Toggle Nav

Opladen tips van een elektrische scooter

Opladen elektrische scooter

Wat zijn de tips voor het opladen van een elektrische scooter?

De meest gebruikte accu’s in elektrische scooters zijn lithium accu’s en lood(gel)accu’s. De lood(gel)accu echter hoofdzakelijk in de goedkopere elektrische scooters. De lood(gel) accu’s zijn namelijk aanzienlijk zwaarder en groter dan de lithium accu’s en leveren minder vermogen. Mede door het geringe gewicht van de lithium scooter zijn veel scooters tegenwoordig uitgerust met uitneembare lithium accu's. Hierdoor is het dus mogelijk om de accu's mee te nemen naar een locatie waar ze (optimaal) geladen kunnen worden. 

Een elektrische scooter opladen

Regelmatig opladen van de accu zal de levensduur van de accu ten goede komen. Elke scooter wordt standaard geleverd met een acculader. Gebruik alleen de meegeleverde acculader. De elektrische laadunit is een kwetsbaar product en dient te allen tijde beschermd te worden tijdens vervoer. Een dekentje of ander dempend materiaal om de lader te beschermen is dus gewenst. Een extra acculader is aan te raden voor woon-/werk verkeer gebruik van uw scooter, een acculader thuis en een voor op het werk.

Om het maximum uit de accu’s te halen de volgende punten zeker in acht nemen:

  • Wacht niet tot de accu helemaal leeg is , dit is slecht voor de levensduur van de accu!
  • Ontlaad niet verder dan 80% van de capaciteit.
  • In het algemeen komt dat op 10,5 Volt per accu.
  • Betere producten hebben vaak elektronische controllers die een diepe ontlading voorkomen.
  • Laad de accu iedere dag weer bij, ondanks dat deze niet leeg is, dit zorgt voor minder slijtage. Laat hem niet in ontladen staat staan, dit doet de accu geen goed.
  • Plaats de acculader en accu’s in een droog en geventileerde ruimte.
  • Overdek de acculader niet tijdens het laden, de ventilator kan dan niet voor afkoeling zorgen.
  • Indien de scooter voor langere tijd niet gebruikt wordt dan altijd stallen met volle accu.
  • Een maal per maand dienen accu’s te worden bijgeladen of gebruik een elektronische lader die vanzelf op druppelladen overgaat waardoor het veilig is om de accu aangesloten achter te laten. Het is het beste om voor deze actie de accu wat te ontladen. Hierdoor zal de lader aanvankelijk een hogere mate van lading afgeven hetgeen goed is voor de accu.
  • Het laden en bewaren van een accu in de wintermaanden gebeurt bij voorkeur in een verwarmde ruimte. Lage temperaturen beïnvloeden de werking van de accu negatief. Zorg ervoor dat de accu temperatuur het liefst niet onder de 10 graden Celsius komt. Ontladen accu’s kunnen bevriezen, geladen accu’s niet.

Delen via:

Copyright © 2022 Voordeelscooters.nl