Toggle Nav
My Cart
trustpilot voordeelscooters.nl

Een zuinige scooter kopen bij Voordeelscooters

Een zuinige scooter kopen bij Voordeelscooters

Wist jij dat je met een scooter op slechts 1 liter brandstof tot wel 50 kilometer af kunt leggen? Als je beseft dat het brandstofverbruik bij auto’s gemiddeld 1 op 14 is en de brandstofprijzen door het dak heen gaan, dan begrijp je meteen waarom de zuinige scooters van Voordeelscooters zo populair zijn. In dit artikel geven we een aantal tips om tot een goede aankoop van een nieuwe benzine-scooter te komen en hoe je kosten voor het tanken en op het onderhoud kunt besparen.

Scooters met een zuinige, schone en betrouwbare 4-takt motor

Simpel gezegd zijn er voor scooters met een benzinemotor 2 motortypes te koop. Dat zijn de zogenoemde 2-takt motoren en de 4-taktmotoren. De 2-takt motor loopt op mengsmering, wat betekent dat in de benzine tevens een beetje olie is verwerkt. Dit mengsel zorgt dus zowel voor de benodigde brandstof als de smering van de motoronderdelen. Er kleven echter nogal wat nadelen aan dit type motor. Zo maakt een 2-takt motor veel lawaai, door de mindere smering en beperkte afvoer van de motortemperatuur is de slijtage hoog en de uitlaatgassen zijn vanwege de vettige brandstof ook nog eens milieuonvriendelijk. Vandaar dat wij ons bij Voordeelscooters focussen op de verkoop van zuinige scooters met de stillere, schonere en degelijkere 4-takt motoren.

EURO5-scooters, kosten- en milieubesparend

Een 4 takt-motor rijdt op ‘normale’ benzine, net als een auto. De olie zit in het oliecarter (soort reservoir) en verdeeld zich bij een draaiende motor als smeer- en koelmiddel en om vuildeeltjes af te voeren, door de verbrandingsmotor. De power komt door de verbranding van pure benzine vermengd met lucht die via de inlaatklep in de cilinder terecht komt. De op-en-neer gaande zuiger perst dat mengsel in de cilinder samen en een vonk van de bougie zorgt voor de ontbranding van het gecomprimeerde brandstofmengsel. Dat levert de energie op die nodig is om de scooter aan te drijven. Via de uitlaatklep gaan de niet ontbrande gassen naar de uitlaat. Maar de uitstoot van uitlaatgassen is bij de huidige generatie EURO5 scooters echt minimaal. Sinds 2021 moeten alle nieuwe 25km en 45km scooters met een benzinemotor aan deze aangescherpte Europese norm voldoen.

Zo houd je de scooterkosten laag

Een zuinige scooter koop je bij Voordeelscooters dus eigenlijk sowieso, eenvoudigweg omdat alle bekende merken – zoals Vespa, Senzo en Piaggio – die wij verkopen voldoen aan de EURO5-eisen. Deze motoren zijn met gemiddeld 1 op 50 superzuinig en ze stoten vrijwel geen schadelijke uitlaatgassen uit. Je kunt bovenop deze voordelen zelf ook nog van alles doen om scooter rijden nog zuiniger te maken. Denk aan het tijdig vervangen of reinigen van motorfilters en het verversen van de motorolie, zodat de motor altijd optimaal functioneert. Ook het rijden op banden die goed op spanning staan scheelt aanzienlijk in het brandstofverbruik. Daarnaast heb je de kosten die je aan jouw scooter kwijt bent voor een groot deel letterlijk zelf in de hand. Ben je een sportieve rijder die houdt van snel accelereren, rijden op topsnelheid en die dus ook regelmatig stevig in de remmen moet? Dan zullen de kosten voor brandstof en het vervangen van onderdelen door bovengemiddelde slijtage aanzienlijk hoger zijn dan wanneer je er een rustige rijstijl op nahoudt.

Koop de zuinigste scooter snel en eenvoudig via Voordeelscooters.nl

In onze webshop vind je in één oogopslag het merk en type benzine-scooter die jou het meest aanspreekt. Daarbij zie je ook meteen de specificaties staan, zoals het motortype, brandstofverbruik etc. Kijk zeker ook even bij onze speciale aanbiedingen. Ook daarmee kun je soms al direct bij aanschaf van een nieuwe scooter veel geld besparen. Natuurlijk kun je met vragen of voor een advies over zuinige scooters ook altijd bij onze klantenservice of bij onze servicepunten terecht!

Bekijk Scooters
Bekijk scooters

Delen via:

Copyright © 2024 Voordeelscooters.nl