Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Waarom je de scooter naar het werk moet pakken

Waarom je de scooter naar het werk moet pakken

Om van A naar B te komen heb je – natuurlijk – de keuze uit diverse vervoersmiddelen: de auto, de fiets, de scooter, het Openbaar Vervoer, etc. En welke keuze maak je dan? Zoals je op de weg altijd ziet is de auto de meest voorkomende keuze en uiteraard: voor lange afstanden is dat ook de beste optie. Maar ook voor de kortere ritten wordt de auto gebruikt en waarom? De scooter is toch veel gemakkelijker? En dat willen we je vandaag maar al te graag aantonen.



Laten we vooropstellen dat de auto – al sta je met de auto meer in de file dan je zou wensen – het beste, snelste ofwel gemakkelijkste vervoersmiddel is om grote afstanden naar je werk te overbruggen. Maar je ziet nog zo vaak dat de werkende mens wiens afstand van huis tot naar zijn of haar werk vrij kort is, toch de auto pakt. En waarom? Er zijn diverse redenen te noemen waarom de scooter een veel beter alternatief is, zoals je hieronder kunt lezen.

 

Redenen om de scooter te pakken naar het werk

Er zijn geen files

In het vroege woon-werkverkeer vind je in iedere redelijk grote stad ook binnen de wijken (kleine) files die je met de auto behoorlijk kunnen tegenhouden als het gaat om de reistijd. Met de scooter kan je daar simpelweg langs rijden en ben je sneller - en wellicht minder geïrriteerd - op het werk.

Je krijgt er energie van

25 of 45 km/h op een scooter rijden voelt natuurlijk anders aan dan in een auto en met de vrijheid die je op een scooter ervaart krijg je veel energie van het ritje naar je werk. En als je nog niet helemaal wakker was  toen je op de scooter stapte, kom je nu alert aan op het werk. ;)

Makkelijker parkeren

Vooral voor mensen die in het centrum van een stad werken – waar vaak ook veel boetes uitgedeeld worden voor bijv. fout of te lang parkeren – is een scooter ideaal om ergens te parkeren. En je zet ‘m zo voor de deur neer en je betaalt (in vele gevallen) geen parkeergeld.

Het is goedkoper

Naast het overduidelijke verschil in aanschafwaarde kent een scooter natuurlijk veel andere financiële voordelen, zoals een lage verzekering, een zuinige motor (= minder benzine) en als scooterrijder hoef je geen wegenbelasting te betalen!

Je komt niet bezweet aan op het werk

Voor de fietsers onder jullie zal het bekend voorkomen: het ritje van je woning naar je werk levert je – zeker bij zo’n (extreem) warme zomer als in 2018 – een nat pak op en is toch niet erg aangenaam. Met de hand aan de hendel, de benen rustig naast elkaar en de wind van voren kom je met een scooter daarentegen fris aan.

Als je dit zo leest is het nog verwonderlijk dat er nog zoveel auto’s rijden en velen niet overstappen op een scooter, toch? Binnen 1 tot zeker 25 kilometer afstand is de scooter toch het meest ideale vervoersmiddel om zo snel en gemakkelijk mogelijk op het werk te komen. En bewaar je auto voor de langere ritten.. ;)

Bekijk Scooters
Bekijk scooters

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl