Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

5 redenen om een elektrische scooter te kopen

5 redenen om een elektrische scooter te kopen

Bij Voordeelscooters.nl zien wij een steeds sterkere toename van het aantal elektrische scooters die via onze webshop worden verkocht. Die groeiende populariteit van E-scooters ligt niet alleen aan de sterk gestegen benzineprijs. In dit artikel geven wij 5 belangrijkste redenen om een elektrische scooter te kopen.

Reden 1: Met een E-scooter vermijd je de hoge brandstofprijzen

Oké, we zullen met de extreem dure benzine beginnen. Een scooter aftanken is daardoor echt niet grappig meer. Zeker als je veel kilometers maakt en er een sportieve rijstijl op nahoudt lopen de brandstofkosten hard op. Een elektrische scooter leg je aan de lader en dat kost alleen een beetje stroom. Zeker met zelf opgewekte groene stroom via zonnepanelen of met goedkope nachtstroom, zijn deze kosten voor een elektrische scooter te verwaarlozen. Je houdt daarmee veel geld in je zak.

Reden 2: Een E-scooter is heerlijk stil

De elektrische aandrijving van een E-scooter maakt in vergelijking met het gebrom en geknetter van een 2-takt of 4-takt benzinemotor vrijwel geen geluid. Je hoort tijdens het rijden alleen de banden over het wegdek gaan en het lichte geluid van de elektromotor. Die stilte verhoogt het rijcomfort. Je kunt op een elektrische scooter optimaal genieten van de rust om je heen en je beter focussen op het verkeer.

Reden 3: Een elektrische scooter heeft geen emissie-uitstoot

Voor de beoogde verbetering van ons klimaat is het rijden op een elektrische scooter zeker een pré. Naast dat een elektrische scooter vrijwel geen geluid maakt, produceert hij ook geen schadelijke uitlaatgassen (emissie). Naast wandelen en fietsen is het rijden op een E-scooter één van de meest milieuvriendelijke manieren om je te verplaatsen.

Reden 4: De onderhoudskosten voor een E-scooter zijn laag

Net als een scooter met benzinemotor moet ook een elektrische scooter zo eens per jaar of om de 3.000 km een onderhoudsbeurt hebben. Omdat er aan de elektrisch aangedreven wielen heel weinig mechanische onderdelen zitten en je bijvoorbeeld geen kleppen hoeft te stellen of olie moet verversen, zijn de onderhoudskosten een stuk lager dan bij een benzine-scooter. Het onderhoud beperkt zich tot het checken van de aandrijving, doormeten van de accu, nakijken van de banden en remmen en controleren van de verlichting. Als er geen onderdelen vervangen moeten worden ben je voor een paar tientjes klaar. Je kunt hiervoor overigens prima een afspraak maken bij één van de ruim 200 servicepunten van Voordeelscooters.

Reden 5: Met een E-scooter blijf je mobiel

Veel mensen die minder goed ter been zijn kiezen voor de aanschaf van een elektrische scooter. Als fietsen een probleem wordt en je jezelf nog te jong en/of vitaal voor een scootmobiel vindt, is een 25-km scooter met elektrische aandrijving een prima alternatief. Met een volle accu is een rit van 60 tot 80 kilometer geen enkel probleem. Een aantal van onze modellen hebben een windscherm aan de voorzijde, waardoor je altijd lekker uit de wind zit en starten, snelheid regelen en remmen is kinderspel. Een ander praktisch voordeel is de opbergruimte. De meeste merken en modellen van Voordeelscooters hebben standaard voldoende opbergvakken. Als dat niet genoeg is dan kun je altijd nog voor een extra opbergkoffer voor achterop je scooter kiezen. Heel handig voor de boodschappen of om andere bagage mee te nemen.

Wat is jouw reden om een elektrische scooter te kopen?

Buiten deze 5 redenen zijn er natuurlijk nog veel meer argumenten te bedenken om een elektrische scooter aan te schaffen. Kijk je rond in onze webshop dan zie je hoeveel leuke, sportieve en compleet uitgevoerde modellen er te koop zijn. Maak je keuze en heb je daarbij soms wat hulp nodig? Neem dan contact met onze serviceafdeling op of ga langs bij één van de Voordeelscooter servicepunten bij jou in de buurt.

Elektrische scooters
Bekijk elektrische scooters

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl