Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Wat is de beste scootmobiel?

Wat is de beste scootmobiel?

Pioniers uit met name Amerika en Engeland zochten in de jaren vijftig al naarstig naar passende oplossingen om ouderen en mensen met fysieke beperkingen mobiel te houden. Vanuit een veredelde elektrische rolstoel die niet bepaald comfortabel en veilig was, evolueerde de techniek. Dat resulteerde uiteindelijk in een breed assortiment scootmobielen van diverse merken, in tal van uitvoeringen en verschillende prijsklassen. Maar nu de hamvraag: Wat is de beste scootmobiel?

Scootmobiel kiezen is maatwerk

Wist je dat er door met name de vergrijzing in Nederland volgens cijfers van het CBS nu zo’n 450.000 scootmobielen rondrijden en dat dat er in 2030 naar verwachting circa 600.000 zullen zijn? Ons land telt momenteel ongeveer 3,5 miljoen 65-plussers en van die groep mensen zijn er bijna 1 miljoen ouder dan 80 jaar. Hiermee is een belangrijke oorzaak van de sterke toename van het aantal scootmobielen in de Nederlandse dorpen en steden verklaard. Een andere belangrijke oorzaak is de rol die de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) speelt bij het faciliteren van hulpmiddelen voor mensen met een beperking, met als doel dat deze groep mensen zoveel mogelijk zelfstandig kunnen functioneren binnen onze maatschappij. Naast bijvoorbeeld woningaanpassingen en aanpassingen op de werkplek, is ook de scootmobiel een voorziening die via het WMO-loket bij de gemeente aangevraagd kan worden. De scootmobiel wordt aan mensen met een medische indicatiestelling vanuit het persoonsgebonden budget (pgb) betaald of door de WMO in bruikleen gegeven. Dit werkt natuurlijk enorm drempelverlagend en dat is precies wat de Rijksoverheid voor ogen had. Overigens kan natuurlijk iedereen via Voordeelscooters ook gewoon voor zichzelf een scootmobiel kopen, zonder tussenkomst van de WMO of zorgverzekeraar. Zo’n handig vervoermiddel is dan meteen jouw eigendom.

Scootmobiel moet mooi, veilig en bovenal comfortabel zijn

Kijk je in onze collectie scootmobielen, dan vallen je vast meteen een aantal zaken op. Op de eerste plaats vallen ze allemaal in de categorie met een maximum snelheid van 25 km per uur. Daarnaast zie je in ons assortiment scootmobielen met 3 en met 4 wielen. Dit heeft vooral invloed op de stabiliteit en wendbaarheid. Een scootmobiel met 4 wielen ligt wat vaster op de weg. Daarentegen is een driewielige scootmobiel weer wat wendbaarder en soepeler in het bochtenwerk. Je moet tijdens een proefrit eigenlijk gewoon zelf ervaren wat voor jou het meest comfortabel aanvoelt. Andere aandachtspunten bij het kiezen van de beste scootmobiel zijn de kracht van de elektrische aandrijving, de actieradius, de instapruimte, een comfortabele zitplaats, het bedieningsgemak van alle schakelaars voor voor- en achteruitrijden, de verlichting en een duidelijk en overzichtelijk controlepaneel op het stuur. Eigenlijk moet je dit gewoon zelf ervaren tijdens een bezoek aan onze showroom, waarbij je het verschil kunt zien en voelen tussen de diverse modellen. En dan hebben we het bijvoorbeeld ook over het kiezen van jouw favoriete kleur en de aanschaf van handige accessoires, zoals extra opbergruimte of een extra slot.

IVA scootmobiel is vanuit de praktijk ontwikkeld

Bij Voordeelscooters hebben wij al heel veel mensen blij kunnen maken met een IVA-scootmobiel. Het is niet toevallig dat het merk IVA zo populair is. De IVA-scootmobielen zijn namelijk stuk voor stuk ontwikkeld op basis van klantervaringen en de specifieke eisen en wensen van zowel gebruikers, ergotherapeuten als technici. Ze zijn daarom opgebouwd uit onderdelen van louter topmerken, zoals Bosch, Samsung en Panasonic. Alle punten die eerder in dit artikel benoemd zijn, vind je dus terug in de diverse modellen scootmobielen van IVA.

  • Mooie en moderne vormgeving
  • Drie- en vierwielige modellen
  • Veel beenruimte
  • Ruime instap, inklapbare armsteunen
  • Comfortabele zitplaats
  • Handige bagageruimte
  • Sterke en stille elektrische aandrijving
  • Snel en veilig laden van de accu bij ieder normaal stopcontact
  • Groot actieradius door krachtige accu (50 km met volle accu)
  • Overzichtelijk en helder verlicht LCD scherm op het stuur
  • Ledverlichting die goed opvalt voor medeweggebruikers en die in het donker goed zicht biedt voor de bestuurder
  • Gebruiksvriendelijke bediening van zowel de aandrijving als verlichting
  • Compact, wendbaar en daardoor makkelijk te stallen en te parkeren
  • Politiekeurmerk slot en eventuele uitbreidingsmogelijkheden met extra slot of alarmsysteem tegen diefstal
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Service en onderhoud aan huis of bij één van onze ruim 200 dealers in heel de Benelux
  • Mobiele service voor pech onderweg.

De beste scootmobiel vind je bij Voordeelscooters!

Je ziet dat er veel is waarop je bij het vinden van de beste scootmobiel op moet letten. Laat je daarbij door onze dealers over informeren en kom bij voorkeur langs in onze showroom. Je kunt dan immers zelf ervaren welk model het beste aansluit op jouw wensen en tijdens een proefrit krijg je uiteindelijk pas echt de bevestiging wat voor jou de beste keuze is. Neem voor meer informatie contact op met onze klantenservice.

Bekijk Scootmobielen
Bekijk scootmobielen

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl