Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Elektrische scooter subsidie aanvragen?

Elektrische scooter subsidie aanvragen?

Elektrische scooter subsidie

Er zijn vele voordelen verbonden aan het kopen van een elektrische scooter, waaronder het verminderen van je ecologische voetafdruk en het besparen van geld op brandstofkosten. Als ondernemer heb je nog een extra voordeel: je kunt namelijk in aanmerking komen voor een investeringsaftrek van maar liefst 50%! De overheid stimuleert milieuvriendelijke ondernemers door subsidies te verstrekken voor elektrische scooters, vooral voor die met een lithium accu. Deze financiële ondersteuning is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de zakelijke portemonnee. In deze blog lees je alles over de subsidies waar je als ondernemer voor in aanmerking kunt komen wanneer je een elektrische scooter aanschaft.

Elektrische scooter subsidie aanvragen

De Nederlandse overheid bevordert investeringen in milieuvriendelijke mobiliteitsoplossingen, zoals de elektrische scooter. Als ondernemer kun je flink besparen op de aanschaf van een elektrische scooter door gebruik te maken van de subsidieregeling MIA (milieu-investerings aftrek) en VAMIL (variabele afschrijving milieu-investeringen). Om hiervoor in aanmerking te komen moet de onderneming in Nederland gevestigd zijn en belasting betalen. De regelingen zijn bedoeld voor milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen en bieden fiscale voordelen. Bij aanschaf van een elektrische scooter vul je een formulier in en stuurt dit, samen met de aankoopnota, op aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Zo draag je niet alleen bij aan een groener milieu, maar profiteer je ook van financiële voordelen voor je onderneming.

Het minimale aankoopbedrag voor elektrische scooter subsidie

Zorg ervoor dat je de aankoopfactuur van je elektrische scooter binnen 3 maanden opstuurt om in aanmerking te komen voor de subsidie. De minimale aankoopwaarde is €2500,- exclusief btw, maar je krijgt wel de helft terug. Let op, je mag de gesubsidieerde e-scooter niet gebruiken binnen of in een magazijn. Maak gebruik van de subsidiemogelijkheden en schaf een elektrische scooter van bijvoorbeeld het merk IVA aan om zowel je werknemers als het milieu blij te maken.

De voorwaarden voor e-scooter subsidie

De investeringen in milieuvriendelijke mobiliteitsoplossingen, zoals bij elektrische scooters, zijn bijzonder interessant want als ondernemer kun je dus aanzienlijk profiteren van een aantal aantrekkelijke belastingaftrek-regelingen. Voorbeelden van regelingen zijn de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), waaronder MIA-regeling (Milieu Investeringsaftrek) en VAMIL-regeling (Variabele Afschrijving Milieu-Investeringen). Deze hebben beiden als doel om Nederlandse ondernemers te stimuleren te investeren in een milieuvriendelijke bedrijfsvoering.

De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • Binnen drie maanden na aankoop aanvragen
  • De scooter is nieuw
  • De accu van de scooter bevat geen lood.
  • De kosten van de scooter bedragen minimaal € 2.500.
  • Het fiscale voordeel kan oplopen tot wel 50% van de investering!

Een elektrische scooter kopen

Elektrische deelscooters zijn een populaire manier van vervoer in steden en kunnen, indien goed gebruikt en geparkeerd, een duurzaam alternatief zijn voor auto's. Door rekening te houden met de verkeersregels en goed te parkeren, kunnen elektrische scooters helpen bij het verminderen van de verkeersdrukte en het verbeteren van de luchtkwaliteit in de stad. Ben jij nog op zoek naar een elektrische scooter? Neem dan een kijkje in ons uitgebreide assortiment!

Elektrische scooters
Bekijk elektrische scooters

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl