Toggle Nav

Blauw kenteken

Een scooter met blauw kenteken is begrensd op een maximale snelheid van 25 kilometer per uur. Dit type scooter wordt ook wel snorscooter genoemd. Deze scooters zijn uitermate geschikt voor korte ritjes, zoals in de stad. Bijkomend voordeel is dat je op veel plaatsen geen helm hoeft te dragen wanneer je op een scooter met een blauw kenteken rijdt én dat je er binnen de bebouwde kom vaak ook niet mee op de rijbaan hoeft te rijden. Hieronder vind je al onze scooters die geschikt zijn voor een blauw kenteken.

Lees meer

Artikelen 1-24 van 31

Page
per pagina
  1. Aanbiedingen
  2. Aanbiedingen
  3. Aanbiedingen
  4. Aanbiedingen
  5. Aanbiedingen
  6. Aanbiedingen
  7. Aanbiedingen
  8. Aanbiedingen

Artikelen 1-24 van 31

Page
per pagina

Verschil blauw kenteken en geel kenteken

Onze scooters zijn leverbaar met twee soorten kentekens. Namelijk met een blauw kenteken met witte letters of met een geel kenteken met zwarte letters. De kleur van de kentekenplaat geeft aan of het om een snorscooter gaat (blauw) of om een bromscooter (geel). Voor beide soorten scooters is het rijbewijs AM verplicht en ook moet een scooter minimaal WA-verzekerd zijn, ongeacht de kleur van het kenteken. Wat wel verschilt, is de maximum snelheid van de scooter. Een bromscooter mag namelijk 45 kilometer per uur en een snorscooter maximaal 25 kilometer per uur. Daarnaast is het dragen van een helm voor bestuurders van een bromscooter altijd verplicht en moeten bromscooters binnen de bebouwde kom vaak tussen de auto’s op de rijbaan rijden.

Blauw kenteken aanvragen

Scooter kentekens worden in Nederland door de RDW uitgegeven. Dit houdt in dat een nieuwe scooter eerst gekeurd moet worden door de RDW, voordat er een kenteken uitgegeven kan worden. Koop je een nieuwe scooter bij ons, dan is dit allemaal al geregeld en wordt de scooter inclusief kenteken bij je afgeleverd. Rijd je nu op een scooter met blauw kenteken en wil je graag op een bromscooter met geel kenteken rijden? Dan kun je jouw snorscooter om laten keuren bij de RDW. In dat geval laat je eerst de snelheid van de scooter aanpassen om vervolgens met je scooter langs een RDW-keuringsstation te gaan. Is de scooter eenmaal goedgekeurd, dan ontvang je daarna binnen enkele dagen de nieuwe gele kentekenplaat

Scooter met blauw kenteken kopen bij Voordeelscooters

Al onze scooters worden geleverd inclusief kenteken. Bij het bestellen van een scooter geef je zelf aan of je een snorscooter of een bromscooter wilt. Wanneer we de scooter bij je afleveren, krijg je ook de kentekenpapieren van ons. Hiermee kun je de scooter vervolgens op naam zetten bij het postkantoor. Je hoeft je nieuwe scooter daarna alleen nog te verzekeren en dan mag je er de weg mee op.

Copyright © 2022 Voordeelscooters.nl