Toggle Nav

Snorscooter omzetten naar bromscooter

onderhoud-voordeelscooters
1. Snelheid aanpassen

Wil je een snorfiets ombouwen naar een bromfiets, dan moet je onder andere de maximum snelheid (laten) aanpassen. Een snorfiets heeft een maximum snelheid van 25 km per uur, voor een bromfiets is deze 45 kilometer per uur.

Momenteel hebben we een (tijdelijke) actie waarbij we de snelheid aanpassen voor scooters die zijn aangeschaft bij ons.

Is het voertuig aangepast, dan moet je het laten keuren bij een RDW-keuringsstation.

2. Ombouwkeuring aanvragen bij RDW-keuringsstation

Zo vraag je een ombouwkeuring aan bij een RDW-keuringsstation:

  • Ga naar 'Keuringsafspraak maken' om een afspraak te maken bij een keuringsstation van de RDW . Selecteer de keuring 'Ombouw van snorfiets naar bromfiets'.
  • Je gaat op de dag van het onderzoek met het voertuig naar het keuringsstation en neemt het kentekenbewijs en jouw legitimatiebewijs mee.
  • Je betaalt de kosten met pin of contant op het keuringsstation.
  • Als na de keuring alles akkoord is, stuurt de RDW binnen 5 werkdagen een kentekencard met de juiste gegevens per post. Je ontvangt geen nieuwe tenaamstellingscode. Jouw huidige tenaamstellingscode blijft geldig. Heb je nog een papieren kentekenbewijs? Dan ontvang je een kentekencard en een dag later een tenaamstellingscode. Als je het kentekenbewijs van de RDW hebt ontvangen, moet je de kentekenplaat omwisselen bij een erkende kentekenplaatfabrikant. Je vindt een erkende kentekenplaatfabrikant met de RDW-locatiewijzer. Daarnaast moet je het voertuig verzekeren voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA).
Kosten

De RDW rekent de volgende kosten bij de omkeuring

Identificatie voertuig licht €51,00
Beoordeling goedkeuring 5-9 aspecten voertuig licht €57,00
Totaal €108,00

Copyright © 2022 Voordeelscooters.nl