Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Helmplicht! Welke verschillende soorten scooter helmen zijn er?

Helmplicht! Welke verschillende soorten scooter helmen zijn er?

Per 1 januari 2023 moeten scooterrijders verplicht een helm dragen. Dit was al zo voor bromscooter rijders, maar dat geldt vanaf nu dus ook voor snorscooters, speed-pedelecs en brommers met een maximumsnelheid van 25 km/h. In principe geldt de helmplicht dus voor alle voertuigen met een blauwe kentekenplaat. Je moet dus op zoek naar een geschikte helm. Welke verschillende soorten scooter helmen zijn er? En waar moet je op letten?

Draag alleen een goedgekeurde scooterhelm

Vanaf nu ben je verplicht om een helm te dragen op snorscooters en andere voertuigen met een blauw kenteken. Zoals speed-pedelecs bijvoorbeeld. Doe je dit niet? Dan riskeer je een flinke boete van € 100,00. Daarnaast moet de helm zijn voorzien van het ECE 22.05 of het ECE 22.06 keurmerk. Let hier dus op als je een helm koopt voor jouw bromscooter.

Waar moet je op letten bij het kopen van een scooterhelm?

Als je een nieuwe helm gaat kopen is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. In de eerste plaats is het dus belangrijk dat de helm voorzien is van het juiste keurmerk. Voor bromscooters is dat het ECE 22.05 keurmerk. Je kunt ook kiezen voor een ECE 22.06 helm. Ook deze scooter helmen voldoen aan de richtlijnen en veiligheidseisen. Eventueel mag je ook een speed-pedelec helm dragen met keurmerk NTA 8776:2016.

  • Goede en aansluitende pasvorm
  • Kwalitatieve helm van de beste materialen
  • ECE keurmerk

Verschillende soorten helmen voor op de bromscooter

Bij Voordeelscooters vind je veel verschillende soorten helmen. Zoals integraal helmen, helmen voor op de speed-pedelec en jethelmen. Maar wat is het verschil tussen deze verschillende soorten helmen? En hoe maak je eenvoudig en snel de juiste keuze?

  1. Integraalhelmen

Een integraalhelm is iets zwaarder dan een jethelm of speed-pedelec helm. Toch is dit de meest veilige keuze. Ze omsluiten de schedel namelijk volledig. Dit soort helmen bieden ook veel voordelen bij koud weer. Ze zijn voorzien van een uitstekende isolatie en ventilatie.

Een integraalhelm moet aangesloten, maar niet oncomfortabel strak zitten. De helm moet jouw gezicht zo omsluiten dat deze fijn aanvoelt. Als de helm beweegt als je je hoofd heen en schudt, dan is de helm te groot. Vervormd je gezicht? Dan is de helm te klein. Bij Voordeelscooters kun je kiezen uit de integraalhelmen uit de Vito Falcone lijn.

  1. Speed pedelec helmen

Een speed pedelec helm mag je ook dragen op een snorscooter, mits deze is voorzien van een NTA keurmerk. Deze helmen kunnen eventueel worden voorzien van een vizier of losse pads. Zo maak je de helm altijd perfect op maat. Speed pedelec helmen zijn licht van gewicht en vaak in maat verstelbaar via een draaiknop aan de achterzijde van de helm. De Vito E-light speed pedelec helmen van Voordeelscooters voldoen aan al deze eisen.

  1. Jet helmen

Een jethelm heeft een mooi rond design en omsluit de oren. Het vizier blijft wel vrij. Deze scooter helmen hebben een retro uitstraling en zijn heel geschikt voor het maken van pleziertochten. Jet helmen zijn dan ook één van de populairste modellen. Ze zijn relatief licht van gewicht, vervaardigd uit schokdempend materiaal en voorzien van goede ventilatie. Zoals de Vito Isola, Vito Moda of Vito Loreto jethelmen van Voordeelscooters.

Algemene maattabel voor scooter helmen

Er bestaat een algemene maattabel voor scooter helmen. Zo kun je eenvoudig bepalen welke maat helm je het beste kunt aanschaffen. Houd er wel rekening mee dat de pasvorm voor elk merk en model een klein beetje kan variëren. Twijfel je of een merk integraal- of jethelm groot of juist klein valt? Bij Voordeelscooters voorzien we je graag van een advies.

Hoofd opmeten voor een scooterhelm? Dat doe je zo

Wil jij graag blijven toeren op jouw bromscooter? Dan moet je vanaf nu verplicht een helm dragen. Wil je deze online bestellen via Voordeelscooters? Dan is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. Je hoofd opmeten voor het kopen van een scooterhelm is niet moeilijk.

  1. Gebruik een meetlint om de omtrek van jouw hoofd op te meten. Dit kun je zelf doen, maar je kunt ook vragen of iemand anders je helpt.
  2. Plaats het meetlint 2,5 cm boven je wenkbrauwen op het midden van je voorhoofd. Meet nu de gehele omtrek van je hoofd. Houd het lint aangesloten maar niet te strak.
  3. Zoek de maat helm die het dichtst in de buurt komt van jouw hoofdomtrek en vergelijk deze met maten in de algemene maattabel.

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl