Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Ga goed voorbereid op scootervakantie

Ga goed voorbereid op scootervakantie

De zomervakantie leent zich bij uitstek om er lekker op je scooter op uit te trekken. Vanwege de hoge kosten voor vliegvakanties en de reisbeperkingen die verband houden met de wereldwijde coronapandemie, is een vakantie dichter bij huis populairder dan ooit te voren. In dit artikel krijg je van Voordeelscooters een aantal tips om optimaal te kunnen genieten van een onbezorgde scootervakantie.

Zoek je scootervakantiebestemming niet te ver weg

Ons eerste advies is om je vakantiebestemming niet al te ver weg te zoeken. In ons eigen mooie Nederland, maar ook in de ons omringende landen zoals België, Luxemburg en Duitsland kun je heerlijk rondtoeren op je scooter. Het is voor jou als echte scooterliefhebbers toch veel leuker om in maximaal 1 dag op de plaats van bestemming te zijn en van daaruit steeds weer leuke toertochtjes te maken, dan bijvoorbeeld 2 of 3 vakantiedagen onderweg te moeten zijn naar een vakantiestek ergens ver van huis? Stippel daarom thuis vooraf goed de mooiste route uit en bereken hoelang je ongeveer onderweg zult zijn en hoeveel brandstof je dat gaat kosten. Las tijdig een tussenstop in om even de benen te strekken en wat te eten of drinken. Bedenk je vooral al direct vanaf het vertrekt dat jouw vakantie is begonnen en geniet dus vooral ook al van je scooterrit en alles wat je onderweg om je heen ziet.

Bestel je nieuwe scooter ruim voor vertrek

Als je jouw vakantiebestemming hebt uitgekozen is het goed om te kijken of je scooter er ook helemaal klaar voor is. Misschien wil je jouw vakantie wel juist inluiden met de aanschaf van een nieuwe scooter. Dan weet je immers vrijwel 100% zeker dat je klaar bent voor een zorgeloze scootervakantie. Onze tip is om jouw favoriete scooter op tijd bij ons te bestellen, zodat je hem ruim voor jouw vakantie hebt en jij en jouw scooter tijdens kortere ritten in de buurt even rustig aan elkaar kunnen wennen voor je aan je aan een wat langere vakantierit begint. Gun jezelf ook voldoende tijd om je reisdocumenten, zoals paspoort, ID-kaart en verzekeringspapieren in orde te maken.

Plan een extra onderhoudsbeurt en overweeg een tweede accu

Heb je al een scooter, laat deze dan voor de vakantie even een onderhoudsbeurt geven. Niks is immers zo vervelend dan tijdens je scootervakantie ergens met pech onderweg te staan. Naast technische betrouwbaarheid scheelt het je vaak ook nog aanzienlijk in het brandstofverbruik als je scooter net een servicebeurt heeft gehad. Besparen op onderhoud is zeker voor een onbekommerde scootervakantie niet aan te bevelen. Maak daarom tijdig een afspraak bij één van de servicepunten van Voordeelscooters bij jou in de buurt. Voor diegenen die met een elektrische scooter, zoals bijvoorbeeld de IVA E-GO S8, op vakantie gaan is de aanschaf van een extra accu een interessante optie. Daarmee verdubbel je immers de afstand die je normaliter met een volle accu af zou kunnen leggen.

Check de bagageruimte en kies de juiste kleding

Je weet waar jouw vakantiereis per scooter naartoe gaat en je scooter is technisch tiptop in orde. Zijn er dan nog meer dingen om rekening mee te houden? Jazeker. Denk bijvoorbeeld en voldoende kofferruimte, een bagagerek en de juiste kleding. Hoewel je daar zeker op vakantie liever niet aan denkt is een goed regenpak toch echt wel handig om bij de hand te hebben. Zorg er verder voor dat je lichaam tijdens het scooter rijden goed beschermd is, zowel tegen zonnebrand als ter bescherming tegen de hete uitlaat en bij een eventuele valpartij. Ook dit soort dingen kunnen jouw scootervakantie immers aardig verpesten en dat moet je zien te voorkomen. Tegenwoordig heb je gelukkig hele soepele en comfortabele regenpakken en beschermende kleding die voldoende frisse lucht doorlaat. Voor optimaal rijcomfort is ook een windscherm op het stuur bijzonder fijn. Zo’n scherm houdt niet alleen de wind tegen, maar ook vliegende insecten die vooral tijdens de zomermaanden heel irritant aanwezig kunnen zijn.

Voordeelscooters wenst jou en jouw scooter een fijne vakantie!

Of je nu een nieuwe elektrische of benzine-scooter wilt kopen, een vakantiebeurt voor je scooter wilt plannen, een extra accu, scooterslot, alarmsysteem, bagagekoffer, valhelm of andere handige accessoire wilt kopen? Jouw eerste stop voor een onvergetelijke scootervakantie is bij Voordeelscooters. Kijk rond in onze webshop, kom langs in onze showroom of neem contact op met onze serviceafdeling. Wij wensen je in ieder geval al op voorhand een geweldige vakantie!

Bekijk Scooters
Bekijk scooters

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl