken? Kijk je naar de diverse aantrekkelijke modellen uit ons assortiment, dan ben je vast en zeker helemaal om. Gooi de schroom van je af en je zult eens zien hoe je jaloers nagestaard wordt als je een ritje op jouw nieuwe scootmobiel gaat maken. Wedden dat familie, vrienden en bekenden daarna jouw voorbeeld willen volgen en ook zo’n moderne scootmobiel van Voordeelscooters gaan kopen? Als er een schaap over de dam is…… Neem voor meer informatie contact met ons op of bezoek onze showroom voor het maken van een proefrit.

Delen via:

Copyright © 2022 Voordeelscooters.nl