Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Goedkoopste scooter is niet altijd de goedkoopste

Bij Voordeelscooters.nl koop je de mooiste en beste scooters tegen een prima prijs/kwaliteitverhouding. Zoek je de goedkoopste scooter, dan ben je bij Voordeelscooters.nl aan het juiste adres, maar voor de echte koopjes jagers hebben wij wel een aantal zaken om goed rekening mee te houden. De strekking van dit artikel is dan ook dat de goedkoopste scooter lang niet altijd de goedkoopste blijkt te zijn.

Vergelijk geen appels met peren

Bij de berekening wat een scooter werkelijk kost, komt veel meer kijken dan alleen puur de aanschafprijs. Om daarmee te beginnen is het sowieso goed voor jezelf te weten waaraan jouw nieuwe scooter moet voldoen. Je gaat met een concreet wensenlijstje bij de hand immers veel gerichter zoeken in het grote assortiment elektrische en benzine-scooters van Voordeelsooters.nl. Een ander voordeel van zo’n persoonlijk wensenlijstje is dat het voorkomt dat je appels met peren gaat vergelijken.

Maak een eerlijke prijsvergelijking

Voor een eerlijk vergelijkingsonderzoek bij de zoektocht naar de goedkoopste scooter moet je bijvoorbeeld goed kijken naar het motorvermogen, het gemiddeld brandstofverbruik, de kwaliteit van de accu (actieradius bij elektrische scooters), het afwerkingsniveau en de door de fabrikant geadviseerde onderhoudsbehoefte. Maak op basis daarvan een selectie en lees daarna dit soort belangrijke productinformatie nog eens goed door. Kijk ook altijd even naar de reviews die klanten van Voordeelscooters bij aankoop van een nieuwe of gebruikte scooter achterlaten.

Goedkoopste scooter, reken wel alles mee!

Heb je jouw ideale scooter via Voordeelscooters.nl gevonden? Proficiat! Maar let wel op hè dat die blitse scooter die voor jou als goedkoopste optie uit de bus kwam, achteraf toch niet alsnog onverwacht duur wordt. Een torenhoge premie voor jouw verplichte scooterverzekering, de aanschaf van extra accessoires die niet standaard op jouw scooter zitten maar die je wel echt nodig hebt, een valhelm en goed scooterslot, moet je dus eigenlijk ook in de aanschafkosten meerekenen.

Variabele kosten heb je deels zelf in de hand

De grootste financiële onzekerheid zit voor de gemiddelde scooterrijder vooral in de variabele kosten. Daarmee bedoelen we de werkelijke brandstofkosten en onderhoudskosten. Deze kosten worden grotendeels bepaald door hoe intensief jij jouw scooter gebruikt en hoe goed de onderdelen van jouw scooter daar tegen bestand zijn. Ben je een rustige rijder en rijd je jaarlijks maar een beperkt aantal kilometers? Maak je jouw scooter regelmatig netjes schoon en staat hij altijd binnen als je hem niet gebruikt? Dan zullen de variabele kosten over het algemeen wel meevallen. Ben jij daarentegen een sportieve rijder, een echte kilometervreter, staat jouw scooter in weer en wind buiten en lap je het regelmatig poetsen van je scooter aan je laars? Dan zullen de kosten voor tanken, onderhoudsbeurten en reparatiekosten aanmerkelijk hoger uitvallen. Houd daar dus rekening mee bij de kostenberekening van jouw scooterkosten.

Goedkoopste scooter kopen? Ons advies is sowieso gratis!

Je ziet wel dat je bij het kopen van een goedkope scooter verder moet kijken dan je neus lang is. Ga je enkel en alleen op die hele aantrekkelijke aankoopprijs af, dan is de kans groot dat die goedkoopste scooter achteraf toch een stuk duurder blijkt te zijn dan je had verwacht. Kijk goed rond in onze webshop, neem voor een goed advies of antwoord op jouw vragen contact met ons op of ga langs bij één van de ruim 200 servicevestigingen van Voordeelscooters.nl. Er zit er vast ook een bij jou in de buurt!

Bekijk Scooters
Bekijk scooters

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl