Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Elektrische scooter Rotterdam

Wil jij ook het gemak ervaren van een elektrische scooter in de regio Rotterdam? Zoek dan niet verder! Bij Voordeelscooters vind je het beste aanbod elektrische scooters en toebehoren van gerenommeerde merken. Ook bieden wij uitstekende service en kun je bij ons terecht voor onderhoud, zowel in de showroom als aan huis. Lees hier meer over de voordelen van dit duurzame vervoersmiddel in de stadsregio Rotterdam.
Lees meer

Artikelen 1-24 van 68

Page
per pagina

Artikelen 1-24 van 68

Page
per pagina

Elektrische scooter Rotterdam

Wil jij ook het gemak ervaren van een elektrische scooter in de regio Rotterdam? Zoek dan niet verder! Bij Voordeelscooters vind je het beste aanbod elektrische scooters en toebehoren van gerenommeerde merken. Ook bieden wij uitstekende service en kun je bij ons terecht voor onderhoud, zowel in de showroom als aan huis. Lees hier meer over de voordelen van dit duurzame vervoersmiddel in de stadsregio Rotterdam.

De voordelen van een elektrische scooter in Rotterdam

Rotterdam is een fantastische stad met heel veel leuke spots en bezienswaardigheden, waar een elektrische scooter een absolute uitkomst is om je mee te vervoeren. We weten namelijk allemaal dat parkeren in een grote stad als Rotterdam duur en lastig is. Met een elektrische scooter bespaar je parkeerkosten en kun je je toch snel en veilig vervoeren. Je staat nooit in de file en bent ook niet afhankelijk van specifieke tijden, zoals wanneer je met het openbaar vervoer reist. Dit maakt het een uitstekend vervoersmiddel om mee naar je werk te reizen, vrienden op te zoeken of om de stad mee te ontdekken. Daarnaast bespaar je brandstofkosten en is een elektrische scooter ontzettend duurzaam. Beter voor je portemonnee en voor het milieu.

Eigen elektrische scooter in plaats van een deelscooter in Rotterdam

Sinds 2019 is het aantal elektrische deelscooters in Rotterdam flink toegenomen. Het is praktisch onmogelijk om een rondje door de regio Rotterdam te maken zonder de deelscooters van Felyx, Check of GoSharing te spotten. Hoewel het misschien aantrekkelijk lijkt om gebruik te maken van deze deelscooters in plaats van een eigen elektrische scooter te kopen, kunnen we je garanderen dat laatstgenoemde veel meer voordelen heeft.

Ten eerste is een eigen elektrische scooter altijd beschikbaar en ben je niet gebonden aan zogeheten servicegebieden waar de deelscooters beschikbaar zijn of gebruikt mogen worden. Daarnaast moet je bij het gebruik van een deelscooter altijd je telefoon bij de hand hebben en verbonden zijn met internet, om een scooter te zoeken en reserveren, de scooter te parkeren of de rit te beëindigen. Hier hoef je allemaal niet over na te denken wanneer je een eigen elektrische scooter hebt. Ten tweede zijn deelscooters al gauw heel erg beschadigd, waardoor ze minder veilig zijn. Denk aan afgebroken spiegels of minder goed functionerende remmen. Tot slot kun je het merk, het model en de kleur van de scooter zelf bepalen wanneer je een eigen elektrische scooter koopt.

Regels voor elektrische scooters in Rotterdam

De regels voor elektrische scooters in Rotterdam komen grotendeels overeen met de regels die in de rest van Nederland gelden. Heeft jouw elektrische scooter een geel kenteken? Dan is het verplicht om een helm te dragen en op rijbaan rijden. Met een blauw kenteken mag je op het fietspad rijden en hoef je officieel geen helm te dragen. Het dragen van een helm zal vanaf 1 juli 2022 landelijk verplicht worden, ook voor snorscooters. In de binnenstad van Rotterdam geldt daarnaast een milieuzone, wat betekent dat bepaalde voertuigen hier niet meer mogen rijden, maar daar hoef je je met een elektrische scooter gelukkig geen zorgen om te maken. Waar je wel op moet letten, net zoals in iedere andere stad of dorp, is waar je je elektrische scooter mag parkeren. In principe ben je net zo flexibel als wanneer je je fiets parkeert, maar het is natuurlijk niet netjes om dit voor de etalage van een winkel of midden op de stoep te doen.

Hoe je je elektrische scooter goed beveiligt

Als je je nieuwe elektrische scooter ergens in Rotterdam of in de omgeving parkeert, wil je dit natuurlijk met een gerust hart kunnen doen. Naast het gebruik van het reguliere stuurslot raden we dan ook aan om jouw elektrische scooter extra te beveiligen. Gelukkig bieden wij diverse typen sloten, waaronder kettingsloten, beugelsloten, schijfremsloten en grond/muurankers. Al onze sloten zijn voorzien van een ART 3 of ART 4 keurmerk. Dit is belangrijk, omdat je alleen aanspraak kunt maken op jouw scooterverzekering indien je een scooterslot gebruikt dat een ART keurmerk heeft.

De beste accessoires voor jouw elektrische scooter

Behalve een slot met een ART keurmerk, zijn er nog een aantal handige en mooie accessoires verkrijgbaar waarmee je jouw elektrische scooter helemaal compleet kunt maken. Kies je voor een elektrische scooter met geel kenteken, dan heb je een helm nodig voor jezelf en eventueel een bijrijder. Daarnaast is een windscherm erg prettig om (rij)wind te verminderen en houd je jouw elektrische scooter langer mooi en schoon met een scooter hoes. En wat dacht je van een rugsteun, koffer of mand, die je achterop je elektrische scooter kunt plaatsen? Uiteraard hebben wij ook opladers voor de accu van je elektrische scooter en kun je besluiten om een extra accu aan te schaffen, zodat je er altijd een reserve hebt wanneer je aan het touren bent door Rotterdam of omgeving.

Over Voordeelscooters

Voordeelscooters is jouw specialist als het om de aanschaf of lease van een nieuwe elektrische scooter gaat. Wij bestaan sinds 2009 en zijn een scooterzaak voor en door scooter liefhebbers. We helpen je graag bij het vinden van een scooter die perfect bij je past en zijn pas tevreden als jij tevreden bent. Onze scooters van dichtbij bekijken? Dan ben je van harte welkom in onze showroom.

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl