Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Dit moet je weten over de elektrische Vespa

De elektrische Vespa

Elektrische scooters worden steeds populairder. Inmiddels is ook de elektrische Vespa al een tijdje op de markt. Deze is ontworpen door de vertrouwde Piaggio groep. En mama mia, wat is ‘ie mooi! Waar moet je rekening mee houden als je de Vespa Elettrica aanschaft? En wat zijn de voordelen van een elektrische Vespa? Lees er alles over in deze blog!

Design van de Vespa Elettrica

Goed nieuws voor de Vespa fans: qua design is de elektrische Vespa net zo mooi als de benzine Vespa. Je ziet de beroemde Vespa lijnen weer duidelijk terug in het design: futuristisch, maar toch met het vertrouwde vleugje retro.

Leuk om te weten: de Elettrica is qua formaat en ontwerp identiek aan de Vespa Primavera. Net als op de Vespa Primavera kun je op de Elettrica comfortabel met twee personen reizen. Qua bergruimte is de elektrische Vespa wat kleiner dan de Primavera. Dit heeft te maken met de ruimte die de accu inneemt. Je slot en je helm passen echter nog steeds in de bergruimte. Daarbij heeft de elektrische Vespa ook een dashboardkastje voor kleine accessoires.

De elektrische Vespa: grote actieradius en hoge snelheid

Met het vermogen van de elektrische Vespa maak je letterlijk en figuurlijk een goede start. Vespa Elettrica heeft een continuvermogen van 3,5 kW, en een piekvermogen van 4.0 kW. Concreet betekent dat dat je binnen 5 seconden op topsnelheid bent. Een mooi stukje temperament, toch? En dat zonder uitlaadgassen!

Het opladen van de Elettrica gaat snel: de accu is binnen een uur voor 80% vol. Volledig opladen duurt 4 uur. Reken erop dat je ongeveer 100 kilometer kunt rijden met een volle accu. Als we uitgaan van woon-werk verkeer, kun je een tijdje vooruit!

Voor de liefhebbers van Vespa is het leuk om te weten dat de Elettrica ook verschijnt in een 125 km/h versie. Natuurlijk blijft hij ook verkrijgbaar in de snorvariant (25 km per uur) en de scootervariant (40 km per uur).

Je elektrische Vespa scooter opladen

Je laadt de accu van je elektrische Vespa op met de oplaadstekker onder het zadel. Trek deze stekker uit, plaats ‘m in een normaal stopcontact en je Elettrica laadt op! De accu is dus niet uitneembaar.

Let erop dat je na het opladen van je elektrische Vespa het deksel van de oplaadstekker weer dichtdoet. De scooter kan anders niet starten. Over opladen gesproken: je kunt met de elektrische Vespa ook je telefoon opladen. Jij komt nooit meer ergens aan met een lege smartphone!

Altijd online: verbind je elektrische Vespa met de app

Bij een geweldig vermogen horen ook andere nieuwe mogelijkheden. Zo is het mogelijk om de Elettrica te verbinden met een app, waarmee je snel actuele informatie kunt zien. Zo lees je bijvoorbeeld af:

  • Hoe laat het is
  • Hoe vol je accu is
  • Temperatuur
  • Etc

De voordelen van een elektrische Vespa scooter

Daarbij is het met de elektrische Vespa ook mogelijk om handsfree muziek te luisteren en te bellen. Om gebruik te maken van deze app, heb je een Bluetooth helm nodig.

Een voordeel van de Elettrica is natuurlijk dat je geen benzinekosten maakt, én het milieu minder belast. Daarbij zijn de instapkosten, dus de aanschaf, dan wel wat hoger.

Een ander voordeel aan de elektrische Vespa is het remenergie-terugwin systeem. Dit houdt in dat je tijdens het remmen telkens de accu iets bijlaadt. Deze optie kun je overigens ook uitzetten als je wilt.

Tot slot komen er steeds meer milieuzones bij op verschillende plaatsen. Benzinescooters zijn hier vaak niet toegestaan. Met je elektrische Vespa kun je je zorgeloos overal verplaatsen. En opstartproblemen in de winter? Met de Elettrica ontloop je die!

Vespa Elettrica kleur en accessoires

De Vespa Elettrica is altijd uitgevoerd in de moderne, aluminium kleur. De zijkant van de velgen, de zitting, de grille en de sierlijsten hebben een andere kleur. De bekendste uitvoering van deze onderdelen is blauw, maar ook zwart, geel en groen zijn mogelijk.

Wil je je elektrische Vespa extra comfort geven? Dan zijn accessoires zoals handvatverwarming en de bluetooth helm de moeite waard.

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl