Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Elektrische scooter Den Haag

Ben jij op zoek naar een vervoersmiddel dat je in de regio Den Haag gemakkelijk van A naar B kan brengen? Dan is een elektrische scooter een uitstekende keuze! Met een (elektrische)scooter navigeer je namelijk gemakkelijk door het drukke stadsverkeer en bespaar je bovendien al snel aanzienlijk op de parkeerkosten die je zou maken als je de auto zou pakken.
Lees meer

Artikelen 1-24 van 59

Page
per pagina

Artikelen 1-24 van 59

Page
per pagina

Elektrische scooter Den Haag

Ben jij op zoek naar een vervoersmiddel dat je in de regio Den Haag gemakkelijk van A naar B kan brengen? Dan is een elektrische scooter een uitstekende keuze! Met een (elektrische)scooter navigeer je namelijk gemakkelijk door het drukke stadsverkeer en bespaar je bovendien al snel aanzienlijk op de parkeerkosten die je zou maken als je de auto zou pakken. Een elektrische scooter rijdt hetzelfde als een scooter met benzinemotor, alleen is de elektrische variant een stuk stiller en stoten deze scooters geen uitlaatgassen uit. Dit laatste is wel zo fijn voor je medeweggebruikers!

De voordelen van een elektrische scooter in Den Haag

We hadden het er hierboven al even over, maar een elektrische scooter biedt je in een drukke stad als Den Haag vele voordelen. Een scooter is wendbaar in het verkeer, waardoor je nooit in de file hoeft te staan en over betaald parkeren hoef je je al helemaal niet druk te maken. Een elektrische scooter is daarnaast een stuk voordeliger in gebruik dan een scooter met benzinemotor. Elektriciteit kost nou eenmaal minder dan benzine en ook op het onderhoud van de scooter bespaar je, omdat een elektrische scooter veel minder onderhoudsgevoelig is.

Tot slot hoef je je met een elektrische scooter niet druk te maken over de milieuzones die steeds meer steden gebruiken om voertuigen met een brandstofmotor uit hun stadscentrum te weren. Zo zijn scooters en brommers met een brandstofmotor en met het bouwjaar 2010 of eerder nergens meer welkom binnen de stad Den Haag. Heb je nu zo’n oude scooter? Dan is dit hét moment om deze om te wisselen voor een elektrische variant.

Elektrische scooter kopen in plaats van deelscooter in Den Haag

Als je in Den Haag woont, dan heb je vast de deelscooters van Felyx en GO Sharing weleens zien staan. Deze scooters kan je tegen betaling gebruiken met behulp van de bijbehorende app. Nu horen wij je denken: waarom zou je zelf een elektrische scooter kopen, als je ook gewoon een elektrische deelscooter kunt gebruiken? Het antwoord is vrij simpel: een eigen elektrische scooter heeft een flink aantal voordelen en biedt uiteindelijk meer vrijheid dan het gebruik van een deelscooter.

Bij het gebruik van een deelscooter moet er namelijk maar net eentje bij je in de buurt staan, anders moet je vaak alsnog een stuk lopen voordat je op de scooter zit. Daarnaast mag je een deelscooter alleen gebruiken binnen het aangegeven servicegebied. Moet je naar een bestemming buiten het servicegebied, dan heb je pech. Koop je zelf een elektrische scooter, dan kan je bovendien precies het merk, model en de kleur uitzoeken die bij jou past. Je hoeft je dan ook niet druk te maken over het aan- en afmelden via een app en over het feit dat de meter doorloopt als je de scooter tussendoor even ergens parkeert.

Welke regels gelden er voor elektrische scooters in Den Haag?

In Amsterdam moeten zowel bromfietsen als snorfietsen op de rijbaan rijden en zijn snorfietsen binnen de bebouwde kom dus niet welkom op het fietspad. In Den Haag is dit niet het geval. Koop je een elektrische snorscooter, dan maak je binnen de bebouwde kom van Den Haag dus gewoon gebruik van het fietspad. Daarnaast is het goed om te weten dat je met een elektrische snorscooter, anders dan bij een snorscooter met benzinemotor, ook gebruik mag maken van de onverplichte fietspaden. Deze zijn aangeduid met een rechthoekig bord.

Kies je voor een elektrische scooter die harder kan dan 25 kilometer per uur? Dan ben je verplicht om een helm te dragen. Vanaf 2022 wordt het echter ook verplicht om een helm te dragen op een elektrische snorscooter die tot 25 kilometer per uur kan. Tot slot geldt in Den Haag, net als in andere steden, dat je de scooter op een daarvoor bestemde plek parkeert. Dit kan een stalling zijn of een gemarkeerd vak op straat. Wanneer deze beide niet aanwezig zijn, dan parkeer je jouw scooter op een dusdanige manier dat deze niet in de weg staat.

Jouw nieuwe elektrische scooter veilig parkeren

Heb je jouw keuze gemaakt en gaat het een elektrische scooter worden? Dan is het belangrijk om je kostbare bezit goed te beveiligen, zeker als je jouw scooter in Den Haag alleen buiten kunt neerzetten. Hier hebben we gelukkig verschillende sloten voor beschikbaar, zoals een beugelslot, schijfremslot of een kettingslot gecombineerd met een grondanker. Let er bij de aanschaf van een scooterslot op dat het slot is voorzien van een ART keurmerk. Want alleen met dit keurmerk kun je aanspraak maken op je scooterverzekering. Alle scootersloten in ons aanbod zijn standaard voorzien van een ART 3 of ART 4 keurmerk en kun je dus zorgeloos gebruiken.

De mooiste scooter routes in de regio Den Haag

Wanneer mensen eenmaal voor een elektrische scooter hebben gekozen, hebben ze vaak al snel de smaak te pakken. Naast woon-werk verkeer is een elektrische scooter namelijk ook ideaal om mee te toeren. In de regio Den Haag zijn hiervoor verschillende leuke routes beschikbaar:

  • Rondje Hofstad: begin bij Den Haag CS en rij vervolgens langs de Koekamp, daarna doe je Het Plein en Het Mauritshuis aan, om vervolgens door te rijden naar de haven van Scheveningen. Vanaf de haven rij je langs het strand en daarna terug via het Westbroekpark, Clingendael en het Haagse Bos. Een ideale route om Den Haag in zijn volle glorie mee te aanschouwen.
  • Den-Haag - Zoetermeer: wil je veel van de natuur in de regio Den Haag zien? Pak dan de elektrische scooter en rij van Den Haag, via Leidschendam en Leidschenveen naar Zoetermeer. Tijdens deze route doorkruis je zowel stedelijk gebied als de buitengebieden rondom de gemeentes waar je langsrijdt.

Een elektrische scooter kopen voor in Den Haag

Wil jij profiteren van het gemak van een elektrische scooter in Den Haag? Dan helpen wij je graag verder. Wij leveren onze scooters namelijk door heel Nederland, dus ook in Den Haag. Het bestellen van een elektrische scooter gaat eenvoudig via onze website en we komen jouw nieuwe scooter zelfs persoonlijk bij je afleveren! Omdat wij service heel belangrijk vinden, hebben we daarnaast ook een servicepunt in Den Haag, waar je terecht kunt voor het onderhoud van je elektrische scooter. Je vindt dit servicepunt aan de Harderwijkstraat 128. Heb je nog vragen over onze scooters en/of onze service? Neem dan vooral even vrijblijvend contact met ons op.

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl