Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Snorscooters op benzine kunnen gewoon blijven rijden

Snorscooters op benzine kunnen gewoon blijven rijden

Nederland is als braafste jongetje van de klas weer eens teruggefloten door de EU. Het verbod op verkoop van snorscooters met een benzinemotor, zou volgens de beleidsmakers in Den Haag op 1 januari 2025 al in moeten gaan. Deze stikstofmaatregel is echter op last van de Europese Unie ingetrokken. Iedereen die een scooter op benzine met een maximum snelheid van 25 km/h wil kopen kan dat dus met een gerust hart blijven doen.

EU veegt verkoopverbod benzinesnorfiets van tafel

We kunnen gerust stellen dat onze regering er alles aan doet om de mobiliteitssector kapot te maken. Men loopt qua wet- en regelgeving vanuit Den Haag weer eens ver voor de muziek uit en dat leidt tot nu toe vooral tot onbegrip, onrust en opstand. Er is voor leveranciers en consumenten echt geen touw meer aan vast te knopen. Nu er na vele jaren gesteggel dan eindelijk duidelijkheid is over de helmplicht voor alle tweewielers met een blauw of geel kenteken, dient zich het volgende issue al weer aan. Omdat er in alle landen om ons heen nog geen duidelijk beleid is aangaande snorfietsen en snorscooters met een benzinemotor en ook nog allerminst duidelijk is of en hoeveel stikstofbesparing een verbod op dit soort voertuigen zal opleveren, trapt men in Brussel nu keihard op de rem. En terecht!

Aantrekkelijk alternatief voor peperdure auto en onberekenbaar OV

Naast het bewaken van het vrije handelsverkeer in alle lidstaten zijn er nog tal van andere redenen waarom het verbod op de verkoop van snorscooters op benzine voorlopig is uitgesteld. Veel Nederlanders blijken immers nu al uit zichzelf te kiezen voor de schonere en stillere elektrisch aangedreven scooter. Tevens zien de beleidsmaker ook wel in dat de scooter in zijn algemeenheid door steeds meer mensen als vervanging van een veel te dure en nog veel meer vervuilende auto wordt gezien. Door de enorme kostenstijging voor aanschaf, tanken, verzekering, wegenbelasting en onderhoud kunnen veel landgenoten geen auto meer betalen. Een scooter op benzine of elektrisch aangedreven is voor die grote groep mensen een perfect alternatief voor het vervoer naar school of werk, voor de dagelijkse boodschappen en het onderhouden van sociale contacten.

Snorscooter wordt primair vervoermiddel

Een andere belangrijke reden waarom een scooter door de overheid steeds meer als een ‘primaire voorziening’ wordt aangemerkt zijn de ontwikkelingen in het Openbaar Vervoer. De kosten voor trein en bus zijn net als de autokosten enorm gestegen. Daarnaast is er door een groot personeelstekort steeds weer de onzekerheid of het OV wel rijdt en of de dienstregeling weer niet helemaal in het honderd loopt. Ook dat zorgt ervoor dat steeds meer studenten en werkende mensen in de aanschaf van een scooter een prima alternatief zien voor het OV.

Voordeelscooters laat scooterrijder zelf kiezen

Voorlopig kan iedereen bij Voordeelscooters gewoon zelf blijven kiezen tussen de aankoop van een elektrische scooter of een scooter met benzinemotor. Het zal immers nog vele jaren duren voor iedereen in Europa en de rest van de wereld de overstap naar elektrisch vervoer of op bijvoorbeeld waterstof, zal kunnen maken. Er wordt op dat vlak door fabrikanten van alle grote en bekende merken nog teveel gepionierd. Het stikstofprobleem dat de wereldbevolking in de afgelopen pak ‘m beet 50 jaar heeft veroorzaakt kun je met de beste wil van de wereld nu niet in een paar jaar tijd oplossen. Het wordt de hoogste tijd dat men dat in de politiek in gaat zien. Drammen, dreigen, de wet voorschijven en betuttelen hebben een averechts effect op de bereidheid van mensen om daadwerkelijk iets te doen aan een beter klimaat. Het bieden van schonere, duurzame en betaalbare alternatieven werkt in de praktijk veel beter. De populariteit van de E-scooter is hier een mooi voorbeeld van. Voordeelscooters blijft zich dan ook inzetten om de keuzemogelijkheden zo breed mogelijk te houden. Neem voor advies, aankoop, onderhoud en service contact op met onze klantenservice of bezoek onze showroom.

Bekijk Scooters
Bekijk scooters

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl