Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Elektrische scooter Utrecht

Woon jij in de regio Utrecht en heb je interesse in een elektrische scooter? Lees dan snel verder! Wij zijn namelijk gespecialiseerd in de verkoop en het onderhoud van elektrische scooters en vertellen je hier alles over de vele voordelen die een elektrische scooter jou in Utrecht kan bieden.
Lees meer

Artikelen 1-24 van 62

Page
per pagina

Artikelen 1-24 van 62

Page
per pagina

Elektrische scooter Utrecht

Woon jij in de regio Utrecht en heb je interesse in een elektrische scooter? Lees dan snel verder! Wij zijn namelijk gespecialiseerd in de verkoop en het onderhoud van elektrische scooters en vertellen je hier alles over de vele voordelen die een elektrische scooter jou in Utrecht kan bieden.

Elektrische scooter in Utrecht: de voordelen

De populariteit van elektrische scooters is de afgelopen jaren gestaag gegroeid en dat is natuurlijk niet voor niets. Ten opzichte van een scooter met een traditionele verbrandingsmotor heeft het broertje of zusje met een elektromotor namelijk een aantal extra voordelen te bieden. Denk bijvoorbeeld aan een significante besparing op brandstofkosten en aan het feit dat een elektrische scooter veel minder onderhoud nodig heeft. Onder aan de streep houd je hierdoor flink wat geld over.

In een drukke stad als Utrecht is de scooter bovendien een ideaal vervoersmiddel. Doordat je niet in de file hoeft te staan kom je er snel mee op je bestemming aan en daarnaast hoef je geen moeite te doen om een (vaak dure) parkeerplaats te zoeken. De e-scooter heeft als bijkomende voordelen dat deze ook nog eens stil is en geen uitlaatgassen uitstoot. Zaken die in een drukbevolkte binnenstad flink wat frustraties kunnen schelen.

Eigen elektrische scooter of deelscooter in Utrecht?

In het najaar van 2021 komen de elektrische deelscooters van Tier Mobility naar Utrecht. Dit betekent dat je vanaf dat moment met behulp van een app, tegen betaling gebruik kan maken van een elektrische scooter. Dit werkt hetzelfde als bij de elektrische scooters van Felyx in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Nu vraag je je waarschijnlijk af of het verstandig is om een eigen elektrische scooter te kopen of dat het misschien beter is om gebruik te gaan maken van een deelscooter.

Hoewel een deelscooter best handig kan zijn als je slechts af en toe een scooter nodig hebt, kunnen wij je verzekeren dat je toch echt een eigen elektrische scooter wilt zodra je de scooter vaker gaat gebruiken. Een deelscooter is het vaak namelijk net niet helemaal. Zo moet je al gauw een eindje lopen voordat je er eindelijk een gevonden hebt, moet je jezelf constant aan- en afmelden via de bijbehorende app en kun je de elektrische deelscooter alleen gebruiken binnen een bepaald servicegebied.

Heeft Utrecht speciale regels voor elektrische scooters?

De regels voor elektrische scooters zijn in Utrecht voor een groot deel gelijk aan de regels die in de rest van Nederland gelden. Dit betekent onder andere dat je met een geel kenteken op de rijbaan rijdt en een helm draagt, terwijl je met een blauw kenteken op het fietspad rijdt en geen helm hoeft te dragen. Vanaf september 2021 zijn er echter een aantal wegen in Utrecht waar je ook met een blauw kenteken op de rijbaan moet rijden én een helm op moet. Hiermee hoopt de gemeente de veiligheid op het fietspad te verhogen. Vanaf 1 juli 2022 gaat er overigens een helmplicht in die voor snorscooters in heel Nederland geldt.

Jouw elektrische scooter veilig in Utrecht stallen

Ga je een elektrische scooter kopen, dan is het verstandig om gelijk goed na te denken over hoe je jouw scooter gaat beveiligen. Elektrische scooters zijn namelijk gewild, ook bij het plaatselijke dievengilde. Met behulp van een slot met een ART keurmerk kun je jouw scooter veilig parkeren. In ons assortiment vind je een groot aantal producten om jouw scooter veilig mee op slot te zetten. Denk hierbij aan beugelsloten, kettingsloten, schijfremsloten en muurankers.

De mooiste scooter routes in de regio Utrecht

Elektrische scooters zijn niet alleen geschikt om mee door de binnenstad te rijden, het is namelijk ook een heel comfortabel vervoersmiddel om een stukje mee te gaan touren. De elektromotor van de scooters maakt immers bijna geen geluid, waardoor een wat langere tocht op een elektrische scooter helemaal geen straf is. Hieronder vind je een aantal mooie routes in de regio Utrecht:

  • Rondje Utrecht: dit is een route van bijna 100 kilometer. Je start in De Bilt en rijdt vervolgens naar Maarssen. Daarna rijd je naar Bunnik en keer je via Zeist terug naar De Bilt.
  • Bosroute: deze route is met 45 kilometer een stuk korter. De route brengt je langs Huis ter Heide, Woudenberg, Maarsbergen en Veenendaal. Via Leersum rij je vervolgens terug naar Huis ter Heide.

Een elektrische scooter kopen voor in Utrecht

Ben jij enthousiast geraakt en wil je het liefst gelijk een rondje door Utrecht rijden op je eigen elektrische scooter? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij helpen je graag vliegensvlug aan een nieuwe scooter. Als specialist in elektrische scooters, hebben we namelijk diverse modellen in verschillende prijsklassen op voorraad. Nadat je jouw bestelling hebt geplaatst via onze website, komen we de nieuwe scooter zo snel mogelijk bij jou in Utrecht afleveren. Aan het onderhoud hebben we tot slot ook gedacht. Want aan de Gessel 1 vind je ons servicepunt voor jouw regio.

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl