Wij helpen u graag op weg. Advies nodig? 085 4016830

Kenteken

Uw nieuwe scooter op naam zetten
Voordeelscooters levert scooters met kenteken. Je hoeft je scooter zelf alleen nog even op je eigen naam te laten zetten bij het postkantoor. Op ruim 900 PostNL Postkantoren kunt u terecht voor het overschrijven van een kenteken. Ga naar de postkantoorzoeker om te kijken waar u dichtstbijzijnde postkantoor is.
Het kentekenbewijs is verdwenen
Het kentekenbewijs is verdwenen vanaf 1 januari 2014. Het papieren bewijs wordt vanaf dan vervangen door de kentekencard, het nieuwe kentekenbewijs in de vorm van een pasje. Dit kentekenbewijs op creditcard formaat is niet alleen veel handiger om te bewaren, maar via de chip ook een stuk minder fraudegevoelig. Het bekende overschrijvingsbewijs (deel III van het kentekenbewijs) wordt vervangen door een tenaamstellingscode.

De kentekencard
Vanaf 2014 krijgen alle nieuwe scooter’s (en scooter’s die worden doorverkocht) geen kentekenbewijs meer maar een kentekencard.Op deze pas staan zowel de gegevens van het voertuig als de kentekenhouder, informatie die voorheen op de afzonderlijke papieren kentekenbewijzen te vinden was. De kentekencard is persoonsgebonden en wordt vervangen als het voertuig weer verkocht wordt.
De tenaamstellingscode
Nieuw is de tenaamstellingscode, die het huidige overschrijvingsbewijs (deel III) vervangt. Met deze code kun je, in combinatie met de kentekencard, je scooter overschrijven, schorsen, exporteren of laten slopen. Een tenaamstellingscode bestaat uit negen cijfers. De eerste vier cijfers ontvang je als je een voertuig aanschaft of op je naam laat overschrijven. De laatste vijf cijfers ontvang je daarna per post, samen met de nieuwe kentekencard. Omdat je met de tenaamstellingscode en combinatie met de kentekencard een scooter kunt laten overschrijven, is het verstandig om ze apart van elkaar te bewaren.

De stappen om uw scooter op uw naam te zetten in het kort
Ga naar het postkantoor met de kentekenpapieren die u van ons hebt gehad. Vergeet uw legitimatiebewijs niet mee te nemen en €9,70.
De baliemedewerker bij het postkantoor zet de scooter op uw naam. U krijgt een bon met het eerste deel van de tenaamstellingscode erop.
U krijgt de volgende werkdag uw nieuwe kentekencard thuisgestuurd en het tweede deel van de tenaamstellingscode.
De kentekencard moet u meenemen als u gaat rijden op uw scooter.
De tenaamstellingscode heeft u nodig als u de scooter eventueel weer gaat verkopen. Bewaar deze dus goed!